SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren Projesi Bitiyor, Programa Teklif Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2017-11-20 05:43:05
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe ile Malatya Gar arasında yapılan 205 metre uzunluğundaki Malatya Gar Yaya Alt Geçit için açılış töreni düzenlendi.

Malatya Gar önünde düzenlenen törene Bakan Tüfenkci ile birlikte Vali Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Hizmete giren Gar Yaya Alt Gecidi, Gar önünden direk, Yeşiltepe’ye yaya olarak gidiş ve gelişi sağlıyor.  Yeşiltepe’de oturan vatandaşlar, hastaneye ve bölgeye araç kullanmadan yaya olarak daha kısas ürede ulaşmış olacaklar.

-“Lojistik Merkez son aşamaya geldi”

Halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan törende konuşan TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, “Lojistik Merkez ile ilgili çalışmalarımız, Genel Müdürlüğümüzde takip ediyor, bölge olarak ta takip ediyoruz. Son aşamaya geldi. 2003’te Yazlak İstasyonu’nda (1. Organize Sanayi Bölgesinde) ilgili özel sektörümüzün taşımacılığını yapmak üzere yükleme rampası ihdas ettik hizmetlerine verdik. Hızlı Tren etüt projesinin bu sene sonu itibariyle TCDD Genel Müdürlüğümüze teslim edileceği ve gelecek yıl içerisinde yapım ihalesine çıkacağı malumlarınızdır.” dedi.

-Yeşiltepe’den Gar’a 205 metrelik alt geçit

Malatya Gar’ında Yeşiltepe ile bağlantı için bir alt geçit ihtiyacının giderilmesi için yıllardan beri yaşanan sıkıntının sona erdiğini belirten Ülker, “75 bin nüfuslu Yeşiltepe’de oturan vatandaşlarımız çoğu zaman gar sahasını kullanıyor ve çoğu zaman vagonların üzerlerinden atlayarak, canlarını riske ediyorlardı. Bu düşünce ile projemizi hayata geçirdik. Daha önce burada 20 metre uzunluğunda bir alt geçidimiz vardı, ikinci perona ulaşmak için.  Biz onun devamı olarak 7 metre genişliğinde, 180 metre uzunluğunda bir alt geçit ilave yaptık. 205 metre uzunluğunda modern bir alt geçidimiz oldu. 24 saat süresince güvenlik kamerası ile alt geçit kontrol edilecek. Maliyeti 3 milyon 200 bin TL tutarında.” İfadelerini kaydetti.

-“Bölgenin sıkıntılarını bertaraf edecek”

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Bu alt geçit, bu bölgenin kısmen de olsa bir takım sıkıntılarını bertaraf etmiş olacak.” dedi. Daha önce Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı iken Gar bölgesine yaptığı ziyarette bazı rayların yer altına alınması konusunu o zaman gündeme getirdiklerini de hatırlatan Şahin, Gar bölgesindeki kullanılmayan atölyelerin rehabilite edilmesi gerektiğini ve şehir ile Yeşiltepe’nin birleştirilmesi gerektiğini ifade etti.  Şahin, “İnsanımızın memnun olmadığı, insanımızın devletine dua edemediği, insanımızın devleti ile entegre olamadığı, hiçbir sistemin ayakta kalması mümkün değil. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet diye. Bunlar bizim için önemli unsurlardır” diye konuştu.

Vali Ali Kaban; “İnsanlığın gelişimindeki en önemli safhalardan birisi ulaşım ve iletişimde oluşan gelişme olmuş tarih buyunca.” diyerek, hizmete giren alt geçidin hayırlı olmasını diledi.

-“En iyi demiryolu çalışanları bilir."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken diğer taraftan ise ülkeyi yollarla, demiryolu ağlarıyla donattıklarını ve demiryollarını enkaz olmuş bir kurumken şimdi ise trilyonluk yatırımlara imza atan bir kurum haline geldiğini ifade ederek;  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Türkiye'yi baştanbaşa demiryollarıyla donatma noktasında Atatürkçü'yüm diye yola çıkanların sonradan demiryollarını nasıl ihmal ettiklerini, geri plana attıklarını en iyi demiryolu çalışanları bilir." dedi.

-“Hızlı tren projesi bitiyor, yatırım programına teklif edeceğiz”

Hızlı tren projesini 2018 yılı yatırım programına teklif edeceklerini söyleyen Tüfenkci şöyle konuştu; “Hızlı Tren Malatya’ya gelecek’ dedik.  Ve bildiğim kadarıyla projesini şu sıralarda teslim edecekler. Onay süreçlerinden sonrada 2018 yatırım programına teklif edilip, İnşallah Malatya'ya hızlı treni aldıracağız. Yine önemli projelerden birisi Elazığ-Malatya arasında da hızlı tren hattının olmasını istiyoruz. Çift hatlı bir hızlı tren projesinin ihale bedeli 6,5 milyon lira. 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. İnşallah bitirilir bitirilmez o da yatırım teklifi arasına alınacak."

-“Hızlı tren kadar önemli”

Tüfenkci konuşmasında şu bilgilerde paylaştı; “Ankara'da projelendirmesi devam eden ve Malatya için hızlı tren kadar önemli gördüğümüz çift hatlı oluşturularak hızlandırılan İskenderun-Malatya ve Adana hattının da özellikle bizim için çok önemi var.  Niye önemli? Malatya’nın limanlara erişimini hızlandırılması noktasında. Şuanda 7.5, 8 saatte ulaştığımız limanlara biz o projeyle, Ankara’da bana verilen bilgiye göre; en az 4 veya en çok 5 saatte veya daha az bir zaman dilimi içerisinde  Malatya limanlara ulaşmış olacaktır. Bu ne demek? Organize Sanayi Bölgesinde üretilen bir mal 4 saat sonra limanda, oradaki ham madde 4 saat sonra burada olacak. Malatya için yatırım anlamında cazibesine arttıran insanımızın işini, aşını büyüten önemli hizmetlerden birisi."

Yazlak Tren İstasyonu’nun Organize Sanayi Bölgesinde yeteri kadar kullanılmadığını belirten Tüfenkci; “Onun yanında bizim Malatya’ya söz verdiğimiz ve projesi de son aşamaya gelen Lojistik Merkez noktasında, onu Lojistik Ticaret Merkezi ile birleştirerek çok farklı bir konsepti İnşallah Malatya’da hayata geçireceğiz.  Malatya’nın özellikle taşımacılık ve ticarette farklı bir noktaya gelmesini sağlayacağız. Bundan da en fazla Akçadağ faydalanır, onu da söyleyelim.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile diğer davetliler yaya Alt Geçidinin açılışını yaparak, Malatya Gar girişinden Yeşiltepe çıkışana kadar alt geçitte yürüdü.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • cihan (5 yıl önce)
    VAY ARKADAŞ BİZ MALATYALI VEKİLLERE VE YATIRIMLARA AŞIĞIZ ONLARDA ELAZIĞ A AŞIKMIŞLAR ÇOK ENTERASAN AMA ŞÖYLE DİYİN BURADA 3 SAYFADA UZUN UZUN AKTARABİLİRİM ANCAK KISACA BELİRTMEK İSTERİM Kİ MALATYAYA YAPILAN PORJELER DAHA GERÇEKÇİ DAHA RANTABIL DAHA MANTIKLI DAHA UZUN VADELİ PROJELERDİR ELAZIĞ YAPILANLAR SADECE GECİCİ ANLIK VE BİRCOĞU ASPARAGAS UYGULANMASI MÜMKÜN OLMAYAN VE DEDIKODU YATIRIMLARINDAN BAŞKA BİRSEY DEĞİL BEN MALATYA LILARIN YERİNDE OLSAM ÖZNUR ÇALIK IN KIYMETİNİ BİLİRDİM ÇÜNKÜ ELAZIĞ IN GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN VEKİL BELEDİYE BAŞKANLARI ONUN SAÇININ TELİ ETMEZ ZATEN CUMHURBAŞANI İLE AKRABALIK MÜNASEBETİNİN NİMETLERİNİ ZİYADESİYLE KULLANIYOR BİDE PROAKTİK ÖZELLİKLERİNİ DE EKLERSEK EŞSİZ BİR FIRSAT MALATYA İÇİN NERDEN BİLİYORSUNUZ DERSENİZ BEN AYIRT ETMEDEN AŞIRI HABER TAKİP EDEN BİR HABER BAĞIMLISIYIM BUDA BANA DOĞRUYU YANLIŞI DAHA OBJEKTİF AYIRT EDEBİLME OLANAĞI TANIYOR... BİTTİ:)
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    15 yıllık ak parti iktidarı döneminde sivasa ve elazığa ne tür yatırımlar yapılmış bide malatyaya ne yapılmış bir bakın .sivasın ve elazığın sahibi var malatyanın yok.halbuki yıllardır ak partiyi destekliyoruz böyle olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • servis (6 yıl önce)
    umarız hayırlısı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Alt geçitle avunan sevinen malatyalı uyumaya devam,alt geçiti büyük bir hizmetmiş gibi gösteren siyasiler sizede bravo kandırmaya devam edin bakalım Elazığa neler yapılıyor bir bakın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri Terece (6 yıl önce)
    Malatya halkı bu kafayla Eğitimde olsun şehircilikte olsun Çağdaş düşünceye karşı tam gaz geri gitmeye mahkum etmiş kendini. Yolu açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • hatice (6 yıl önce)
    1 adım ılerlemeyın anca kendı şirketlerınızı doyurun acılıslara gıdın bol bol resım cekılın vekıl lıstesı degıssın ak partı malatyada bıtıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kunta kinte (6 yıl önce)
    Yakında başbakan da üst geçit açılışına gelir Heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    BİZİM SOKAKTA 2 TANE LOGAR KAPAĞI DEĞİŞTİRİLDİ , PROTOKÜLÜN DAVULLU ZURNALI AÇILIŞ YAPMASINI BEKLİYORUZ .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni YHT Garı (6 yıl önce)
    Malatya Yeni YHT Garı nereye yapılacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Sayın bakan ile birlikte şehrimizin tüm idari ve mahalli erkanı alt geçit açılışını gerçekleştirmiş. Hayırlara vesile olsun. Büyük tesis açılışı yapamadığımız için bunlarla idare ediyoruz. Yav anlayın işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Bence utanç verici bir durum.. büyük bişeymiş gibi Malatya’da bakan alt geçit acıyor davul zurnalı... siz Malatyalılar ile dalga mı geçiyorsunuz beyler...Elazığ haber okuyorum adamların milletvekili Türkiye ye yapılacak 5 teknoloji fabrikasından birinin elazıga yapılması için başvurduk sonucunu bekliyoruz diyor... diğer vekili Elazığ eski havaalanını sivil havacılık okulu yapıyor, Anka uçaklarını jandarma ile görüşüp Anka Merkezi haline getırıyor, Elazığlı bir iş adamı da Elazığ’da fabrıka motor fabrikası kurup bu uçaklara motor yapıyor! Hatta yerli araba fabrikası burda kurulsun ona da söz motor yaparız diyor, imza kampanyası başlatıyorlar... bizim bakan da Elazığ’a hızlı tren anlatıyor.. sen Malatya ya yap ta gerisini onların vekili zaten yapıyor.rahat ol! Burdan Elazığ milletvekıllerini ve beledıye başkanını ve milliyetçi halkını tebrık ediyorum.. tüm bölge müdürlüklerini aldılar, yepyeni sivil havalimanını yapıp eskisini havacılık okulu ve Anka üssü yaptılar şimdi yeni havalimanına 2. Ci pist yapıyorlar havalimanlarına, bilim merkezini Elazığ’a aldırdılar, şehir hastanesini Elazığ’a yaptırıyorlar, Güney Çevreyolu nu bitırdıler, kuzey Çevreyolu’na da başladılar, 2.ci organize sanayi kurmaya çalışıyorlar 350 den fazla müracaat varmış bekliyorlar, Keban—Arapgir—Sivas hattına yeni ana karayolu acıyorlar ve Malatya’yı es geçip gidecek araçlar vs vs,,, bizde hekımhan yerine maden fabrikasını Sivas a açtırıyoruz.. sizden utanıyorum milliyetçi bir Malatyalı olarak.. 2019 hesabını soracaz.. kımse vatan millet Sakarya edebiyatı da yapmasın..15 yıl zaten oy verdık ama artık halka hiçbirşey yapılmıyor..emeklisi, asgari ücretlisi sürünüyor.. bu arada emekli olacaklar bir muhasebeciye sorsunlar bakalım 15 yıl önce emekli olunduğunda ne kadar maaş bağlanıyordu şimdi ne kadar bağlanıyor? Emeklilik hesaplama ücreti yüzde oranını %76 dan, %63 e şuan da %49 düşürmüşler..bunun anlamı su SGK iş yüksek yatanlar sevınmesinler dusuk ücret bağlanacak. Asgari ücret hepten mahvolmuş zaten.. aferin size alkışlıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • fahrettin polat (6 yıl önce)
    Alt geçitin yapımında başta Bölge Müdürü olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum . Yeşiltepe'de ikamet edenler ve TCDD çalışanları için yerinde bir hizmet hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatya’ya yüksek hızlı tren gelmeyecekse hiç gelmesin.Bakanımız var ağırlığımız yok! Malatya’ya ne yapıldıysa her zaman ikinci sınıf şeyler yapıldı ve insanlar hep kandırıldı.Artık yemiyoruz, seçimde görüşeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Malatya hep küçük işlere razılık gösterirde büyük düşünmezse,elbetteki yönetenler; siz daha iyisine layıksınız demesini beklemek fazla iyimserlik olur.Malatya gibi büyük bir şehirin 50-100 yıl ilerisini düşünerek yani büyük düşünerek projelerini yapmalı ve isteğinde diretmeli. Varsın geç olsun ancak bir Kayseri veya bir Konyalı gibi büyük projelerle düşünebilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (6 yıl önce)
    SİVAS-MALATYA HIZLI TREN HATTI inşallah 2018 başlarında yapım ihalesi yapılır da 2020 de hizmete alınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • aziz (6 yıl önce)
    Sivas-ankara 1.5 saat, Malatya-sivas 2 saat, erzincan-ankara 2.5 saat, neden çünkü bizimki ikinci sınıf hızlı tren, gerçek hızlı tren bir tarafta malatya, elazığ, diyarbakır gibi şehirler varken erzincana yönlendirildi, dedikleri gibi yarım olacağına hiç yapılmasa daha iyi, en azından gelecekte belki burayı da önemseyen idareciler gelir onlar yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    Bakanin daha fazla katki vermesi gerekli bence biraz yuvarlatilmis kelimelerle konusuyor. Hizli tren gercekten cok onemli ve Malatyadan gecmeliydi ama agirligini kullanip alakasiz erzincana yonlendi
    0
    0
    Yanıtla
  • rıdvan (6 yıl önce)
    mavi trende böyle abartılarak getirildi bile önce sivasa gidiyi sonra ankaraya bu hızlı trenin malatyaya gazandıracağı bir şey göremiyim malatyalı maaş aldığı sümerin,tekelin yerlerinde şimdi para harcıyı bağların,bağçalarda betonlar yükseliyi birbuçuk metrelik sokağın bir metresi kaldırım yapılıyı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Elazig malatya hattina banliyo sart hii 120 130 olsun yeter minibusten milleti kurtarin
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Evet malesef...hızlı tren demek biraz daha hızlı giden eski trenler demek..yani ankara-eskisehir-konya-istanbul ve yakında sivasa gelecek olan eski trenlerle hiç alakası olmayan yüksek hızlı tren değil..malatya hep kandirildi..gene kandırılıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Yazıyı daha dikkatli okursak 1_ hızlı tren ismini söylüyor 2_ iskender ‘un Malatya arasına hızlandırılmış diyor... yani 1_ sivas_malatya arasına yapılacak tren yüksek hızlı tren değil demek istiyor bunun anlamı su... 160 km hız yapabilecek en fazla.. söyle düşünün altınızdaki arabayla karayolunda 140 ile giderken yanınızdan 250-300 km hızla geçen bir ferrari düşünün? yüksek hızlı tren ile hızlı tren ( mavi treni ) arasında ki fark... 2— aynı şekil Adana hattı için de geçerli eskiden 80 ile giden treni çift hat yaparak 120 km hıza çıkaracaz diyor... sayın bakan yapacaksan yüksek hızlı tren yapın yapamıyorsanız biz uçakla da gidiyoruz zaten boşuna yapmayın halkı da kandırmayın... ayrıca Elazığ banliyö hattı ne oldu? Zaten iki şehir arasında minibüs gibi saat bası gidecek yolcu var,, oraya hızlı trene gerek Yok raybüs yapın gitsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Kanmaz (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey;olayı çok güzel özetlemişsiniz.Büyük ve kaliteli hizmet almak için büyük düşünüp büyük projeler yapmak 50-100 yıl sonrası ihtiyacı bile karşılayacak vizyoner düşünceye sahip olmak gerekir.Varsın yavaş ilerlesin ancak yapmışken en iyisini ve kalitelisini yapmak için yöneticilere dıretmek gerekir.Kayseri,Konya nasıl yapıyorsa örnek alınmal.
    0
    0
    Yanıtla
  • memet bey yazıyı dikkatli okumadınız galiba gerçek hızlı tren geleceğinden bahsediyor sayın bakanımız aynı ankara eskişehir deki çalışan trenler gibi ayrı bir yolu olacak ayrı bir tren olacak,
    0
    0
    Yanıtla