SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmet Anlayışı Değişiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:28
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir süreci ile ilgili bilgi verip, ilçenin durum tespitini yapmak amacıyla beraberinde bir heyetle Kuluncak’ı ziyaret etti.

Ziyarete, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Kuluncak Belediye Başkanı Ramazan Nacar, Sofular Belediye Başkanı Kamil Çelik, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, AK Parti teşkilat üyeleri  ile kalabalık bir heyet katıldı.

Kuluncak’ta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, Kuluncak Belediyesi Sosyal Tesislerinde Büyükşehir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Öncelikle bizi coşkuyla karşılayan ve bu toplantımıza yoğun ilgi gösteren bütün Kuluncaklılara teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir ile birlikte kalkınma hamlesini başlatıyor” dedi.

Sadece Malatya merkez değil, ilçe, belde ve köyleriyle birlikte Malatya’nın bütününün daha da büyüyüp gelişeceğini vurgulayan Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Şu an ilçelerimize ve köylerimize özel idare aracılığıyla hizmet götürülüyor. Büyükşehir ile birlikte bu hizmet anlayışı değişiyor. Artık hizmetler Büyükşehir Belediyesi eliyle gelecek. Hizmetler, sürekli ve daha kaliteli bir şekilde getirilecek. İlçe ve köylerimize hizmetler getirildiği gibi doğal alanları da koruma altına alınıyor. Büyükşehir ile birlikte insanlarımız merkezle eşit hizmet alma imkanına kavuşuyor. Bizler Büyükşehir olmadan önce kentimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin sorunlarının haritasını çıkararak Büyükşehir’e hazırlıyoruz. Gerekli planlamaları yaparak Büyükşehir uygulamasıyla birlikte Malatya’nın bütününe hizmetlerimizi hızlı bir şekilde götürmeyi hedefliyoruz.”

Başkan Çakır, özellikle altyapı, ulaşım gibi hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyet ve yatırımlarını Malatya’nın en ücra köşesine kadar yaygınlaştırmayı planladıklarını anlattı.

Konuşmasının ardından Başkan Çakır, slayt gösterisi eşliğinde Malatya Belediyesi yatırım ve hizmetleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de Büyükşehir sürecine değinerek, “Başbakanımız yerel yönetimlerden gelen bir lider. Dolayısıyla Cumhuriyet’in ilk yıllarında çıkarılan belediyecilik yasalarıyla bir yere kadar hizmetlerin yapıldığını gördü. Bu anlayıştan kurtulmak için Türkiye'de yeni bir dönem başlattı. Nüfus kriterini yenileyerek Türkiye'de var olan 16 Büyükşehir’e 13 il daha katarak Büyükşehir yasasını meclisten geçirdi” dedi.

5 yıl içerisinde sadece Malatya’da değil Türkiye’de bir devrim olduğunun görüleceğini kaydeden Tüfenkçi, “Artık sadece şehir merkezleri kalkınmayacak. O ilin bütünü kalkınacak. Sadece Malatya merkezin kalkınması bizlere yetmiyor. Kuluncak, Darende, Doğanşehir, Pütürge’nin de kalkınması lazım. Hemde ilçe merkezleriyle değil. Artık köylerden mahalleye dönüşen yerlerle beraber beldelerimizle beraber bu kalkınma hamlesinin gerçekleştirilmesi lazım. Bunu gerçekleştirmek AK Parti kadrolarına nasip olacak” diye konuştu.

AKP Kuluncak İlçe Başkanı Nurettin Akbulut da “Ne mutlu bizleri ki Malatya Büyükşehir oldu” diye başladığı konuşmasında “Malatya’mızın Büyükşehir olmasında emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti hükümetine, AK Parti Malatya Milletvekillerine, İl Başkanımıza ve Malatya Belediye Başkanımıza Kuluncak ilçesi adına, teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Akbulut, Kızılhisar Köyü ilkokuluna gönderilen kilit parke taşları gibi ilçeye yapılan çeşitli desteklerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek İlçeye olan hizmetlerin artarak devam etmesini temenni ettiğini kaydetti.

Toplantının ardından Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, Kuluncak merkezinde esnafları gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

Başkan Çakır, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Kuluncak Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kuluncak Belediye Başkanı Ramazan Nacar, Başkan Çakır ve beraberindeki heyeti Kuluncak’ta görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Kuluncak ve belediye hizmetleri hakkında brifing verdi. Nacar, “Özellikle Kuluncak’ın sahip olduğu yer altı madenlerinin değerlendirilmesi ile birlikte önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha hızlı bir gelişme göstereceğine inanıyorum” dedi.

Kuluncak İlçesinin en büyük sıkıntılarından birinin ulaşım sorunu olduğunu gözlemlediklerini belirten Başkan Çakır da “Büyükşehir ile birlikte özellikle merkezden uzak ilçe, belde ve köylerimize daha hızlı, planlı ve kaliteli hizmet sunulması mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız