SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren Projesi Gündemde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:32:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın hızlı tren projesinin 2023 hedeflerinde olduğunu belirterek, Şoför Okulu yerini de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan istediklerini bildirdi.

Beraberinde partililerle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO ) ziyaret eden Milletvekili Çalık, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

MTSBO Başkanlığı’na yeniden seçilen yönetime ‘hayırlı olsun’ demek için geldiklerini söyleyen Çalık, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, “Hızlı tren gidecek 14 il arasında Malatya yoktur” açıklamasına da cevap verip, Malatya’nın hızlı tren projesinin 2023 hedeflerinde olduğunu belirtti. Konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüştüğünü belirten Çalık “Projelendirilmesi çalışması da iki aya kadar yapılacaktır” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Darende ve bölge ziyaretinde Malatya’nın taleplerini de ilettiklerini söyleyen Malatya Milletvekili Çalık, “Bu taleplerin en önemlisi, Şoför Er Eğitim Alayı yerinin Malatya’ya kazandırılmasını istedik. Daha önce de Milli Savunma Bakanlığımızdan talep etmiştim. Sayın Bakanımız, bütünün değil ancak bir bölümünün verilebileceğini söyledi. Bizim talebimiz ise tamamını alıp, Malatya’ya yeni bir yerleşim yeri kazandıralım dedik” ifadelerini kullandı.

Çalık, mania planı konusunda da Bakan Yılmaz ile görüştüklerini kaydederek, “Malatya’nın önünü açacak, mania planı ile ilgili olarak sayın bakan söz verdi ve Malatya’daki yapılaşmanın önündeki engel de kalkmış olacaktır. Helikopterlerin iniş ve kalkışıyla ilgili mania planı hakkında bakanlığımız önümüzdeki günlerde açıklama yapacaktır” şeklinde konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Malatya’nın sanayi kenti olmanın yanı sıra tarım kenti de olduğuna dikkat çekerek, “Yazıhan Boztepe Barajı hizmete açıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ama kanalları yapılmadığı için yöreye hala sulama suyu verilmedi. Planların yapılıp, önümüzdeki yaz döneminde su verilmesi için gereken çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu.

AKP İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı da “MTSO’nun yönetimine hayırlı olsun demek ve yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi edinmek için ziyareti gerçekleştirdik. Talep ve sorunlar konusunda milletvekilimiz nezdinde ne yapılabilir konularını konuşmak için buradayız. İstişare için buradayız” açıklamasını yaptı.

"ÇOK DA MAKUL CEVAP ALAMADIK"

Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyarette basın mensuplarının da sorularını cevaplandıran Milletvekili Öznur Çalık, inşaatı devam eden yeni stadın UEFA kriterlerine uymamasıyla ilgili soruya cevap verdi.

Milletvekili Çalık, “UEFA kriterlerinde olması için 33 bin seyirci kapasitesi gerektiği konusunu önceleri de konuşmuştuk. 25 bin kişilik stat yapılacak. UEFA maçlarından bir tanesi Türkiye’de oynanması gerekir ki o maçlardan bir tanesi de Malatya’ya gelsin. Amacımız ve hedefimiz, UEFA maçları Türkiye’de ve Malatya’da oynansın ancak, kamunun parasının boşa harcanmaması da önemlidir. Ömürde bir defa Malatya’da UEFA maçları oynanacak diye, bakımından tutun da onarıma kadar ciddi manada sıkıntı getireceğini Sayın Bakanımız bizlere iletti. Kamunun parasının bu kadar fazla harcanmaması gerektiğini bize söyledi. Biz Malatya’nın talebini Sayın Bakanımızla paylaştık. Çok da makul cevap alamadık” diye konuştu.

Çalık, “Stat inşaatı ağır gidiyor şeklindeki cümleleri kabul etmiyorum. İnşaat çalışması gayet iyi gidiyor. Fakat orada, yaşayacağımız sıkıntı, müteahhit çok fazla kırım yapması nedeniyle bedel aşağıda kalabilir. Yeniden ek bütçe ayırmak gerekebilir. Sayın bakanımızla konuyu konuştuk. Gerekirse ek bütçe verebileceğini sayın bakanımız söyledi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız