SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmet Boynumuzun Borcu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:45:46
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve üyelerini, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ve üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “Malatya her zaman devletin, milletin ve AK Parti’nin yanında yer almıştır. Sayın  Reis-i Cumhurumuz bütün muhtarları külliyeye davet ederek, orada hasbihal yapıyor ve muhtarlara büyük bir kıymet veriyor. Sayın Reis-i cumhura şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Malatya’nın talebini yerine getirdi, bundan sonra Malatyalıların milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkci’den büyük istek ve talepleri vardır.  Bunların içerisinde en büyük talep ve şikayetimiz AKSA Elektriktir. Bu AKSA’yı yola getirmelisiniz, Malatya halkı ve muhtarlarımız büyük bir sıkıntı içerisindedir” dedi. 

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ise ziyarette yaptığı konuşmasında yeni dönemin Malatyalılara ve milletvekillerine hayırlı olmasını dileyerek, “AK Parti iktidarını tebrik ediyorum. Kabinede Malatya milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanı olmuştur. İnşallah sayın bakanımızın Malatya’ya katkıları olacaktır” dedi. 

“MUHTARLARIN MAAŞLARI BİN 300 TL’YE ÇIKIYOR”

Çalık, her iki muhtarlar derneğine yaptığı ziyaretteki konuşmasında,  AKP iktidarları döneminde muhtarlara çok önemli desteklerin verildiğini ve muhtarların özlük haklarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği destek ile çözüme kavuştuğunu söyleyerek, “Muhtarlarımızın özlük haklarının düzenlenmesi önemli bir adımdır. Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan, bunun için çok önemli destekler sağladı.  Muhtarlarımızın maaşları 25 liradan 950 TL’ye kadar çıkartıldı ve şimdi Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile 64. Hükümetimizin Eylem Planı ile birlikte muhtarlarımızın maaşları bin 300 TL olacak. Çok ciddi manada sıkıntılar yaşayan muhtarlarımız için bu yapılanlar yaptığınız çalışmaların elbette karşılığı değil. Ama 10 yıllık bir mücadelenin neticesinde gelinen yer çok takdire şayandır.  Muhtarlarımıza desteklerimiz sürecektir” diye konuştu. 

“MALATYA İÇİN BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

Milletvekili Çalık, “1 Kasım seçimlerinin sonunda da Malatya’da çok kıymetli bir dönem yaşayacağız. Bir bakanımız oldu. Gümrükten, ticaretten, esnaftan, sanayiden, sivil toplum kuruluşlarından paradan sorumlu bir bakanımız var. İnşallah Malatya’ya yapılacak yatırımlarda da Bülent Tüfenkci başkanım, hepinizin birebir tanıdığı, hepinizin çok sevdiği, milletvekili olması için özel çalışmalar yaptığınız bir kardeşimiz bakan oldu. Bizlerde milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Malatya için hep beraber var gücümüzle çalışacağız. Elimizden ne gelirse yapacağız. Malatya’ya boynumuzun borcu olan hizmetleri getireceğiz” şeklinde konuştu. 

“NOTLARIMIZI ALDIK, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

AKSA Elektrik ile ilgili olarak dile getirilen sıkıntılar hakkında ise Milletvekili Çalık, “TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ile birlikte maalesef yaşadığımız problem AKSA ile ilgili sıkıntılar. Şuanda eskisi kadar ağır sorunlar yoktur. Ama bir Malatya’ya yatırımlarını arttırmaları lazım, iki en iyi hizmeti Malatyalılarla buluşturmaları lazım. Biz özelleştirdik ki vatandaşımız daha iyi hizmet alsın. Daha çok sıkıntı duyduğumuz bir alanın gereği neyse yerine getirilecektir. Bununla alakalı olarak da notlarımızı aldık, görüşmelerimizi yapacağız. AKSA’nın buradaki müdürü de sizlerle toplantılar yaparak, sorun ve sıkıntılarınızı dileyecektir” dedi. 

Çalık, ziyaretlerinde mahalle muhtarlarıyla sohbet ederek, sorun ve talepleri de dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız