SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlandırılmasını Talep Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinin hızlandırılmasını talep ettiklerini ifade etti. 

Milletvekili Mustafa Şahin, Ramazan programları çerçevesinde partililerle birlikte merkeze bağlı Yamaç Mahallesini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Mustafa Şahin burada yaptığı konuşmada, Kentsel Dönüşüm sürecinde yapılanları kısaca özetleyerek, milletvekilleri ve il teşkilatı olarak ilk günden bugüne sıkıntıları şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı, o dönem TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a aktardıklarını ve sorunların onlarla alakalı olan kısımlarını onlarla, Belediyeye alakalı olan kısımlarını Belediye ile çözdüklerini ifade etti.

Bin 250 civarında evin Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyleyen Şahin, o bölgede evleri yıkılanlara kira yardımı belediye kararıyla 250 liradan 350 liraya çıkarıldığını ve bunun toplamda belediyeye maliyetinin 6 milyon TL civarında olduğunu söyledi.

TOKİ Başkanı ve yetkililerle iki ay önce bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Şahin, bu toplantıda Malatya Kentsel dönüşümünün konuşulduğunu ve sürecin hızlandırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Şahin ayrıca TOKİ tarafından Malatya'da gerçekleştirilen Kentsel dönüşüm hakkında Yamaç Mahallesi sakinlerine projenin genişçe bilgi vererek şunları söyledi:

“Malatya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Belediyemiz tarafından Beydağı yamaçlarında yaklaşık 2 milyon 200 bin metrekare alan kentsel dönüşüm kapsamına alınarak, gerekli tüm planlamalar yapıldı. Türkiye’nin en büyük Projelerinden biri olan Malatya Kentsel Dönüşüm Projesi bir bütün olarak planlanarak, 4 etaba bölündü. Toplamda 13 bin konutun yapılacağı Malatya Kentsel Dönüşüm Projesinin I. ve II. etaplarında uygulama çalışmalarına başlanarak, bu bölgelerdeki bin 250 evin yıkımı yapıldı. TOKİ tarafından I. Etabın tamamı ile II. Etabın bir kısmında 3 bin 267 konut, 2 adet okul, 2 adet cami, aile sağlık merkezi, çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarının ihale tarihleri belirlenmiş oldu. Buna göre; Malatya Beydağı 1. Bölge 540 adet konut, 16 derslikli Lise ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işinin ihalesi 19.08.2013 tarihinde saat:14:00’de yapılacaktır. Malatya Beydağı 2.bölge 531 adet konut ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşinin ihalesi 20.08.2013 tarihinde saat: 14:00’de yapılacaktır. Malatya Beydağı 3. Bölge 796 Adet konut, 1’er Adet 16 Derslikli İlköğretim Okulu, Aile Sağlık merkezi ve Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’nin ihalesi 20.08.2013 tarihinde saat:14:30’da yapılacaktır. Malatya Beydağı 4. Bölge 491 Adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’nin ihalesi 21.08.2013 tarihinde saat:14:00’de yapılacaktır. Malatya Beydağı 5.Bölge 909 Adet konut ile altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi’nin ihalesi 19.08.2013 tarihinde saat:14:30 da yapılacaktır."

Milletvekili Şahin'e, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay,  İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin İşlek,Hasan Kardeş, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Gögüs ve partililer eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız