SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren Çalışması 2013'te.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:57
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Demiryolu İş Sendikası’nın öncülüğünde demiryolu sendikaları ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Öz, 2013 yılı içinde Malatya'da hızlı trenle ilgili fizibilite çalışmaları yapılacağını açıkladı.

TCDD Aile Lokali'nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya; AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Devlet Demiryolları 5’inci Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Demiryolu İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş, çeşitli sendikaların temsilcileri ile demiryolu çalışanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya’nın “Yüksek Hızlı Tren” projesinin yatırım programına alındığını kaydederek, 2013 yılı içerisinde fizibilite çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Demiryollarını önemsediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade eden Öz, “Demiryolu işi bundan 100 sene önceki teknolojiyle artık çağımızın ihtiyaçlarına cevap veremez duruma geldi. Artık yüksek hızlı tren, hızlandırılmış tren gibi teknolojiler var. Çünkü günümüzde zamanı çok hızlı bir şekilde kullanmak maliyeti düşürmek büyük önem taşıyor. Burada sadece yolcu taşımacılığı olarak bakmamak gerekiyor. Bugün Malatya’dan Ankara’ya 14 saatte gidiliyor. Ama yüksek hızlı tren devreye girdiğinde 2 saat 15 dakika sürecek. Bu zaman açısından önemli. Ben insan taşımacılığından ziyade şunu söylemek istiyorum; Malatya’mız büyükşehir oldu. Malatya’nın kağıt ya da tabela üzerinde büyükşehir olmasını arzu etmiyoruz. Malatya’nın organize sanayisinin çok daha ileriye gitmesini bekliyoruz” dedi.

Öz, demiryollarını cazip hale getirmeleri gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Coğrafi şartlarımıza baktığımızda Malatya’da deniz taşımacılığı olmadığına göre iş dünyası olarak demiryolunu cazip hale getirmemiz gerekiyor. İşte bu çerçevede 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Malatya’nın “yüksek hızlı tren projesi” yatırım programına alınmıştır. Ama 2023 son hedef, dolayısıyla da biz bunun 2023’e kalmasını arzu etmiyoruz. Bu noktada gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah 2013 yılı içerisinde gerekli fizibilite çalışmalarına başlanacağı bizlere iletildi.”

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, AKP iktidarları döneminde demiryollarına büyük önem verildiğini söyledi.

Tüfenkçi, demiryollarına son yıllarda yapılan yatırım tutarlarının, Devlet Hava Meydanlarına yapılan yatırım tutarlarıyla neredeyse eşit duruma geldiğini de sözlerine ekledi.

Devlet Demiryolları 5’nci Bölge Müdürü Üzeyir Ülker de demiryollarının 50 yıl unutulduğunu ancak son 10 yılda önemli yatırımların yapıldığını kaydederek, “Son 10 yılda yıl da 5 milyar TL yatırım alan bir kurum haline geldik. 2012 yılı içerisinde bölgeler içinde yüzde 24 ile en fazla dolum yapan bölge olduk. Birinci sırada biz varız. Ve yine yüzde 65 ile yatırımlar içerisinde bölgeler içerisinde yine birinciyiz. Numaramız 5 olmasına rağmen kalitemi pekala bir numara olabilir. Biz bir numaraya adayız” diye konuştu.

Demiryolu İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş ise, demiryolu çalışanlarının sıkıntılarını gündeme taşıdı. Yaşanan sıkıntılar ve sorunlarla ilgili AKP Malatya Milletvekili Öz’e bilgiler veren Öndeş, sorunların çözümü noktasında önerilerde de bulundu.

Malatya’nın “Yüksek Hızlı Tren” projesinin yatırım programına alınmasına da değinen Öndeş, Hızlı trenle ilgili 2023’e yönelik bir çalışama var. Biz bir an önce hem Malatyalılar hem de demiryolcular olarak hızlı trenin 2023’ten önce Malatya’ya gelmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu hususta bir talebimiz var. Sivas üzerinden Malatya’ya hızlı tren değil, Kayseri üzerinden hızlı trenin gelişini talep etmekteyiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız