SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren Projesi Hızlı.."

A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Halk Günü'nde yaptığı konuşmada, "Hızlı trenin Malatya'dan da geçmesi avantajdır" dedi.
 
AKP il binasında düzenlenen Halk Günü öncesi, basın açıklaması yapıldı. İlk olarak konuşan Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Halk Günü'nü aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Bazı arkadaşlarımız bunu dahi sıradan olaymış gibi göstermeye çalışsalar da, Malatyalı vatandaşlarımızı, milletvekillemizle yerelde partimizde buluşması Türkiye'de örnek bir çalışmadır. Vatandaşlarımız, sorunlarını milletvekillerimize dile getirme ve il başkanlığımıza iletme fırsatını buluyorlar" ifadelerini kullanıp, AKP  olarak verilen sözlerin bir bir tutulduğunu belirtti. Tüfenkçi, "Darbe yapanlar ve hukuk dışı çalışanlara da dokunulmaya başlanıldı ve hukuk çerçevesinde gereken yapılacaktır" dedi. 
 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık da basın açıklamasında, hukuk kurulları içeresinde yapılan çalışmaları dile getirip, askeri vesayetin dahi sorgulandığını ve adalet karşısına çıkarıldığını vurguladı. Çalık, "Ulaştırma Bakanımızın talimatlarıyla ve DDY Genel Müdürlüğü'nün ilgisiyle Çin heyeti Malatya'ya gelip, atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nda inceleme yaptılar. Umarım, sonucu iyi olur. 2023 programında var olan hızlı tren projesi hızlı şekilde gidiyor. Saatteki hızı 160 kilometre olacak hızlı tren güzergahında Malatya'da var. Bölgenin ve orta doğunun bağlantı yolu olacak hızlı trenin merkezi Ankara olacak ve Sivas, Malatya ve Diyarbakır'a kadar uzanacaktır. Hızlı terinin Malatya'dan da geçecek olması avantajdır" şeklinde konuştu. 
 
Malatya'ya yapılan ve yapılacak yurt konularına da temas eden Çalık, "Üniversite kampüsünde inşaatı tamamlanan bin kapasiteli yurt önümüzdeki günlerde açılacak. Arapgir'de 350 öğrenci kapasiteli yurt binasının temeli atıldı. Yimpaş binası yurt yapılacak" dedi. Bölge müdürlükleri konusuna da temas eden Öznur Çalık, birçok kurumun bölge birimlerini Malatya'ya kazandırdıklarını vurguladı. 
 
Bir basın mensubunun Malatya dahil 16 il'de gerçekleştirilen KCK operasyonlarını sorması üzerine Çalık, "Hangi kurum ve kuruluşlar hukuk dışına çıkıyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine düşeni yapacaktır. Bunun adı KCK ise onunla da mücadele edilecektir. Uzantıları Kandil'e uzanıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerine düşeni yapacaktır" dedi. 
 
Basın açıklamasından sonra vatandaşların sorun ve talepleri dinlendi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız