SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren İhalesi 2018 veya 2019 Başında.."

0
Güncellendi - 2017-04-07 03:25:57
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kuluncak ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kuluncak Belediye Bakanı Mehmet Poyraz, ilçelerine 25 yıl sonra ilk kez bir bakanın geldiğini söyleyerek teşekkür etti. Bakan Tüfenkci, akşam da Malatya'da MÜSİAD tarafından düzenlenen bir toplantıya katıldı.

KULUNCAK'TA..

Bakan Tüfenkci’nin ziyaretine AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AKP ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci;’nin Kuluncak ilçesindeki konuşmasında öne çıkan bazı açıklamaların ayrıntıları şu şekilde:

SİYASET BİRLEŞTİRMEK ADINA OLUR…

-Bu meydanları doldurarak, hem Malatya’ya, hem Ankara’ya, hem de İstanbul’a selamlarını iletiyorlar. Diyorlarki, duyun sesimizi, sizler denize dökseniz de biz bu meydanlarda fidanları yeşerteceğiz. Biz siyaseti ayrıştırmak adına değil, bölmek adına değil, ötekileştirmek adına değil, birleştirmek adına, bir ve beraber adına Türkiye’yi kalkındırmak adına yapıyoruz.

YARISI YAPILSA, 22 BİN İSTİHDAM GELİYOR…

-Cazibe Merkezi Uygulama programı için Kalkınma Bankasına 334 yatırımcı başvurdu, taahhüt edilen istihdam sayısı 43 bin 500. Bu şu demek; Malatya’da 43 bin 500 kişiye iş ve aş buluyoruz. Bunun yarısı bile gerçekleşse, 2 yıl içerisinde tam 22 bin insanımıza iş ve aş bulmuş oluyoruz.

-YENİ HASTANE PROJELERİ….

-Malatya’yı sağlık üssü yapıyoruz. Malatya Devlet Hastanesi’ni gayretlerimizle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ihalesi bitti, Fizik Tedavi Hastanesi’nin ihalesi bitti, yer teslimleri yapıldı. İnşallah temelleri atılacak ve orası bir Şehir Hastanesi haline gelecek. Battalgazi Devlet Hastanesi’nin projesi çiziliyor, en kısa zaman içerisinde temmuz ayı içerisinde oranında temelini atacağız. Doğanşehir’de 100 yataklı Devlet Hastanesi, yine Arapgir’de Devlet Hastanesi, yine Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde yeniden revize ettiriyoruz. Kuluncak ilçesine de secim döneminde istenen 10 yataklı Toplum Sağlık Merkezi’nin temeli bu yıl içerisinde atılacak.

KULUNCAK’A TOHMA'DAN İÇMESUYU MÜJDESİ…

-Kuluncaklıların yine seçim dönenimde ısrarla istedikleri Karaçıyır ve Bicir Göletlerini de takip ettik ve çalışmaları sürüyor. Kuluncak için aslında çok önemli bir müjde var. Kuluncak belediye Başkanımız ısrarlı bir şekilde takip etti. Bende yakinen takip ettim. Sivas İl Genel Meclisi’nde Tohma’dan Kuluncak’a içmesuyu getirilmesi teklifi onaylandı. Kuluncak’a içmesuyu getirilmesi sözünü de yerine getirdik. Yine seçim döneminde istenen Futbol Sahası’da yatırım programın alındı ve kısa zamanda temeli atılacak. Hayırlı olsun.

ÖNCE DARENDE, SONRA SİVAS BAĞLANTISI…

-Hekimhan-Kuluncak Karayolu için seçim döneminde müjde verirken, kahvehanede otururken, Kuluncaklılar, o dönem bana, il başkanı olduğum için ‘Başkanım o yol için çok söz veren oldu’ demiştiler. Bakın şimdi nasıl dağları deliyorlar. 2017 yılı sonunda Hekimhan-Kuluncak yolu tamamlanacak. Bu yolu önce Darende’ye bağlayacağız, ondan sonrada Sivas’a bağlayacağız. 2018 yılında da İnşallah Kuluncak-Darende yoluna başlayacağız.

-KUZEYİ GÜNEYE BAĞLAYACAK…

-54 kilometrelik Malatya Kuzey Çevreyolu’nda çalışmalar başladı. Malatya’ya artı bir yol daha getiriyoruz, Arapgir üzerinde. Kuzey’i Güney’e bağlayacak olan yolun Arapgir kısmı üzerindeki ihaleleri bitti. Bu yol ile birlikte Malatya bir kavşak noktasına gelecek.

HIZLI TREN PRJOESİ BU YIL BİTİYOR…

-Malatya’yı aynı zamanda bir ticaret merkezi haline getireceğiz. Lojistik Üssünün kurulması ile birlikte aynı zamanda Malatya lojistik bir üs haline de gelecek. Hızlı Tren Projesi çalışmaları 2017’de bitecek. Proje bittikten sonra 2018 veya 2019’un başında Hızlı Tren ihalesini de hayata geçirmiş olacağız. Malatya’ya hızlı treni kazandıracağız. Malatya için planlama 2023 yılıydı. Ama biz bu planlamayı daha da öne çekeceğiz.

LİMANA 4-5 SAATTE ULAŞILACAK…

-İşadamlarımız için bir şey daha yapıyoruz, Malatya-İskenderun Limanı hattın iyileştirerek, hızlandırılmış tren statüsüne sokarak, mesafeyi kısaltacağız, artık Malatya’da Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürünler limana 4-5 saatte erişecek, yine limana gelen ham maddelerde Malatya’ya 4-5 saatte ulaşmış olacak. Böylelikle Malatya’nın limanlara erişimini de kolaylaştıracağız. Bu konuda talimatlar verildi. Bir şey daha yapıyoruz, havayolunu ihmal etmiyoruz. Bizim çift pistimiz var, o terminal bize yakışmıyor. Bakanımızla görüştük, teşekkür ediyorum, proje çalışmaları başladı. Bu sene proje bitirse, takip ediyoruz, 6 ay süre vermişler, ihale kapsamına alacağız, 2018’te temelini atıp bitireceğiz. Böylelikle daha modern, Malatya’ya yakışır bir terminali kazandıracağız.

Bakan Tüfenkci, konuşmasının ardından Kuluncak Belediyesi’nin bazı bitirilmiş hizmetlerinin açılış kurdelesini kesti.

Tüfenkci, daha sonra Kuluncak ilçesinin İlisuluk Köyü'ne geçerek, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın başkanı Yunus Akdaş'ın, kendi köyünde yaptırmış olduğu caminin açılış törenine katıldı.

MÜSİAD'IN GELECEK SENİN SAHİP ÇIK TOPLANTISI..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çarşamba akşamı da MÜSİAD Malatya Şubesinin düzenlediği "Gelecek Senin, Sahip Çık" programına katıldı.

Programa Tüfenkci’nin yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile sivil toplum kuruluşları başkanları ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Bir otelde düzenlenen programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anayasa değişikliğinin iş dünyası ile ne alakasının olduğunu düşünenlerin fena halde yanıldığını ifade ederek “Esasında bütün ticaretin kurallarının kaynağında anayasa vardır” dedi. Anayasası güçlü olan toplumların daha fazla geliştiğini ve ticaretinin arttığını gördüklerini ifade eden Tüfenkci, mevcut parlamenter sisteminin provokasyonlara açık bir sistem olduğunu söyledi. Bu sistemin ekonomiyi çok kolay manipüle edebilecek bir sistem olduğunu dile getiren Tüfenkci, “Dolayısıyla güçlü yönetimler olmadığı için bu sistemi manipüle etmek veya provokasyona getirmek çok kolay” diye konuştu.

Türkiye’nin büyümesi, daha fazla yatırım çekebilmesi için artık bu sistemin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “İş dünyası için istikrar ve öngörülebilirlik çok çok önemli. Bir kere yatırımcı önünü görmek ister, yerli yatırımcı da yabancı yatırımcı da önünü görmek ister. Sık sık kuralların değiştiği, iktidarların değiştiği bir dünyada da en fazla zararı iş dünyası görür. Vizyonsuz hükumetlerin, koalisyonların, kısa ömürlü hükumetlerin Türkiye’ye bir vizyon çizemediğini geçmişteki tecrübelerimizden görmüş olduk. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibariyle ne kadar terör saldırılarına açık bir ülke olduğunu ve bu coğrafyada bulunmanın bir bedelinin olduğunu ve bu coğrafyada varlığınızı devam ettirmek istiyorsanız güçlü yönetimler oluşturmanız gerektiğini bir kez daha ifade etmek isteriz. Onun için biz güçlü Türkiye ve yönetimler istiyoruz. Onun için sözü dinlenen bir Türkiye istiyoruz. Fasoncu bir Türkiye’den patron bir Türkiye konumuna geçen bir Türkiye’den rahatsız olanlara rağmen biz in adına güçlü bir Türkiye diyoruz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak ise iş dünyası olarak anayasayı konuştukları esnada bazı kesimlerin ‘Anayasanın hangi maddesi sizin iş yapmanıza engel oluyor da sizde konuşuyorsunuz, bırakın bunu siyasiler konuşsun” eleştirisi ile karşılaştıklarını belirterek “Elbette ki onlar konuşacak ama bizde şunun farkındayız. Engellemelerden iş dünyası olarak toplumun diğer kesimlerinden daha fazla etkilenen bizleriz. Anayasanın garip maddeleri garip yorumları sebebiyle geçmişte hem siyaset kendi noktasında önünde engeller gördü hem de iş dünyasının ayaklarına bağlar bağlandı” dedi.

Mevcut parlementer sistemi de eleştiren Opak, “Mevcut sistem arızalı. Hep kuvvetler ayrılığı vardır diye bir sistem anlatıldı ama bir bakıyoruz ki bizim anayasamızın içerisinde kuvvetler karmaşası var. Adeta tuzaklarla hazırlanmış bir anayasa ile karşı karşıyayız. Bu tuzakların temeline bakıldığında vesayet odaklarının kendilerine yol açmak olduğunu görüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ise 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliğinde evetten yana taraf olduklarını ifade ederek “Gazi meclis süratle darbelerin bir daha yaşanmaması için harekete geçmiştir. Akabinde milletin güçlendiği kapsamı bir anayasa değişikliği gerçekleştirilmiş, bu toplumsal sözleşme metnini de onaylamak üzere bize, yani milletin kendisine sunmuştur. MÜSİAD olarak bizler 16 Nisan’da anayasa metninin tarafıyız ve destekçisiyiz. Halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğinin en temel özelliği demokrasiyi güçlendirmeye yönelik bir vasfa sahip oluşudur. Çift başlılığın ortadan kalkması ile yönetimde istikrarın oluşacağına inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak ve Şube Başkanı Hüseyin Kalan tarafından Bakan Tüfenkci’ye üzerinde ‘Evet’ yazan kayısı paketi hediye edildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyada uyumayan adam (6 yıl önce)
    YapilACAK edilECEK baslayACAK bitECEK. Ufacik bir temel atmayi 3. Kopru yapiliyormus sisiriyorlar. Hep projeleri ciziliyor cizin bakalim cizim ciz babam ciz bizim milleti iyi kandiriyorlar helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali 44 (6 yıl önce)
    Sayın bakanim, malatyamiz için açıklamış olduğunuz bu güzel projeler için tesekkur eder, Ailece sizleri canı gönülden destekledigimizi bilmenizi isteriz. İnşallah en kisa zamanda açılış törenlerine katılmak dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (6 yıl önce)
    Nail opak Malatya lı Bakana kayısımı veriyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (6 yıl önce)
    Helal olsun bakanım, hala memlekete bir şey yapılmadı diyenler utanacak mı.... sanmam...
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (6 yıl önce)
    sayın bakanım size güveniyoruz. hızlı tren ve şehir hastanesi müjdenizi bir vaat değil malatyalılara verilmiş söz olarak addediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)
    Bu memlekete acilen S İ V İ L HAVAALANI lazımm. Başka söyleyecek sözüm yok.Üniversitemizdeki yüzlerce doktor elazğ kullanılıyor.İspatı kolay Üniversite burda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)Malatyam için isimli kullanıcı yorumuna
    Bizde hergün Malatyanın batısında İnönü Üniversitesine geliyoruz bizde batıya İnönü Üniversitesinin taşınmasını istiyoruz kardeşim dalga mı geçiyorsunuz askeri sivil mi var iş aş iste tamam nerede bu bolluk sayın bakanımız herşeyi takip ediyor neredeyse herkes mahallesin havaalanı isteyecek
    0
    0
    Yanıtla