SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Trende Malatya Yoktu.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:22:10
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin  Malatya 5. Olağan İl Kongresi'ne katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karahan Tüneli'nin Mayıs ayında, Erkenek Tüneli'nin ise yıl sonunda tamamlanarak açılacağını, Hızlı Tren projesinde Malatya'nın bulunmamasına rağmen Malatya'yı sevdikleri için projeye dahil ettiklerini söyledi.

Kongreye katılmak için Malatya'ya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın uçağı, Malatya'daki yoğun sis nedeni ile Malatya Havaalanına inişi gerçekleşemedi. Bunun üzeri Bakan Elvan’ın uçağı Elazığ'a yönlendirilirken, havaalanında karşılama için bekleyen protokol üyelerinin büyük bir kısmı Elazığ’a gitti. Elazığ’a uçağı inen Bakan Elvan buradan Karayolu ile direk Malatya’ya geçti ve kongrenin yapıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu’na geldi. 

Kongrenin divan başkanlığını, partinin Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Mehmet Aydın yaparken, divan başkan vekilliğini ise AKP Malatya İl Koordinatörü ve Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz yaptı. 

Kongreye AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  AKP Malatya Milletvekilleri  Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, eski milletvekili İhsan Koca, partili ilçe belediye başkanları ve partililer katıldılar. ABD gezisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu nedenle kongreye katılamadı.

“MALATYALILARIN  EŞİ BULUNMAZ”

Kongrede konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Hemşerilerim dedim, Evet sizler bizim hemşerilerimizsiniz. Battalgazi’den dolayı hemşerimizsiniz. Onun yol arkadaşı Ahmet Turan’dan dolayı hemşerimizsiniz. Yüzlerce yıldır dünyayı aydınlatan Mevlana’nın hocası Malatya’da doğan Sadreddin Konevi’den dolayı sizin hemşerinizim. Malatya, Malatya bulunmaz eşin, diye bir türkümüz var. Malatya’nın eşi bulunmadığı gibi Malatyalının da eşi bulunmaz. Sizin memleket sevdanızın eşi bulunmaz, sizin bir coğrafyanız kadar geniş, yüreğinizin eşi bulunmaz. Sizin Beydağı’ndan direk başınızın eşi bulunmaz. Sizin onurunuzun eşi bulunmaz. Önümüzde 2015 seçimleri var, Türkiye için kritik, Malatya için kritik, milletimiz için kritik olan bir seçim. Eğer Türkiye’nin güçlenmesini, eğer Türkiye’nin büyümesini istiyorsak, Türkiye’de istikrar istiyorsak, ekonomimizin daha iyi olmasını istiyorsak 2015 seçimlerinde anayasa değişikliğini yapabilecek bir milletvekili sayısı ile meclise girmeliyiz. Malatya 5-1 olmayacak artık, Malatya 6-0 olacak” ifadelerini kaydetti.

“MALATYA’DA 2014 YILINDA 450 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Malatya ile ilgili yatırımlar hakkında ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; 

“Malatya ile ilgili olarak bazı rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum; düşünün, değerli kardeşlerim bizden önceki 12 yıllık dönemde yani 1992 -2003 döneminde ulaşım alanında ne kadarlık bir yatırım gerçekleşti, biliyormusunuz? 140 milyon liralık bir yatırım gerçekleşti. Yani AK Parti iktidarları döneminde 140 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Sadece 2014 yılında, sadece Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ne kadarlık bir yatırım gerçekleştirdik biz Malatya için biliyormusunuz? Evet, onlar 12 yılda tüm ulaştırma alanında 140 milyon lira yatırım yaptılar, biz sadece 1 yılda Karayollarına 450 milyon lira para harcadık, 450 milyon lira. Yine Malatya’da 36 kilometre bölünmüş yol vardı, bugün Malatya’da 290 kilometre bölünmüş yol inşa ettik. 2015 yılında 40 kilometre ilave bölünmüş yol ilave edeceğiz. Şunu da söylemek istiyorum 2003-2014 sonu itibariyle Ulaştırma Bakanlığı olarak tam 1.5 milyon liralık, yani 1.5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bu yatırımın sadece 450 milyon lirası 2014 yılında yapıldı.”

“MALATYA-SİVAS YOLUNU KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ”

“ Malatya son derece önemli. Neden önemli? Malatya Kuzeyi Güneye, Doğuyu, Batıya bağlayan cazibe merkezi konumunda kavşak konumunda önemli bir ilimiz. Doğu için Batıya kapı, Batı için Doğuya kapı olan bir ilimiz. Bakınız; Malatya-Kayseri yolu, Malatya-Elazığ yolu, Malatya-Adıyaman yolu, Malatya-Kahramanmaraş yolu, hangi yolla bakarsanız bakın bu yolların bölünmüş yollar olarak yapılmış olduğunu göreceksiniz. Yine bölünmüş yol olarak yapımına devam ettiğimiz, sizin için önem arz eden bir başka yol, Malatya-Sivas yolu. İnşallah Malatya-Sivas yolunu da en kısa sürede bitireceğiz. Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “

ÇELİKHAN YOLU ADIYAMAN’A KADAR UZANACAK…

“Bir başka önemli projemizde Malatya’yı Adıyaman’a bağlayan bir başka alternatif güzergahımız, Çelikhan yolumuz. O yolumuzla ilgili çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık, İnşallah onun devamını da ta Adıyaman’a kadar uzatacağız. Sizi, Malatyalıları, Adıyaman ile daha kısa yolda buluşturacağız. Malatya-Çelikhan yolunu bitirdik, 10 kilometrelik kısım kaldı ve havalar ısınır ısınmaz bu kısmı da tamamlayacağız. Malatya-Pütürge yolundaki çalışmaları tamamlayacağız.”

KUZEY ÇEVREYOLU İHALEYE ÇIKIYOR 

“54 kilometrelik Malatya çevreyolu projesi. Maliyeti ne kadar biliyormusunuz? 500 milyon liralık bir proje. Bizden önceki dönemler olsaydı, 80 yılda bu 500 milyonluk yatırımı gerçekleştiremezdik. Yarın ihalesine çıkıyoruz. Malatya çevreyolunu gerçekleştireceğiz. “

“2 YILDA 106 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL BİTİRİLECEK”

“Şuanda Malatya’da 106 kilometrelik bölünmüş yol inşası devam ediyor.  Bunların 40 kilometresini bu yıl bitireceğiz. Kalanı ise önümüzdeki sene bitireceğiz.  29 kilometrelik Arapgir- Divriği yolunu tamamen yeniledik.  Arguvan ilçemizdeki heyelanda kullanılamayan yolun yerine 8 ay gibi bir kısa sürede 6 kilometrelik uzunluğunda yeni bir yol yaptık.”

“KARAHAN TÜNELİNİN MAYIS AYINDA AÇILIŞI VAR”

“3 önemli projeden bahsedeceğim. Tünel projeleri. 80 yılda bizden önceki hükümetler sadece ve sadece 50 kilometre tünel inşa ettiler. Bizim iktidarımız döneminde tam 4 katı tünel inşa ettik. 2015 yılında bu yıl tam 128 kilometre tünelin açılışını gerçekleştireceğiz. Malatya ilimizde tam 12 kilometrelik tünel yapıyoruz. Karahan Tünelimizi bitirdik. Karahan Tünelimizin toplam uzunluğu bin 600 metre, çift tünel olması nedeniyle 3 bin 200 metrelik tünelimizi tamamladık. Şuanda bağlantı yolları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Malatya-Kayseri Karayolu güzergahındaki Karahan Tünelini Mayıs ayında hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz.”

“4. BÜYÜK ASMA KÖPRÜ KÖMÜRHAN’A YAPILIYOR”

“Yine bir başka projemiz. Malatya ile Elazığ arasında Karakaya Barajı üzerinde görkemli bir asma köprü inşa ediyoruz. Türkiye’nin 4. Büyük asma köprüsünü Kömürhan’a yapıyoruz. Kömürhan Köprüsü bizim 4. Büyük asma köprümüz olacak. Biliyorsunuz, Boğaziçi Köprümüz var, Fatih Sultan Mehmet Köprümüz var,  2 hafta önce son kaynağını yaptığımız Missibi Köprüsünün de Mart ayında açılışını yapacağız. Aynı teknikle, aynı teknoloji ile Türk mühendislerimizin, Türk mimarlarımızın, Türk işçilerimizin eseri olarak Kömürhan Köprüsünü asma köprümüzü inşa edeceğiz. 2 bin 400 metre uzunluğunda Kömürhan Tünelini yapıyoruz. Çift tüp, yani 4 bin 800 metre uzunluğunda bir tünel gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2016 yılında da bu tünelimizi tamamlayacağız. 

“ERKENEK TÜNELİ YILSONUNA YETİŞTİRİLECEK”

Yine Malatya-Adıyaman-Kahramanmaraş bağlantımız olan Gölbaşına uzanan güzergahta Erkenek Tünelimiz var, buda en önemli tünellerimizden birisi. Tam 3 bin 630 metre tünel açıyoruz. Her birinin uzunluğu bin 814 metre. Bu tünelle ilgili olarak gerçekten önemli bir aşamaya geldik, 3 bin metre çit tüpte tünel açtık. İnşallah 2015 yılı sonuna yetiştireceğiz ve açılışını gerçekleştireceğiz. 

“HIZLI TREN ASLINDA YOKTU..”

“Hızlı tren ile ilgili talebiniz var, biliyorum. Bununla ilgili uygulama projenin yapım çalışmalarına başladık. 2023 yılı perspektifinde 2023 vizyonunda olan bir projemiz. Aslında bu  bizim ulaşım ile ilgili şuramızda alınan bir karar değildi. Onunda söylüyeyim size. Ama bizim Malatya’nın önemini bilmemizden dolayı Malatya’mızın gerçekten ne kadar güçlü bir destek verdiğini bilmemizden dolayı biz 2023 yılına kadar bitireceğimiz projeler arasına aldık. İnşallah yapım projesini de en kısa sürede tamamlayacağız. Demiryollarının Malatya sınırları içerisinde 250 metreye yakın demiryolu güzergahı var. Bu yolları baştan aşağı yeniledik. Yine Malatya’mızda bir başka şey yaptık; trenlerimizin, muayenesinin yapılabilmesi için, bakımlarının yapılabilmesi için bir merkez açtık. Türkiye’de sadece 3 ilimizde bu merkez açıldı ve bunlardan bir taneside Malatya’da.”

“BİR VAGON ONARIM FABRİKANIZ VAR….”

“Vagon Onarım Fabrikası hakkında da konuşmam istenmiş. Evet, sizin bir Vagon Onarım Fabrikanız var, biliyorum. Bu Vagon Fabrikasını mutlaka değerlendireceğiz. Önümüzdeki dönem elimizden gelen bütün desteği vereceğiz.”

“TÜRKİYE’DE SESSİZ BİR DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bakan Elvan, “Biz her şey Türkiye için, her şey millet için diye yola çıktığımızda sizlerde biliyorsunuz, önümüze onlarca engeller koydular, yollarımızı kesmeye kalktılar. Darbe planları yaptılar, liderimizi yasakladılar, partimizi kapatmaya çalıştılar, ama hiç birinde başarılı olamadılar. O sizin onurlu dik duruşunuz, o sizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğiniz güçlü destek, yine Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na verdiğiniz güçlü destek, bugünkü güçlü Türkiye’yi ortaya çıkardı. Bugün 80 yılda 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol yapılmışsa ve bugün biz 12 yılda tam 3’e katlamışsak, 18 bin kilometre bölünmüş yol yapmışsak bu sizin eserinizdir. İstikrarsız bir ülkeyi istikrarlı bir konuma getiren AK Parti’yi bugüne getiren yine sizlersiniz. O sizin güçlü desteğiniz olmasaydı o sizindik başlı duruşunuz olmasaydı biz bugünlere ulaşamazdık. Sizin Beydağı’ndan daha dik duruşunuz, Türkiye’mizi güçlü bir konuma getirdi.  Bunların tamamını tüm yol arkadaşlarımızın sayesinde yaptık. Bugün dimdik duran ve darbelere karşı mücadele eden bir Cumhurbaşkanımız var, Recep Tayyip Erdoğan var. Darbelere karşı mücadele eden bilge adam Başbakanımız Ahmet Davutoğlu var. Sizin desteğiniz ile Türkiye büyümeye başladı. Türkiye kalkındıkça kalkındı ve milli gelirimiz 200 milyar dolarlardan 800 milyar dolarlara çıktı” dedi.

“ İNCE DE DİNLESİN, KALIN DA DİNLESİN”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık kürsüye çıktığı esnada bazı partililer, “Vur vur inlesin, Muharrem İnce dinlesin” sloganları karşısında, “Dinleyecek o kadar çok adam varki,. Onlar sadece dinlerler. Onlar sadece ağzıyla laf yaparlar, icraatı biz yaparız” şeklinde cevap verdi.

Çalık, “Başbakanımızla birlikte 780 bin km kareyi karış karış dolaşıyoruz. Partimizin 5. Olağan kongresinde Teşkilatlarımızdaki dinamizmi heyecanı görüyor, bununla da bir kez daha gurur duyuyoruz. 13 yaşında, 12 yıldır iktidarda, 9 seçimden alnını akıyla çıkmış bir parti dinamizminden heyecanından hiçbir şey kaybetmemiş teşkilat mensupları, bu bir şeref tablosudur, bu bir onur tablosudur, bu bir gurur tablosudur. Bu gurur tablosuna 3 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanı, Binin üzerinde Milletvekili çıkarmış bir partinin mensubu olmaktan bir kez daha onur duyuyorum. Biz  ‘Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref var’ diyen Ebu Dücane’nin dediği gibi az zamanda çok mesafe kat ettik. ‘İki günü bir olan ziyandadır’ dedik, geçmişi bildik, geleceğimizi inşa ettik ve inşa etmeye devam ediyoruz.  Büyük mütefekkir, Cemil Meriç’in ifadesiyle, ‘Muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir âtîye bağlayacak’ Yeni Türkiye’nin köprülerini inşa ediyoruz.  Çıraklık dönemimizde gövdesini inşa ettiğimiz bu köprüyü, sizlerle birlikte estetize edeceğiz. Bozmak isteyenlere, yıkmak isteyenlere, darbe yapmak isteyenlere sizlerle beraber dur diyeceğiz.  Bu vesileyle bu tablonun oluşmasında emeği geçen Malatya, AK Parti teşkilatımızın kurucu ekibinde yer alan, bugüne kadar bayrağı omuzlayan dava arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Bugün bayrağı omuzlayacak ekibimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“GADAN ALAM, GURBAN OLAM, DIRNAĞIN DAŞA DEĞMİYE…”

Çalık şöyle devam etti: “Malatyalı gardaşlarımın o güzel duasıyla ‘gadan alam, gurban olam, dırnağın daşa değmiye, berhudar olasın’  diyerek Kurucu Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her daim sahip çıkmıştır.  Cumhur vefalı olur da, Cumhurun Başı vefasız olur mu? Millet vefalı olur da, Milletin Başı Başvekil vefasız olur mu? Hem Cumhurbaşkanımız, hem de Başbakanımız Malatya’ya gereken tüm desteği verdi.  AK Parti bir misyon partisidir.. Kaptan köşkündeki isim değişir ama rotamız asla değişmez.  İspanya Fatihi Tarık bin Ziyad gibi gemileri yaktık, bedeli ne olursa olsun, bu ülkenin selameti için durmak yok, Ahmet Davutoğlu ile yola devam diyoruz.  Gün Recep Tayyip Erdoğan’a vefa, Ahmet Davutoğlu’na sahip çıkma günüdür.  Gün 2023 hedeflerini gerçekleştirme günüdür. Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür.  Gün Malatya’mıza sahip çıkma günüdür.  2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek için bir taraftan demokrasimizin önüne döşenen mayınları temizleyeceğiz, diğer taraftan Türkiye’ye çağ atlatan projelerimizi hayata geçireceğiz.  İstanbul’u çöplükten kurtaran anlayış, Ankara’nın raylarına döşenen mayınları temizleyecek. Bakmayın siz onların sanal çığırtkanlıklarına,  Hiç kuşkunuz olmasın, devleti ve demokrasiyi istismar eden tüm illegal yapılar bozulacak. Önümüzdeki 7 Haziran 2015 seçimleri neden önemli; Toplumsal barış sürecimizi tamamlamak için, bunu gerçekleştirecek yeni bir Anayasa için, analarımız, babalarımız, çocuklarımız, torunlarımız için 2015 seçimleri önemli. Yeni Türkiye’nin aydınlık geleceğini görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti AK Partiyle yükselme devrine girmiştir. Dünya’da büyük devletleri geçmiştir, onların dahi imrendiği ülke haline gelmiştir. Çocukların, bebeklerin katili İsrail’e kafa tutan ülke haline gelmiştir. Hamdolsun, binlerce kere şükürler olsun.”

BAKANA İKİ TALEP

Çalık, kongrede bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan Malatya ile ilgili talepleri de ileterek, “İlçe yollarımızla ilgili tabiki taleplerimiz var. İlçe Belediye Başkanlarımızdan aldığımız talep dosyasını Bakanımıza ilettik. Ben Sayın Bakanımdan buradan bir şey istiyorum. İlk olarak Malatya’ya yeni bir terminal binası, eskisi artık yetmiyor Malatya havaalanımız vızır vızır işliyor maşallah. Ama bu da yetmiyor. THY’nin sefer sayılarını mutlaka artırması gerekiyor Sayın Bakanım. Geçtiğimiz yıl tam 7.009 uçak inip kalkmış, 589.463 yolcu taşınmış durumda. Bunun şehrimizin ekonomisine katkısı da çok fazla” diye konuştu.

“ARAMIZA NEMRUTLAR ASLA GİREMEYECEKTİR”

AKP Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Malatya ile Adıyaman arasına Nemrutlar giremeyecektir. Hiçbir şekilde, hiçbir zaman ne teşkilatımızın arasına, ne Malatya ile Adıyaman arasına, nede kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek bir hususa, hiçbir fitneye meydan vermeyeceğiz, dediğim gibi aramıza Nemrutlar asla giremeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin. AK parti sıradan bir parti değil, sıradan bir kongrede değil, çünkü AK parti eşittir, Türkiye’nin kaderi. AK Parti eşittir dünyadaki tüm mazlumların, tüm mağdurların umut ışığıdır. Onun için AK Parti’nin kaderi, Türkiye’nin kaderedir. Bütün mazlumların ve bütün mağdurların kaderine eşittir. Aslolan bu davanın yılmaz bekçiliğini yapmaktır, değerler üzerinde siyaset yapmaktır. Aslolan inançlarımıza sahip çıkmaktır, aslolan mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmak. Aslolan Türkiye’yi muassır medeniyet seviyesine çıkartmaktır. İşte bunun için 12 yıldır, usanmadık, bıkmadık, bütün engelleri hep birlikte omuz omuza barış içerisinde kardeşlik içerisinde aşmayı başardık. Memurun maaşını ödemek için eli çantalı IMF memuruna 40 takla atan bir iktidar vardı o eski Türkiye’de. Eski Türkiye’de siyaset yoktu., eski Türkiye’de milletin iradesine ipotek koyan makamlar vardı. Eski Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamı bir vesayet makamıydı. Eski Türkiye’de yeri geldiğinde yönetimleri asker belirlerdi” diye konuştu.

AKP İl Başkanlığından ayrılarak kongrede veda eden Bülent Tüfenkçi, yönetimi süresince önemli miting ve seçim sonuçlarına imza attıklarını belirterek, seçim sonuçlarında önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız