SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hizmet Kalitesinin Artması İçin Almanlarla İşbirliği

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ve Almanya arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde Yerel Yönetimlerin Hizmet Kalitesinin Arttırılması’na yönelik proje hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Malatya’ya gelen heyet Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile görüştü.

25 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette Almanya adına Diiter Blowme, TODAİ (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi)’den Prof. Dr. Kamil Bilgin, Sinan Özdenli ve İfakat Gürkan yer aldı.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Kamil Bilgin, ziyaret amaçlarının “Yerel Yönetim Hizmetlerinin Niteliğinin Geliştirilmesi” konulu projenin tanıtımı ve belediye başkanları ile görüş alışverişinde bulunmak olduğunu belirterek şunları söyledi “ Bu proje Türk ve Alman işbirliği ile yürütülmekte olan bir proje. Türkiye adına TODAİ (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi) kanadı, Almanya’dan ise teknik ve işbirliği kuruluşu olan GTZ proje adına faaliyette bulunmaktadır. Amacımız, yerel yönetimlerin geliştirilmesini temin etmektir” dedi.

Projenin uygulama alanı olarak Türkiye’den 12 pilot şehir seçtiklerini belirten Prof. Dr. Bilgin Malatya’nın da bu iller arasında yer aldığını söyledi. Projenin atık su, içmesuyu ve katı atık ana kategorilerinde 2 hedefi gerçekleştirmek amacını taşıdığını belirten Prof. Dr. Kamil Bilgin “ Bu hedeflerimizden birincisi sözkonusu grupta yer alan personelin eğitimini sağlamak, ikincisi de bu alanlarda yatırımı bulunan belediyeler arasında işbirliği ağını kurmaktır” dedi.

Yerel Yönetimlerin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarda bulunan bir heyeti Malatya’da görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Belediye Başkanı Cemal Akın ise, “Malatya insanına hizmetin kalitesinin artırılması noktasında sizlerin deneyim ve birikiminden istifade edeceğiz. Yerel yönetimlerin hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik bir projede yer almak inanıyorum ki Malatya için fayda sağlayacaktır. İnşallah en iyi hizmeti Malatya insanına sizin de tecrübelerinizden yararlanarak sunacağız. Bu çalışmanın Malatyamız’a ve Malatya insanına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız