SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Trenle 2023'e Kadar Buluşmuş Oluruz"

0
Güncellendi - 2016-10-26 02:38:13
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, Malatya-Sivas arası hızlı tren projesi etüdünün yapıldığını, Kuzey Çevreyolu ihalesini alan firmanın 1 ay içerisinde şantiyesini kuracağını bildirdi..

AKP Malatya İl Teşkilatı’nda Malatya ile ilgili yatırım ve projeler hakkında bilgiler veren Çalık, karayolları, DSİ ve sağlıkta önemli yatırımların olduğunu belirtti. Çalık, Hızlı Tren projesi kapsamında Malatya- Sivas Etüd projesinin ve ayrıca Malatya Kuzey Çevreyolu’nun ihalesinin yapıldığını kaydederek, “Yer teslimi yapıldı. Allah nasip ederse bir ay içerisinde şantiyesi kuruluyor. Yapımına başlıyoruz” dedi.

“HIZLI TREN MALATYA-SİVAS ARASI ETÜT PROJESİ YAPILDI”

Hızlı tren Malatya-Sivas etüt projesinin yapıldığını Malatya-Elazığ etüt projesinin de 1-2 ay içerisinde yapılacağını kaydeden Çalık, şunları söyledi:

“Çok önemli gördüğümüz, özellikle Malatya ve bölgenin gelişimi için katkıda bulunacağını bildiğimiz, geçtiğimiz dönemlerde ‘Türkiye’nin dört bir yanını demir ağlarla ördük’ cümlelerini AK Parti iktidarına kadar maelesef inkitaya uğratan bir süreç yaşamıştık. Devlet demiryollarındaki kat etmiş olduğumuz yol hepinizin bilgisinde, tüm Türkiye’de hem demiryollarının hem de hızlı trenlerimizin işlevsel hale getirildiğini biliyorsunuz. Bu vesileyle çok önemli bir süreç yürüttük. Malatya’nın da hızlı trene kavuşmasını canı gönülden arzuladık. Bu vesileyle de Malatya-Sivas hızlı tren yolu etüt çalışması 125 kilometre uzunluğunda saatte en az 200 kilometre hızla gidecek trenlerin işletilmesi için etüt ihalesi yapıldı. Etüt ihale bedeli 17,3 milyon TL ve koridor ve güzergah belirleme çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu etüt çalışmalarımız 2017 yılı itibariyle bitecek. Fakat bu sadece burada bitmeyecek. Malatya’dan sonrada Malatya-Elazığ arası 84 kilometre uzunluğunda demiryolunun etüt ihalesi 1-2 ay içerisinde tamamlanmış olacak. İnşallah hızlı trenlerle en kısa zamanda, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 2023’e kadar buluşmuş oluruz diye umut ediyorum.”

“KUBBE DAĞI TÜNELİ’NİN PROJE İHALESİ YAPILDI”

Malatya-Pütürge Kubbe Dağı geçilmezdi. Pütürge’nin, Doğanyol’un makus talihini yerle bir ediyoruz. 94 kilometrelik yolu yaptık, revizyonları yaptık ama maalesef Kubbe Dağı hala kış şartlarında yol vermedi. Bu vesileyle Kubbe Dağı’nın tünelle geçilmesi için Pütürge Belediye başkanımızın hakkını teslim etmemiz lazım. Çok önemli bir süreç yönetti. ‘Olmaz’ dememize rağmen ısrarla yakamıza yapıştı. Bizlerde genel müdüre, müsteşara, bakanımıza giderek, bu konuda ısrarcı olduk ve Kubbe Dağı tünelini istedik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatıyla da Kubbe Dağı’na bir tünel yapma kararı verildi. Tünelin proje ihalesi 24 Ekim’de yapıldı” diye konuştu.

“TOKİ YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR”

Çalık, Malatya Doğanşehir Devlet Hastanesiyle ilgili var olan hastanenin yanına yüz yataklı ikinci bir hastane yapılacağını kaydetti.

Doğanşehir’in TOKİ ile ilgili taleplerinin olduğunu da dile getiren Çalık, “Yer bulma konusunda sıkıntılar yaşandı. Meranın devri konusunda bakanımızla yaptığımız görüşmeyle Doğanşehir’de TOKİ’nin çalışmalara başlaması için süreci başlattık. Pütürge’de, Darende’de, Hekimhan’da TOKİ yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

“YENi MALATYASPOR SÜPER LİGE ÇIKACAK”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yeni Malatyaspor’un çok emin adımlarla yoluna devem ettiğini belirterek, takımın bu sezon şampiyon olacağına inandığını ifade etti.

Kulüp başkanı Adil Gevrek, yönetim, teknik heyet ve futbolcuları tebrik eden Çalık, “Malatyalılara teşekkür ediyorum. Yalnız, siyasilerden ‘yalnız bırakmayın’ talebini bizlere ileten Malatyalı hemşerilerimden benimde bir talebim var, lütfen sizde Malatyaspor’u yalnız bırakmayın, mevcut stadın tamamını doldurun. Stadyum inlemeli. Liderliğe oynayan bir Malatyaspor var. İnşallah nasip olursa, bu hızla giderse de Süper Lige çıkacak bir Malatyaspor olacak” dedi.

Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon Malatya Arena Stadyumu’nda maç yapacağını dile getiren Çalık, “Arena Stadyumumuz en uzun Şubat 2017’de tamamlanmış olacak. Merkez Spor Salonumuz 13,5 milyon TL proje maliyetiyle bu ay bitmiş vaziyette olacak. Gençlik merkezinin yapımı tamamlandı. Malatya Merkez Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzun da 24 milyon TL bedelle yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Şeker Fabrikası üzerinde yapılan havuzumuzda en kısa sürede tamamlanmış olacak. Malatyalı hemşerilerimizin sporu doyacağı bir alan olacak. Tenis kortları ve spor tesislerimizi Malatya’mıza kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

öznurçalık

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Ömer (7 yıl önce)
    bunların söyledikleri hep yalan.Kaysıda olduğu gibi.15 yılda kaysıya ne yaptılar söylesinler yüzümüzü kızartsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (7 yıl önce)
    185 Kilometrelik Sivas Çetinkaya-Malatya Hızlı Tren Hattı yapımı neden 7 yılda yapılıyor. Bu çok uzun süre değil mi? Bu hattın bir an evvel ihalesinin yapılması Milletvekillerimizin çabasıyla sağlanmalıdır. Malatya-Hekimhan-Sivas Duble yolu yapımı neden durduruldu. Hekimhan HASANÇELEBİ - Sivas İl Sınırına kadar çalışma yapılmıyor, ama SİVAS - Kangal - Alacahan - MALATYA İl Sınırı yönünde çalışma yoğun şekilde yapılıyor. Malatyalı olarak üzülüyoruz tabi, bizim İl sınırlarımız içindeki Gizergahlarda çalışma olmayınca, bu sadece bir kıyas. HIZLI TREN de de aynen geçerli. Özelleştirme ile alınan Malatya Hekimhan HASANÇELEBİ DEMİR MADENLERİ yataklarına ne olacak, Erdemir bu Madenlerin ekonomiye kazandırmak için HASANÇELEBİ ye DEMİR CEVHERİ ZENGİNLEŞTİRME VE PALETLEME TESİSLERİ yapacaktı, 1 Buçuk Milyar Dolarlık bu yatırım projesinden vazgeçtiği ve buradaki Demir Madenlerini SİVAS Divriği ne taşıyacağı ve Divriği de İşlenip ekonomiye kazandırılacağı söyleniyor. Bu yatırımın önündeki engel nedir? SİVAS lobisi bu kadar mı kuvvetli? Malatya bu kadar mı sahipsiz. Seçim zamanlarında söyleniyor daha sonra unutulan konulardan biri daha, Hızlı Tren gibi. 2.Üniversite bir türlü kurulamıyor. ŞEHİR HASTANELERİ bütün Büyükşehirlere yapılıyor, hatta Büyükşehir olmayan İllere de yapılıyor örneğin Elazığ'a. Elazığ'a da yapılsın gözümüz yok ama Malatya doğuda sağlığın Başkenti olacak diyoruz ama Malatyamıza ŞEHİR HASTANESİ yapılmıyor. Kuzey Çevre Yolu bir türlü yapılamıyor. Hayal imanımız neredeyse yok. Tüm bunlar neden bir türlü yapılamıyor, bir sorun var herhalde bir düşünmek gerekir. Sanayileşmek, kalkınmak büyük projelerle olur. Avm açmak, Otomobil Bayiliği açmak vb bir şey getirmez Malatyamıza, ancak Pazar oluruz. Fabrikalar açmak, Hızlı ve Ulaşılabilir olmak, Üniversiteler açmak, Hastaneler yapmak, Madenlerimizi değerlendirmek ve Ağır Sanayi Tesisleri, DEMİR-ÇELİK Fabrikası yapmak işte tüm bunların yapılması sağlanırsa Malatyamız kazanır, kalkılır, sanayileşir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın! Sıvas-Malatya arası adamlar çalışır tabıı...Malatya tarafı bakar durur cunku? Sıvas ta karayolları bölge müdürlüğü var.. Bızım kı Elazığ da! Sımdı anladınızmı Malatya yolları Nıye hep kötü durumdaydı.. hatta eskıler bılır.. darende gürün sürün allah sürün :) o yolun adı buydu! Karayolları , devlet su ıslerı, orman bölge müdürlüğü ve dıgerlerı Elazığ dan Malatya gelmedıkce yada Malatya da yenı bölge mudurluklerı kurulup Adıyaman Malatya ya bağlanacak sekılde yapılırsa Elazığ dan Malatya ayrılır bu dertte son bulur olay bu! Maden konusu ıcler acısı yazık oldu! Akçadağ a cezaevı yapılacak dıye bayram edenler bu yatırıma sessızler Nıye acaba:) hep basıt seyler ıle halkı kandırıyolar fabrıka nerde bınlerce ınsanın ekmek yıyecegı tesısler nerde yok! Adamlar sehır ıcıne raylı sıstemı yapamadı hızlı tren yapacaklar daha çok beklerız torunlarımız gorur belki! Malatya saglık başkentı de degıl! 1 tane devlet hastanesi olan 500 bın merkez nüfuslu sehır mı başkent;) buyumsehırlere yapılan saglık entegre kampuslerı nerde? Elazığ da! Saka mı bu! Ne dıyım resmen harcadılar Malatya'yı bıtırdıler!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    neden 2023???? birincisi....2023 e kadar iktidar olacaklarını sanıyorlar.., ikincisi...para yok...para yoksa rant yok...rant yoksa oy yok... üçüncüsü...2023 e kadar projelerle iktidarda tutmak istiyorlar.. dördüncüsü...belediye seçimlerinde de bu işi ısıtıp ısıtıp milletin önüne getirecekler..belediye yine ellerinde olsun diye..
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    İddia ediyorum Malatya AKP'den vekil çıkarmasaydı, Malatya'ya daha güzel daha doğru yatırımlar alırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    Bence bu mıllete kara tren bıle fazla.Eşekle yolculuk nelerıne yetmıyor.Nasılsa herkes halınden memnun
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali karakuş (7 yıl önce)
    2023 yılına kadar milletvekilimi kalmaya çalışıyor. Milletin gözünü boyayarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    2023 de kaldırımdan heykel kaldırımdan avm kaldırım taşından tren malatyanın 4 tarafı kaldırımdan ibaret olduğu için öznur hanım bu kaldırımda ne var bi araştırılsa altından çok şey cıkar nedir bu kaldırımın hikmeti çakıra sormak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Öznur hanım dediyse üzerine 10 yıl daha ilave edin. Beylerderesi köprüsü ve tüneller ortada.. yapılması bir tarafa üzerinden salavat geçirerek gittiğigimiz vbeylerderesi köprüsünden kendileri kaç defa geçmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • taner (7 yıl önce)
    Beylerderesi köprüsünün ayaklarının eşit olmaması gibi hızlı tren rayları da ,Malatya sınırlarında buluşamazsa hiç şaşırmayalım..Sahi,Sayın Vekilimiz;Kuzey Çevre Yolu ve dahi Erkenek tüneli ve dahi diğer projeler ne durumdadır?..Torunlarımızın torunları görürse şükredelim mi?..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    SAYIN ÇALIK LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ. MALATYA DA MAALESEF GÖREMEDİK. ANCAK SİZ GÖRMEK İSTİYORSANIZ ÇOK UZAĞA DEĞİL ELAZIĞ A BAKIN. ALLAHIN YILI ÇOK 2023 ODA OLMAZSA 2071 ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • Alrdm44 (7 yıl önce)
    Mavi treni çalıştıramayan zihniyet hızlı tren vadediyor ironik ve trajikomik bir vaad yersen
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (7 yıl önce)
    orduzu pınarbaşındaki yüzde sekseni bitmiş yeni malatyaspor tesislerinide kulubumüze kazandırırsak en azından atıl vaziyetden kurtarmş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    İstanbul da yasıyorum ama kalbı Malatya ıle çarpan bır hemşehrinizim! Sayın Çalık soyledıklerınız ıle yapılanlar bırbırıyle ya celısıyor yada bır yerlerde bır yanlışlık var ve halka da yanlış aktarıyorusunuz! Keşke karşımda olsaydınız da cvp alabılseydım! Burdan denemek ıstıyorum umarım bırılerı sız sorabılır! 1- sayın cumhurbaşkanımızın hayalim dedıgı ve buyuksehırler de yapılmasını ıstedıgı ve yapılan 30 buyuksehıre 30 bölgesel şehir hastaneleri kompleksi neden Malatya degıl de Elazığ a yapılmaktadır? Malatya bu sekıl demı saglık başkentı olmakta? Saglık baskentı ise hastane neden Elazığ dogukent yapılıyor, malatyamı buyuksehır Elazığ mı? Tayyip bey ın ve halkımızın bundan haberı varmı? Bır çabanız Oldumu Malatya yada yapılması ıcın? 2- beylerderesıne 2*2 köprü yaptınız! Nerde bunun tren geçecek yerı? Hızlı tren nerden geçecek? Yenı bır tren köprüsü yapılmak zorunda neden ıkıncı bır emek ve masraf çıkarıyorsunuz? Beledıye raylı sıstemı yapamadı sayenızde... hem köprüyü hamde alt gecıtlerı dar yaptınız Malatya'nın gelecegı yok oldu ve trambus denen saçma bır sısteme dünya masraf yapıldı ve hıcbır gelecegı dahi Yok, ılerde raylı sıstem gecılecek boşuna paralar çarçur edıldı farkındaymısınız? Ayrıca Sivas- Malatya arası yapılacak olan hızlı tren 200 km hızda asla gıdemeyecek araştırdım en fazla 160 km hız yapabılıyor! Buda hızlı sayılır ama Konya , Ankara ve dıger ıllere yapılana göre posta trenı gıbı kalıyor malasef.. cunku oralara 300, km yapılıyor! 160 ıle 300 arası aynımı kı hızlı tren olsun.. bunu bılıyormuydunuz sayın Çalık? Pütürge beledıye başkanı tebrık ederım yakanıza yapışmış yılmadan usanmadan mücadele vermıs! Keşke sız sıyasılerde böyle olsaydınız da malataymıza en ıyısı yapılsaydı! Halkı boşuna kaldıramayın lütfen sayın Çalık! Bölge saglık merkezı Elazığ dır, Malatya kendıne yeten il secılmıstır! Merkez oradır yatırımda oraya zaten yapılmakta! Sıvıl havalımanı oradadır tüm uçaklar oraya ınıyor! Özel havayolları cırıt atıyor orda! Bölge müdürlüğü zaten hepsı orda! Bız nasıl bır buyuksehırız açıklarmışsınız bana? Stad konusunu hıc soylemıycektım ama her şehre 33 -40 arası yapılıp Malatya 25 bın Oldumu sayın Çalık? Hızlı 2023 kadar çok uzun sure ayrıca! 2016 yılındayız bılıyosunuz degılmı vekılım:) yazık halkımıza gerçekten kandırılıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmedim, Sivas üzeri gelen tren beyler deresinden geçmez.Bilesin.Memlekete bayağı uzak kalmışsın:):)
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın o ayrıntıyı kaçırmışım :) ama degısmez ki komurhan köprüsüne bu defa yenısı yapılmak zorunda kalacak hızlı tren Elazığ gıdınce:) orda da cıft gıdıs gelıslı köprü yok! Asıl mesele Adana tarafına hızlı tren yapılınca yapılmak zorunda kalacak mecbur hemşerım! Raylı sıstem ıcın bıle olsa yapılmalıydı ısın gercegı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    saka gibi 2023 hangi kafayla bunlari soylemis hanfendi kac donemdir milletvekilligi yapiysn ilk basladgn gunden beridr cewreyolunu yapicn
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (7 yıl önce)
    Bu gidişle biz daha çok 2023 leri bekleriz. 1984 yılında projesi yapılmış Çevre yoluna daha kazma vurulmamış yapacağız, edeceğiz . Yeter artık sayın Çalık 10 yıldan fazladır hem iktidarda hemde Milletvekilisiniz daha neyinize inanalım. Hızlı Tren, Çevre yolu bu gidişle zor dostum zor. Dilaver GÜR
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan kara (7 yıl önce)
    Neden 2023 . Neden 2017 değil. Davamiz Malatya olsa bu hizmet çoktan gelirdi. Ama dava tribünse, dava mesaj çekip akşam şu kanaldayim yerine hizmet olsaydı başka olurdu. Kayısı ne durumda diyen yok. Ah malatyami ahhh. Çalışan. Çalışkan bir milletvekili sevemedim. Ömer Faruk Öz ve rahmetli CHP Milletvekilimiz Mevlit Arslanoğlu harici çalışkan milletvekili yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim (7 yıl önce)
    Hani arena stadyumu 2 inci sezona yetiscekti -:)
    0
    0
    Yanıtla