SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hizmet Alım İhalesi İptal

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin bağlı müdürlüklerinde hizmet elemanı olarak çalıştırılan 361 personeli kapsayan, daha önce belediye bünyesindeki Fuarcılık Şirketi’nin üstlendiği ve sürdürdüğü “hizmet alım ihalesi”nin iptal edildiği öğrenildi.

Malatya Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, İmar, Asfalt, Hesap İşleri, Zabıta Müdürlüğü vb. birimlerinde, “hizmet alımı” yoluyla geçtiğimiz yıllarda belediye bünyesindeki Fuarcılık Şirketi tarafından ihalenin kazanılmasıyla, bu şirketin elemanı olarak istihdam edilen 361 personeli kapsayan ihale, eskisinin süresinin bitmesi nedeniyle 12 Şubat Cuma günü yenilenmişti. Belediye Başkan Yardımcılarından Ahmet Ceyhan’ın başkanlık ettiği komisyona; Malatya Belediyesi’nin en büyük ortağı olduğu Esenlik ile Fuarcılık şirketlerinin yanı sıra, Akmercan, FAM ve GAPTEM adlı firmalar teklif vermişti. Bu firmalardan en düşük teklifin İstanbul orijinli olan, bir süre önce yapılan, ancak iptal edilen temizlik ihalesi nedeniyle de adı gündeme gelen Akmercan Şirketi’nce verildiği belirtilmişti.

En düşük teklifi, son aylarda Malatya Belediyesi’nin ihalelerine “özel” ilgi gösteren İstanbul orijinli şirketlerden birinin vermesi, birçoğu 15 yılı bulan hizmet süresiyle Fuarcılık’ın elemanı olarak belediye birimlerinde çalıştırılanları tedirgin etmiş, bu şirketin ihaleyi kazanması halinde, yıllardır belediyenin çeşitli birimlerinde çalıştırılan, bazıları alanlarında uzmanlaşan personeli tasfiye edeceği ya da mevcut ücretlerin altında asgari ücretle çalışmayı teklif edeceği endişelerine yol açmıştı.

Söz konusu ihalenin, yaptırılacak işle ilgili hizmet tanımının ihale şartnamesinde tam yapılmamış olduğu gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız