SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızlı Tren ve Raybüsü Konuştuk'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:34:56
'Hızlı Tren ve Raybüsü Konuştuk'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Cemal Akın, bazı Elazığ ve Diyarbakır milletvekilleriyle birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı ziyaret ettiler. TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinin de bulunduğu ziyarette, Malatya'nın da hızlı tren projesine daha fazla gecikmeden alınması, ayrıca ilk etapta Malatya- Baskil arasında işletilmek üzere Raybüs sefere konulması başta olmak üzere, bakanlığın sorumluluğundaki işlerle ilgili konularda taleplerin dile getirildiği bildirildi.

Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Öz, bakan Elvan'la yaptıkları görüşmede dile getirdikleri konulara ilişkin olarak şunları söyledi:

"Sayın bakanımızı ziyaretimiz sırasında hızlı tren projesi, Malatya- Baskil istasyonları arasında, Elazığ'a da uzanabilecek Raybüs seferlerinin düzenlenmesi, Vagon Onarım Fabrikası'nın Lojistik Köy yapılması, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bazı birimlerin Adana'ya naklinin durdurulması, TCDD'nin Malatya bölgesinde çalışan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 6 aya çıkarılması, yine TCDD Bölge Müdürlüğü'nün teknik eleman eksiği gibi konuları kendisine ilettik.

Sayın bakan, Malatya'nın hızlı tren hizmetinden yararlanmasına ilişkin projelerin en kısa zamanda bitirilip, 2015'de ihaleye çıkarılacak aşamaya gelineceğini söyledi. Yolcu potansiyeli yüksek olan Malatya- Baskil güzergahında Raybüs konusunun yanı sıra diğer konularda da çalışma yapılması, bölgenin bazı birimlerinin Adana'ya naklinin durdurulması konusunda TCDD ilgililerine talimat verdi."

Malatya milletvekilleri, bakana Kayısı ve ürünlerinden oluşan kokteyl tepsisi hediye ettiler.

Ziyaret sırasında Diyarbakır ve Elazığ milletvekillerinin de hızlı tren projesine dahil olma taleplerinin yanı sıra, illerindeki bazı sorunları bakana ilettikleri öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız