SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmet Anlayışımızda Şemsiyemiz Gökyüzüdür"

0
Güncellendi - 2020-09-11 20:15:37
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ İlçesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ’da incelemelerde bulunarak vatandaşlarla buluştu. Gittiği mahallelerde vatandaşlar tarafından  kurban kesilerek karşılanan Gürkan, ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Büyükşehir bürokratları ile birlikte Akçadağ İlçesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlarla da bir araya gelen Gürkan, sorun ve talepleri dinledi.

Başkan Gürkan beraberindekiler ile birlikte, Akçadağ İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından Bekiruşağı, Harunuşağı, Çevirme, Dutlu, Kozluca ve Ören Mahallelerine ve bağlantılarına yapılan yeni yolları, asfalt serimini ve diğer çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Gürkan'a yapmış olduğu ziyarette Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Siyasi Partilerin Akçadağ İlçe Başkanları, meclis üyeleri, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı, mahalle muhtarları ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri eşlik etti.

Akçadağ ilçesindeki ilk ziyaretini Harunuşağı Mahallesi'ne yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, onlarla bir süre sohbet etti.

Harunuşağı Mahalle Muhtarı Kemal Kaplan ve mahalle sakinleri yapılan hizmet ve çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ettiler.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte buraları gezmiştik, gezdiğimizde yollar böyle değildi, toz toprak içinde yüzdük ama şimdi bambaşka bir yere gelmiş gibiyiz. Dolayısıyla mahalle sakinlerimiz bu çalışmalardan gördükleri için çok mutlular. İnsanlarımızın mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan daha sonra Hacı Özgür Doğan Kültür Merkezi alanında muhtarlar ve vatandaşlar ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Ardından da Çevirmen, Dutlu ve Bekiruşağı Mahallelerini ziyaret etti.

Bekiruşağı Mahalle Muhtarı Hıdır Demirkaya yapılan yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, mahallesi ile ilgili sorun ve talepleri iletti.

Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız unutulmuş olduğumuzu düşündüğümüz zamanlarda, bizlere öyle bir dokundu ki bunun tarifi yok. Başkanımız bu yolları 3-4 ay öncesinde incelemiş idi. Sorunları ve sıkıntıları yerinde gördü. Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılmamış olan bu yolları, çalışmaları yaptı. Sayın Başkanımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz artık şuna inanıyoruz ki, bundan sonra Başkanımızın el attığı bütün yaralar anında tedavi olacak, anında iyileşecek bunu gördük ve inandık. Yapılan bu çalışmalar Akçadağ ilçemize, Kürecik’e, Ören’e, Ancar’a Bahri’ye, Resuluşağı ve Akçadağ’ın bütün mahallelerine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Akçadağ Belediyesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi de olan Fehmi Kütan ise konuşmasında, “Selahattin Başkanımız ile birlikte 2 yıldır görev yürütmekteyiz. Başkanımız ilk göreve geldiği günden itibaren, her kesime ayrımsız bir biçimde hizmeti götürmeyi hedef aldığını söylemiş idi. Bugün burada bu sözün hayata geçirilmiş halini görmekteyiz. Buralara yıllardır hizmet getirilemedi, Başkanımız ile birlikte bu bölgeler hizmet almaya başladı. Bundan dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak söz alan mahalle muhtarları, “Yapılan yol çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kasımuşağı ve Tataruşağı Cumhuriyet tarihinden beri daha asfalt görmemişti, sizlerin sayesinde asfalt gördü, teşekkür ediyor, çalışmaların devamını bekliyoruz” dediler.

"Bu memlekette birlik ve beraberliği muhafaza etmek en temel görevimizdir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesinin Malatya genelinde yürütmekte olduğu yatırım ve hizmetler hakkında bilgiler vererek özetle şunları söyledi:

“Nefes alırken gökyüzü nasıl ayrım yapmazsa, güneş ısısında nasıl ayrım yapmaz ise bizim hizmet anlayışımızda şemsiyemiz gökyüzüdür.

2 yıl içerisinde Malatya’da susuz, asfaltsız ve kanalizasyonsuz hiçbir yer kalmayacak. Koymuş olduğumuz hedefin Covid – 19 ve depreme rağmen yüzde 70’ini gerçekleştirdik.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kırsal kesimde bin 200 kilometre yol yapıldı. Bu bir rekordur.  Yol medeniyettir, medeniyeti bütün vatandaşların ayağına götürmekte bizlerin sorumluluğundadır.

Bu memlekette birlik, beraberlik, dirlik düzeni ve bütünlüğü muhafaza etmek en temel görevimizdir. Benim en büyük projem sosyal entegrasyonu sağlamak, insanların kucaklaşması projesidir. Yol, asfalt, kanalizasyon birlik ve beraberlik olduktan sonra her zaman yapılır ve çözülür.

Allah’a şükür kaynak sorunumuz yoktur. Bu sizlerin sevgilerinin kattığı bereketin timsalidir.

Hacı Bektaş Velilerin, Pir Sultan Abdalların, Yunus Emrelerin, Mevlanaların bereket eli buradadır. Müsterih olunuz. Birlik beraber ve kardeşlik içerisinde birbirinizi sevin. Şeyh Edebali -Azminden dönme, çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil. Her işin gereğini vaktinde yap. İnsanları yaşat ki, devlet yaşasın!- diyor.

Bu hizmetlerimizin, Akçadağ İlçemize ve mahalle sakinlerimizin tamamına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gürkan, Kozluca ve Ören mahallelerini de ziyaret etti. Burada da vatandaşlar ile bir araya gelerek sorunları ve talepleri yerinde dinledi. Başkan Gürkan ayrıca, mahalle sakinlerine çeşitli hediyeler verirken, talepleri hakkında ilgili birimlere anında talimat vererek sonuçlandırılmasını da istedi.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Akcadag fotograf cektirme ve öyle bir calisiyor gibi gorunme merkezi- OTOGAR metro hatti hayirli olsun herkes konusur akp yapar . Bu resimde ne yaptigimizi sormayin cunku gorunmeyen isler yapiyoruz halkimizin bunu gormesi mumkun degil yerin altinda tunel delme makinalari araliksiz calisiyor ama bunu halkimiz bilmiyor . Hizmet NOKTASİNDA bizi elestirenler aynaya baksin???
    0
    0
    Yanıtla