SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızlı Tren İçin Çalışıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Ankara- Sivas arası hızlı tren projesinin Malatya'yı da kapsayacak bir şekilde genişletilmesi çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Öz'ün TBMM'deki sekreteryası tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Sivas ve Malatya arasındaki mevcut 4 saat 40 dakikalık demiryolu ulaşım süresini 3 saat 30 dakikaya indirecek olan demiryolu rehabilitasyon projesinin 2009 yatırım programına alınmasının planlandığı bildirilirken, bunun yanı sıra Ankara-Sivas arasında ihalesi gerçekleştirilen hızlı tren projesinin Malatya’yı da kapsayacak şekilde genişletilmesi için girişimlerin devam ettiği kaydedildi.

“YAŞLI HATLAR YENİLENECEK”

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, demiryollarının gerek yük, gerekse yolcu trafiği açısından en önemli koridorlarından birisi olan 577 kilometre uzunluğundaki Sivas-Çetinkaya-Malatya-Narlı-İskenderun hattının yaklaşık 210 kilometresinin Malatya il sınırları içerisinde bulunduğuna işaret etti.
İl sınırları içinde bulunan hattın Malatya-Sivas kesiminin S49 kg/m’lik rayla ve beton traversli, Malatya-Narlı kesiminin ise S49 kg/m’lik ve ahşap traversli olduğunu belirten Öz, hattın yaş ortalamasının yaklaşık 20-25 yaş civarında olduğunu dile getirdi.

“SİVAS-MALATYA ARASI 3 SAAT 30 DAKİKAYA İNECEK”

2009 yılında Malatya-Çetinkaya kesiminde UIC 60’lık raylarla yaklaşık 140 kilometre yol yenilemesi yapımı planlandığını, bunun yaklaşık maliyetinin ise 79 milyon YTL olduğunu ifade eden Öz, “Malatya-Çetinkaya kesimindeki yol yenilemesinin tamamlanması sonucunda bu kesimdeki hız kısıtlamaları kaldırılacak ve Sivas-Malatya arasındaki mevcut 4 saat 40 dakikalık seyahat süresi yaklaşık 3 saat 30 dakikaya inecektir” diye konuştu.

HIZLI TREN PROJESİ

Öz, bununla birlikte 2008 yılı içerisinde Ankara-Sivas arası hızlı tren ihalesinin gerçekleştirildiğini, bu projenin Sivas’tan Malatya’ya devam etmesi noktasında AK Parti Malatya milletvekilleri olarak girişimlerini sürdürdüklerini vurguladı.
Projenin yüksek maliyetli, büyük bir proje olduğuna işaret eden Öz, şunları söyledi: “Ankara-Sivas arasında hızlı tren projesinin ihalesi yapıldı. 2014 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Bu projenin Malatya’ya kadar gelmesi noktasında TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yoğun girişimlerimiz sürmektedir. Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren projesinin yaklaşık maliyetinin 900 milyon YTL olduğu belirtilmektedir. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Sivas-Malatya arasında hızlı tren hattı yapılmasıyla ilgili ön avan etütlere önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirilmiştir. Hızlı tren hattının Malatya’ya kadar gelmesi durumunda, Ankara-Malatya arasında seyahat süresi 4 saat 15 dakikaya, İstanbul-Malatya arasının ise 7 saate düşürülecektir. Konuyla ilgili takiplerimiz devam etmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız