SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hizmet İçin Birlikte Hareket'

A- A+ PAYLAŞ

10 Mayıs'ta yapılan il kongresi sonucu göreve seçilen AKP İl yönetimi, siyasi partiler ve sivil toplumlara yönelik olarak sürdürdüğü nezaket ziyaretleri çerçevesinde MHP İl teşkilatını ziyaret etti.

AKP İl başkanı Mustafa Şahin'in başkanlığındaki AKP heyetinin ziyareti sırasında karşılıklı iyi dileklerde bulunuldu ve ortak payda Malatya için işbirliğinin gerekli olduğu ifade edildi. Ziyarette OSB Arıtma tesisi ve yarattığı sıkıntılarda gündeme geldi.

Ziyarette ilk konuşmasıyı konuk başkan Mustafa Şahin yaptı. Şahin; "Seçim sürecinde demokratik teamüllerle hareket ettikleri için MHP'ye teşekkür borçuluyuz. Ortak paydamız olan Malatya için yapılacak çalışmalarda destek bekliyoruz.

10 Mayıs'ta yapılan kongreden sonra göreve gelen arkadaşlar, partiler ve sivil toplum kuruluşları ile mesleki teşekkülleri ziyaret programı çerçevesinde ziyaretimizi yapıyoruz. Amacımız, hizmet noktasında birlikte hareket etmektir. Bir eksiğimiz ve yanlışımız varsa ikaz ediniz bizleri. Doğru yaptığımız konularda ise destek bekliyoruz" diye sürdürdü.

MHP İl başkanı Ekici de, "Kongrede göreve seçilen yönetimi kutluyoruz. MHP olarak önceliğimiz ülkemiz ve milletimiz daha sonra ise partimiz ve bizdir. Düsturumuz budur. Maalesef günümüzde siyaset farklı anlaşılmaktadır. MHP'siyle, CHP'siyle, AKP'siyle bu farklı anlayışı değiştirmek için çalışmalıyız.İlimiz için yapılan tüm iyi şeylerin yanında olacağız" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra bir basın mensubunun "Bölge halkı için büyük tehdit oluşturan OSB'deki arıtma tesisinin yetersizliği konusunda, iktidar-mulafet partileri olarak ortak bir platform oluşturmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna AKP İl başkanı Şahin; "OSB'deki arıtma tesisi gerçekten yetersiz. Bölge halkı bu durumdan gerçekten rahatsız. Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren konuya odaklandık. İlk olarak 9 Km'lik kapalı arıtma suyu tahliye şebekesinin 4 Km'lik kalan bölümü yapılıyor. Bu en kısa sürede bitecek. Böylece OSB'den gelen su kapalı sistemle Karakaya'ya ulaştırılacak. Arıtma tesisinin kapasitesi yetersiz. Artırılması için önemli bir proje yapılması gerekiyor. İşadamlarımızı da mağdur etmeden en kısa sürede projenin gerçekleşmesi yönünde çalışmalarımız sürüyor. Ama her ne olursa olsun OSB'den çıkan suların arıtılmadan bir yerlere akıtılması veya kullanılmasının önüne geçeceğiz" diye yanıt verdi.

MHP İl başkanı Ekici ise aynı soruyu "Bu sorun Malatya'nın yıllardır kanayan yarası. Her seçim döneminde gerek partiler gerekse de adaylar sorunu çözeceğiz diye söz verdikleri halde bugüne kadar çözmediler. İnanıyorumki yetkililer en kısa sürede bu kanayan yaramızın üzerine giderler ve çözüm bulurlar" diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız