SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren Neden Gelmiyor?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:34:29
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.Parti yöneticileriyle Karaadere, Güzelyurt, Sarıkız, Beykent ve Hacılar’ı ziyaret eden, Hekimhan merkezinde esnafların sorunlarını dinleyen Ağbaba, yaptığı değerlendirmede “Türkiye’de duble yolla övünüyorlar.Duble yol en son Malatya’ya geldi. Hızlı tren neden Malatya’ya gelmiyor? Çünkü iktidar partisi milletvekillerinin sesi çıkmıyor.İktidar partisi milletvekilliği icraat makamıdır. Ağlama makamı değildir. Hem % 69 oy alacaksın hem de bürokratların ağzına bakacaksın.Sorun çözmekte yetersiz kalacaksın” şeklinde konuştu.

Ağbaba ve beraberindekiler ilk olarak CHP Hekimhan İlçe Örgütünü ziyaret ederek, burada toplanan partililerle görüş alışverişinde bulundular. Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğlu ve Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’ın da hazır bulunduğu toplantıda bir değerlendirme yapan Veli Ağbaba, AKP’nin İsmet İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine karşı olduğunu ifade etti.

HESAPLARI ÇAĞDAŞLAŞMAYLA

“AKP’nin ne kadar demokrat olduğunu, demokrasiye inandığını gezi olaylarında gördük.Gezi olayları AKP’nin maskesini indirdi.” diyen Ağbaba, “AKP’nin ve Başbakanın mücadelesi, CHP ile değil. Başbakan geçtiğimiz günlerde grup toplantısında ‘200 Yıllık dayatma var’ dedi. Aydınlanma çalışmalarının başladığı zamanı kastediyor.Başbakanın hesabı Cumhuriyet’ledir. AKP’nin ve başbakanın temel amacı Cumhuriyeti dönüştürmekledir. Demokratik kazanımları ortadan kaldırmaktır.Hesapları aydınlaşma ve çağdaşlaşmayla. Kızlı erkekli bir tartışma yaşandı. Kız erkek tartışması 3. Dünya ülkelerinde bile tartışılmıyor.  Türkiye belki bu konuyu yüz yıl öncesinde çözmüştü. Ama bugün tekrar karşımıza çıktı.Başbakan samimi. Kendi doğrularını söylüyor. Başbakan kızlarla erkelerin aynı okulda eğitim görmesine karşı.Kadın erkek eşitliğine inanmayan bir zihniyete sahip. Türkiye’de devlet yurdunda da, özel yurtlarda da kızlı erkekli kalınmıyor. Türkiye’de böyle bir problem de yok.Başbakan ve AKP , önceleri İsmet İnönü’ye saldırıyordu. Şimdi Cumhuriyet değerlerine  ve ülkenin kurucusu Mustafa Kemal’e her fırsatta saldırıyor. İsmet İnönü’nün tek parti dönemi 8 yıl sürmüş, AKP ‘nin 12 yıllık döneminde ise kendi gibi düşünmeyen,kendi gibi inanmayan herkesi dışlayan, baskı altına alan bir diktatörlük yaşıyoruz.  Teslim almadığı kurum, kuruluş  kalmadı. Yargı AKP’nin kontöründe. Başta TRT olmak üzere tüm medya kuruluşları elinin altında. Başbakan Dünyanın en büyük medya patronu.Elinde onlarca aynı manşeti attırabileceği gazeteler var.Türkiye’nin en büyük genel yayın yönetmeni. AKP döneminde temel hak ve özgürlükler geriye gitmiş.Teslim alınamayan kurumlardan biri de CHP’dir.” Şeklinde konuştu.

 İlçe örgütünde gerçekleştirilen  toplantının ardından Karadere Mahallesi’ne geçen Ağbaba, burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.Aşure ikramı yapılan Karadere’nin ardından Güzelyurt Beldesi’ne geçen Ağbaba, vatandaşların ‘AKP’nin 5 Milletvekili neden Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmiyor?’ sorusu üzerine bir değerlendirme yaptı.

BAŞBAKAN YATSIN KALKSIN DUA ETSİN

Malatya’nın tüm sorunlarını gündeme getirdiğini, Malatya’yla ilgili haksızlıklara karşı çıktığını kaydeden Ağbaba, “Türkiye’de duble yolla övünüyorlar. En son Malatya’ya geldi. Hızlı tren Malatya’ya neden gelmiyor? Çünkü iktidar partisi milletvekillerinin sesi çıkmıyor.İktidar Milletvekilliği icraat makamıdır. Ağlama makamı değildir.Hem % 69 oy alacaksın hem de bürokratların ağzına bakacaksın.Sorun çözmekte yetersiz kalacaksın.AKP Türkiye’nin birliğine, bütünlüğe yönelik davranışları da  var.AKP’nin özgürlük anlayışı, kendi gibi inanan, kendi gibi düşünen insanların özgürlüğüyle sınırlı.Geçtiğimiz günlerde 2 ayyaş diyerek İnönü ve Atatürk’e laf etti. Başbakan yatsın kalksın İnönü ve Atatürk’e  dua etsin.Eğer kendisi  Başbakansa İnönü ve Atatürk’ün sayesinde.Türkiye’de insanlar birbirine girmemişse, mezhep savaşı yoksa, Türkiye;  Suriye değilse, İran- Irak değilse Mustafa Kemal’e borçlu.”ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız