SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızlı Tren İçin Olumlular..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın, Malatya- Ankara arasında Mavi Tren'in seferden kaldırılmasıyla ilgili olarak TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'la görüştüğü, bu güzergahtaki yol yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla seferlerin başlayacağı, ayrıca hızlı tren projesine Malatya'nın da dahil edilmesine yönelik olumlu görüşmeler yapıldığı bildirildi.

Çalık'ın konuya ilişkin görüşmeleriyle ilgili olarak, TBMM'deki sekreteryasından basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"1950’li yıllardan itibaren demiryolları ihmal edilmiş, finansman sorunları nedeniyle birçok hat kesiminde yol yenilemesi ve iyileştirmeleri yapılamamıştır. Bunun sonucunda tren işletmeciliğinde altyapının yeterli olmaması nedeniyle tren hızlarında azaltmalara gidilmiştir. Seyir sürelerinin uzaması sonucu demiryollarının rekabet gücü azalarak trenler her geçen gün yolcu kaybına uğramış, verimlilikleri düşmüştür.

Trenleri tercih edilebilir hale getirebilmek, gelir-gider dengesini yükseltebilmek için günümüz koşullarında sadece vagon yenilemeleri yeterli olmamakta yanı sıra hatların kalitesinin yükseltilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede 4 Eylül Mavi Trenin işletildiği parkurda yapılacak yol yenileme çalışmalarının kısa sürede tamamlanması, üretim sonuçlarına göre verimsiz çalışması, gelirin gideri karşılama oranının düşük olması nedenleriyle 10–11 Ocak 2010 tarihinden itibaren seferden kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Konuyla ilgili TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı makamında ziyaret eden Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Milletvekili Arkadaşlarım ve Belediye Başkanımızla birlikte Malatya’nın demiryolu taşımacılığındaki sorunları çözüme kavuşturmak, 4 Eylül Mavi Tren’inin yeniden hizmete girmesini ve Hızlı Tren Projesine Malatya’nın da dahil edilmesini sağlamak üzere Genel Müdürümüz, ve konuyla ilgili Bürokratlarımızla bir görüşme gerçekleştirdik.” dedi.

4 Eylül Mavi treninin hizmet verdiği Ankara-Malatya parkurunda Güney ve Vangölü Ekspresleri, Çetinkaya–Ankara parkurunda Doğu Ekspresleri işletilmeye devam edeceğinden demiryolu ile ulaşım imkânının kesintiye uğramadan süreceğini belirten Öznur Çalık “Yaptığımız girişimler neticesinde yol tamiratının ve tadilatının yapılmasının ardından 4 Eylül Mavi Tren’inin klimalı ve konforlu vagonlarla, daha modern imkânlarla yeniden yolcu taşımacılığına başlayacağı sözünü aldık. Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın destekleri ve Genel Müdürümüz Sayın Süleyman Karaman’ın konuya göstermiş olduğu ilgi ve alaka neticesinde 4 Eylül Mavi Tren seferleri yol tamiratı çalışmaları bittikten sonra yeniden seferlerine başlayacaktır.” dedi.

Öznur Çalık toplantıda görüşülen diğer konulara da değinerek “Demiryolu ulaşımını tercih eden vatandaşlarımızın daha konforlu ve huzurlu seyahat edebilmeleri adına Malatya’dan geçen trenler arasında önemli yeri olan Adana-Malatya-Elazığ arasında çalışan Fırat Ekspersinin teşkilatındaki vagonların tamamı 08.01.2010 tarihinden itibaren klimalı modern vagonlarla yenilenmiş ve hizmete girmiştir. İstanbul-Sivas-Malatya-Tatvan arasında çalışan Van Gölü Ekspresi ve İstanbul-Sivas-Malatya-Kurtalan arasında çalışan Güney Ekspresi trenleri de 2010 yılı Ocak ayından itibaren klimalı, modern ve konforlu vagonlardan teşkil edilmiştir. Ayrıca modern çağın ulaşım araçlarından olan Hızlı Tren projesine Malatya’nın da dahil edilmesi ile ilgili olumlu görüşmeler yapılmıştır. Girişimlerimizi ilgili Bakanlık ve Genel Müdürlük nezdinde sürdürerek Malatya’mızı da bu projeye dahil etmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız