SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmet İki Kat Artacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:00:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilçe gezilerine tekrar başladı. İlk olarak Pütürge ve Doğanyol ilçelerini ziyaret eden Başkan Çakır, bu ilçelerde muhtarların katıldığı toplantılar düzenleyip,  incelemelerde bulundu.

İlçe ziyaretleri programında ilk olarak Pütürge Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Çakır, burada göreve seçilen Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat’a tebriklerini iletti. İlçe hakkında bilgiler alan Başkan Çakır, daha sonra Pütürge Belediye Başkanı Polat ve AKP Pütürge İlçe Başkanı Hüseyin Aldemir ve beraberindeki heyetle birlikte ilçede incelemelerde bulundu.

Esnafları da ziyaret eden Başkan Çakır, gezisinin sonunda ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “Yerel seçimlerden sonra başkanımız ilk kez Pütürge’den başlayarak bizi ziyaret etti. Kendilerine ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Saha ekiplerimizin hepsi burada. Daire başkanlarımız, MASKİ Genel Müdür Yardımcılarımız, daire başkanlarımız ve müdürlerimizle birlikte geldik. Dolayısıyla daha sonra arkadaşlarımız yine kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmak üzere buraya tekrar gelecekler” diye konuştu.

Pütürge’nin girişi düzenlenecek

Büyükşehir olarak bir yandan yapılanma çalışmaları gerçekleştirirken bir yandan da hizmet planlaması yaptıklarını anlatan Başkan Çakır, konuşmasında özetle şunlara yer verdi:

“Başta ilçe belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve çok değerli muhtarlarımız olmak üzere merkezin sorunlarını, kırsal mahallelerimizin sorunlarını, eksikliklerini, acil yapılması gerekenleri belirleyeceğiz. Büyükşehir statüsünden dolayı yeni bir yapılanma gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla yeniden bir yapılanmayla birlikte şu anda hem idari yapılanmamızı sağlıklı bir şekilde yaparken, hem de sahadaki eksiklikler ve ihtiyaca göre de saha yapılanmamızı gerçekleştiriyoruz.

Seçimlerden önce 4-5 kez Pütürge ilçemizi ziyaret etmiştik. Bu ziyaretler sırasında da notlarımızı almıştık. Bir kez daha bu çalışmalarımızı gözden geçireceğiz. Sahaya çok iyi hakim olmamız lazım. Arkadaşlarımızın sahayı çok iyi bilmeleri lazım ki buna göre sağlıklı planlamalar yapılsın. Dolayısıyla bu ziyaretimizin amacı hem muhtarlarımız aracılığıyla bütün Pütürge’ye teşekkür etmek hem de Büyükşehirimizin yeni yapılanmasıyla birlikte hizmet planlamasını yapmaktır. Kaynaklarımızı iyi, verimli kullanmamız gerekiyor.

İlçelerimizi kalkındırmamız lazım. Pütürge’nin girişi, yeni bir terminalin yapılması, merkezde 2 tane yeni ana arterin açılması, alt mahallede TOKİ’nin bir kentsel dönüşüm yapma projesi, park yapılması, yine o bölgede yıkılmış ve tehlike arz eden binaların kaldırılması çalışmalarını gerçekleştireceğiz.

Pütürge’nin girişine bir meydan ve altına katlı otopark yapmayı planlıyoruz. Gerçekten Pütürge’nin girişi bir şişenin dar boğazı gibi. Yani giriş çıkışlar gerçekten Pütürge’ye yakışmıyor. Oranın düzenlenmesi için tabi Pütürgeli hemşerilerimin de destek olması lazım. Çünkü şahıs mülkiyetleri var. Tabi onların da hak kaybı yaşamadan destek vermesi gerekiyor.

Hem planlamayı sağlıklı yapacağız hem de işin öncelik sırasını, aciliyetini belirleyerek çalışacağız.”

Hizmet 2 kat artacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Doğanyol İlçesi’ne geçti. Burada da bir çok inceleme ve esnaf ziyareti yapan Başkan Çakır, Doğanyol Belediyesi’nde muhtarlarla bir araya geldi. AK Parti Doğanyol İlçe Başkanı Muhammet Şahin’in de katıldığı toplantıda konuşan Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, 30 Mart Yerel Seçimlerinin Malatya’mıza, ilçemize, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Başkan Gülbey ve muhtarların sorunları aktardığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Öncelikle seçim sürecinde bize vermiş olduğunuz destek ve duyduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Tek hedefimiz; görev süremiz olan 5 yılda her bölgemize daha çok ve daha güzel hizmetler getirmek. Hizmet sırasında, aciliyet arz edenlere göre bir sıralama yapacağız” diye konuştu.

Başkan Çakır, her ilçede yapacakları bir iş limitinin bulunduğunu kaydederek, “Yapacağımız işleri aciliyetine göre sıralayarak gerçekleştireceğiz. Özel İdare ekiplerini de bünyemize aldık ve daha güçlü bir yapı ortaya çıktı. Bir yandan ihtiyacımız olan araç gereçler tespit ediliyor. Daha önceki dönemlere göre bu dönem hizmeti 2 kat artırmamız gerekiyor. Büyükşehir olmanın bir gereği olarak, insanlarımızın daha çok hizmet almasının yanında daha kalıcı ve kaliteli hizmetler üretilmesi için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Başkan Çakır ile Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey ve AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Şahin birlikte Doğanyol Kaymakamı Serdar Karal’ı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Başkan Çakır, “Büyükşehirle birlikte artık hizmetlerin daha güzel ve daha çok gelmesini hedefliyoruz. İnşallah bunları birlikte başaracağız. Sizlerin desteği önemli. İlçelerimize hep birlikte hizmet vereceğiz” dedi.

Kaymakam Serdar Karal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “30 Mart Yerel Seçimlerinden önce sizleri misafir etme şansımız olmuştu. Mutluluk duyduk. 30 Mart’ta milli iradenin yerelde tecellisi olan yerel seçimler neticesinde tekrar hizmet için milletimiz sizi yetkilendirdi. Milletimizin teveccühünü kazandığınızdan dolayı ayrıca tebrik ediyoruz. Ekibinizle birlikte Allah utandırmasın diyoruz ve kendi adımıza gerek belediye gerek kaymakamlığımız olarak her ihtiyacınızda gücümüzün yettiği ölçüde yardımcı olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyor, sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Çakır, ilçe ziyaretlerinde karşılaştığı çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız