SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmet Mücadelesi Verdiniz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, 2013 Yılı İl Özel İdaresi Faaliyet raporunu onayladı. İl Genel Meclisi, Naci Şavata Başkanlığı’nda, olağan toplantılarının son oturumu da dün gerçekleştirdi.  

Özel İdare tam kadro mecliste

İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çolak ve İl Özel İdaresi’nde göre yapan daire müdürlerinin de tam kadro katıldığı Meclisin bu son toplantısında İl Özel İdaresi 2013 yılı Faaliyet Raporu onaylandı.  Faaliyet raporunun onaylanmasının ardından meclis toplantısı, duygu dolu konuşmalara sahne oldu. 

Şavata: Sadece Malatya için çalıştılar

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin ardından kapanacak olan İl Özel İdaresi personeli ve İl Genel Meclisi üyeleri vedalaştı.  Kısa bir konuşma yapan Meclis Başkanı Naci Şavata, bütün üyelerin desteği ile 5 yıldır İl Genel Meclisi Başkanlığını yürüttüğünü belirterek, bu süre zarfında kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Malatya İl Genel Meclisi’nin iktidarıyla, muhalefetiyle Malatya için çalıştığını kaydeden Şavata, “Ben, bu görevimi yaparken siyasi konuşmaların yapılmamasına özen gösterdim. Sizler de bu hassasiyetimi anlayışla karşıladınız.  Zaman zaman hepinizin arasında kavgaya varan tartışmalar yaşandı. Ama bunların hepsi Malatya’ya hizmetin kavgasıydı. Köylerinizin, size oy veren vatandaşların yol, su, sondaj, kanalizasyon hizmetleri için kavga ettiniz.  Çoğu zaman birer işçi gibi şantiye başında, yapılan işin başında beklediniz. Muhalefet ve iktidar üyeleri olarak sadece Malatya’ya hizmetin mücadelesini verdiniz. Eksiklikleri zaman zaman dile getirdiniz.  İlla ki bizim de eksik kaldığımız, yetişemediğimiz işler olmuştur. Ama hepiniz elinizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştınız. Burada bir başarı varsa, bu işçisinden mühendisine, meclis üyesinden İl Özel İdare Genel  Ben buradan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben hakkımı hepinize helal ediyorum. Siz de hakkınızı helal edin” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç ise, 10 yıldır İl Genel Meclisi üyeliği yaptığını belirterek “Bu süreçte zaman zaman tartışmalar yaşadık, birbirimizi kırdık ama ben kendi adıma hiç kimsenin şahsi kişiliğine yönelik bir söz söylemedim. Ancak hizmet için tartışmalar sürecinde kalbini kırdığım insanlar varsa hepsinden özür diliyorum” dedi.  Meclis üyelerinden bazıları da söz alarak helallik istedi ve veda etti.

“Dostluğumuz ve arkadaşlığımız parayla olmaz”

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çolak da, meclis üyelerine yönelik kısa bir teşekkür konuşması yaptı. İl Genel Meclisi ile 1983 yılında tanıştığını belirten Çolak, bugüne kadar birçok Vali ve İl Genel Meclisi üyeleriyle çalıştığını söyleyip, güzel hizmetler yaptıklarını söyledi.  Çolak “Bizim ne arkadaşlığımız ne de dostluğumuz parayla olmaz.  Hep birlikte Allah rızası için, halkımız için çalıştık. Geçmişte hizmet etmiş olan ancak vefat eden İl Genel Meclisi üyelerine Allah’tan rahmet dilerken hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum.  Hakkınızı helal edin” diye konuştu.

Kaya,  faaliyet raporuna ilişkin bilgi verdi

2013 yılı İl Özel İdaresi Faaliyet Raporu’na ilişkin bir sunum yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan Kaya ise Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle İl Özel İdaresi’nin kapanacağını ve büyükşehir belediyesine bağlanacağını hatırlattı. Kaya, İl Özel İdaresi’nde şu an itibariyle 192 işçi, 178 memur ve 57 hizmet alımı çalışanı bulunduğunu belirtti. 

Geçen yıl yapılan yol, asfalt, kanalizasyon, sosyal ve kültürel yatırımlara ilişkin bilgi veren Kaya,  76 sondaj vurduklarını,  47 üniteye güneş enerjisi hizmeti götürdüklerini söyledi. Kaya, 30 köyü de kanalizasyona kavuşturduklarını vurguladı. İrfan Kaya, Malatya’da 300 köy ve mezrada kanalizasyon bulunduğunu da aktardı.

Kaya, sunumunun ardından tüm Özel İdare çalışanlarına ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu, muhalefetin red oyuna karşılık, AKP Grubu’nun oylarıyla kabul edildi. 

Meclis toplantısında ayrıca, bazı meclis üyelerinin çeşitli konulara ilişkin soru önergeleri de gündeme alınarak ilgili komisyonlara havale edildi.

Olağanüstü toplanacak

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da 5 yıllık İl Genel Meclisi dönemlerinde İl Özel İdaresi ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Mart ayı sonunda olağan üstü toplanıp, 5 yıllık İl Genel Meclisi dönemini tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısının 20 Mart’a kadar yapılması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız