SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hizmet Evi İçin Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 2011 yılında öğrenci harçlarını değil; burs, öğrenim ve harç kredisi oranlarını yüzde 22 oranında artırdıklarını, engelliler için bundan böyle yüzde 33 daha fazla ödenek ayrılacağını ve memur maaşlarına 200 TL'yi aşkın bir zammın yapılacağını bildirdi. Çalık, Nemrut Hizmet Evi'ne de 2.5 milyon ödenek ayrıldığını belirtti.

"CİDDİ BÜYÜME.."
TBMM Genel Kurulunda Maliye Bakanlığı bütçesi üzerine bir konuşma yapan Malatya milletvekili Çalık, Türkiye'nin 2001 krizinin ardından hızla toparlanarak ciddi bir büyüme grafiği yakaladığını söyledi.

Avrupalı hükümetlerin, krizin faturasını halklarına yüklerken, AKP'nin insanı merkeze alan dönüşüm politikalarının, Türkiye'yi dünyanın en büyük 16. ekonomisi yaptığını belirten Çalık, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin dinamik genç nüfusunun gücüne ve büyüme potansiyeline inanarak çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. 2011 yılında yüzde yirmi artışla, bütçeden en çok payın eğitim, adalet ve sağlığa aktarılmasının AK Parti'nin, sosyal politikalara verdiği önemin en büyük kanıtı olduğunu söyleyen Çalık, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını kendilerine düstur edindiklerini dile getirdi.

2011 yılında öğrenci harçlarını değil; burs, öğrenim ve harç kredisi oranlarını yüzde 22 oranında artırdıklarını, engelliler için bundan böyle yüzde 33 daha fazla ödenek ayrılacağını ve memur maaşlarına 200 TL'yi aşkın bir zaman yapılacağını duyuran AK Partili Çalık, 2011 Türkiye'sinin daha şimdiden Avrupa'ya büyük fark attığını sözlerine ekledi.

Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Asya bölgelerinin en büyük ekonomisi olan Türkiye'nin, küçülme planları yapan diğer ülkelerin aksine; sanayi, ticaret ve üretim alanlarını genişletmeyi sürdürdüğünü ve bu gidişle 21. yüzyılın Türk asrı olacağına yürekten inandıklarını kaydetti. Öznur Çalık, muhalefetin sık sık topladığı kurultaylarla kendi iç hesaplaşmalarına gömülürken, AKP'nin Türkiye'yi önümüzdeki 30-40 yıla damgasını vuracak ülkeler arasına soktuğu gerçeğinin farkına varamadığını da sözlerine ekledi.

NEMRUT HİZMET EVİ..
Bu arada Çalık, Pütürge ilçesine yapılacak Nemrut hizmet evi için 2 Trilyon 640 Milyar 847 Milyon TL’nin Bakanlık tarafından Malatya’ya gönderildiğini duyurdu.

Dünya Kültür Mirası olan ve Adıyaman sınırları içinde bulunan Nemrut Dağı’nı turistik açıdan daha cazibeli hale getirmek için sadece Malatya adına değil; Türkiye adına çalıştıklarını söyleyen Çalık, “Nemrut Yolu üzerinde bulunan Pütürge ilçesine yapacağımız modern hizmet eviyle, Nemrut Dağı’nı ziyarete gelenler daha keyifli ve rahat bir yolculuk geçirecekler. Kafeteryalarda dinlenip ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Projemizin içine 1000 araçlık otopark da dahil olacak ve Malatyamıza yakışır nizamda olan bu merkezi, inşallah tüm yerli ve yabancı turistlerimizle paylaşacağız.” dedi.

Karşılama merkezi inşaatı ile Büyüköz Köyü arasındaki Nemrut Dağı yol çalışmalarının da Bakanlık ve Malatya Valiliğinin destekleriyle ihaleye çıkarıldığını belirten Milletvekili Çalık; çalışmaların, 500 bin TL ödeneğin gönderilmesinin ardından, 2 aydır devam ettiğini sözlerine ekledi. Çalık, hava şartları sebebiyle, 2150 metre yükseklikteki bu alanda zaman zaman çalışmaların aksayabildiğini ancak yol ve hizmet evinin 2011 turizm mevsimine kadar hazır hale getirilerek halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.

AKÇADAĞ KÜLTÜR MERKEZİ'NE..
Çalık, ayrıca Akçadağ Kültür Merkezi için 860 bin TL lik ödeneğin Malatya’ya gönderildiğini duyurdu.

1992 yılında temeli atılan ve maalesef atıl biçimde bekleyen Akçadağ Kültür Merkezi inşaatı için 860 bin TL ödeneğin Bakanlıktan çıktığını aktaran Öznur Çalık, eski ödeneklerden artan 50 bin TL ile bu miktarın toplamda 910 bin TL’ye ulaştığını ve bu meblağın çalışmaları hızlandırabilmek için ilaç gibi geldiğini söyledi.

1.5 Milyon TL’ye yakın bedeli olan Kültür merkezinin 2002 yılında yeniden yatırım programına dahil edilmesiyle çalışmaların başladığını ve 2010 yılına kadar yapılan toplam harcamanın 423 bin TL olduğunu sözlerine ekleyen Çalık, Merkezin yüzde 83’ünün fiziki olarak tamamlandığını aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerin olumlu neticelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, en geç 2011 yılı sonunda Akçadağlıların kültür merkezlerine kavuşacaklarını kaydetti. Kültürel yatırımın, yatırımların en değerlisi olduğuna inandığını belirten Milletvekili Çalık, Akçadağ Kültür Merkezinin yalnızca Akçadağlılar için değil; tüm çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlar için ufuk açıcı bir eser olacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız