SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hizmet Ağırlıklı Bir Yarış'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, oylarını Fatih İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Daha sonra bir açıklamada yapan Fındıklı, demokrasinin en güzel yanının huzurlu bir ortam içerisinde vatandaşların oy kullanması olduğunu söyledi. Fındıklı, Malatya halkına huzur ve güven içerisinde sandık başına gitmelerinden dolayı teşekkür ederek, "Vatandaşlarımız kendilerine yakışır bir olgunlukta ve kendilerine yakışır büyüklükte sandık başında oylarını kullanıyorlar. Demokrasi artık
Türkiye'de oturmuştur. Öyle umuyorum ki, bu yerel seçim siyasi söylemlerle, hizmet ağırlıklı bir yarış oldu. Hizmetlerini ortaya koyan partiler ile ideolojik partiler arasında bir seçim oldu. Türkiye'de ben şuna inanıyorum; sandık sonuçları da bunu gösterecektir" dedi.

Fındıklı, bir gazetecinin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının geç bulunduğu ve hükümetin bu yönde sorumlu tutulduğu sorusuna ise, "Devletin acizliğinden kaynaklanan bir durum yok. Medyanın aceleciliğinden kaynaklanan bir durum söz konusu oldu. Medya birbiriyle yarış içerisinde. Tabii haber atlatma adına duyulan her şey yayınlandı ve bilgi kirliliği yaşandı. Ben de kurtarma çalışmalarında bulundum. Resmi bir açıklama olmadan medya mensupları duydukları her şeyi yayınladı. Sürenin bu kadar uzamasının sebebi, o bölgede helikopter bile risk altında uçuyor. Kurtarma ekibi içinde donma tehlikesi geçirenler oldu. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı yaşandı. Tabiat şartlarından kaynaklandı. Bu konuda her şey seferber edilmiştir ve özverili bir çalışma vardır. Yapılabilecek her şey yapılmıştır. Acımız büyük, bizde bu feryadı yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin" yanıtını verdi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, Türkiye'de 13. yerel seçimlerin yapıldığını ve demokratik haklarını kullanıp sandık başına geldiklerini söyledi. Öz, "Yerel seçimlerin Türkiye'nin gerek ekonomi, gerekse siyasi istikrarında bir aksamaya sebep vermeden iyi bir sonuç ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Bu arada AKP Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, Türkiyem İlköğretim Okulu'nda sandık başına gitti. Büyük bir kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan Çakır, "Seçimlerin Malatya için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca da, Sadiye Ünsalan İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız