SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hizmete Karşı Değiliz Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya’nın Yeşilyurt ilçe Başkanı Hamit Kiraz, Yeşilyurt’ta köylere hizmet dururken, istinat duvarı yapımına 1 milyon TL ayrılmasını eleştirerek, “Hizmetler öncelik sırasına göre yapılmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt İlçe Danışma Kurulu İl Başkanı Veli Ağbaba ile İl yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Yeşilyurt CHP İlçe binasında gerçekleştirilen İlçe danışma kurulu toplantısına İlçe Başkanı Hamit Kiraz, ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri ve bazı mahalle ve köy muhtarları katıldı. Danışma kurulu toplantısına ilçenin en önemli sorunu olan sulama suyu projeleri yerine bazı köy yollarına ödenek çıkması konusu damgasını vurdu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Hamit Kiraz, “Genel başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle birlikte başlayan iktidara yürüyüşü, biz de ilçemizde bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile başlatıyoruz” dedi.

Yeşilyurt ilçe örgütünün çalışmalarından memnun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İl başkanı Ağbaba da “Gerçekleştirdiğimiz kurultayda halkın beklentisi doğrultusunda Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçilmesiyle başlayan iktidara yürüyüş çalışmaları Malatya’mızda da başlamıştır. Bu doğrultuda temiz süt emmiş, geçmişte partimize oy versin vermesin herkesi partimize davet ediyoruz. 8 Yıllık AKP İktidarı ilimize ne kazandırmıştır? İşsizlikten başka. Kayısı gibi, kiraz gibi hemen her evin en önemli ekonomik girdisi olan meyvelerin merkezi olmasına rağmen işsizlik oran 2002’de yüzde onlarda iken 2010’da yüzde yirmilere yükselmiştir. Yalan-talan almış başını gidiyor. CHP İktidarında işsizliğe kesim çözüm bulunacağı gibi yalanların-talanların da hesabı sorulacaktır” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra İlçenin sorunları muhtarlar ve mahalle temsilcileri tarafından aktarıldı.

İlçenin en önemli sorunlarından biri olan sulama suyu projelerine ödenek aktarmak yerine bazı köy grup yollarına İl Genel Meclisince (İGM) ödenek ayrılması konusunda söz alan İlçe başkanı Kiraz; “İl Özel İdare’si Tarımsal Sulama Projeleri için ayrılan paranın 1 milyon TL’sini Yeşilyurt Sulama projelerine ayrılmıştır. Bu paranın tüm ilçelerde Sulama Projeleri dışında harcanmaması yönünde İl Genel Meclisi’nde karar alınmış, alınan kararın yer aldığı raporda Yeşilyurt İlçesi dahil olmak üzere AKP İl Genel Meclis Üyelerinin de imzası bulunmaktadır.

Ancak İl Genel Meclisi Bütçe Plan Komisyonu bu raporu hazırladığında tüm ilçelerde sulama projelerinin yapılmasına karar vermişken, Yeşilyurt’ta köylere ait bir çok Sulama Projesi olmasına rağmen, sanki hiç sulama projesi yokmuş gibi Yeşilyurt’a ayrılan paranın Taftacık istinat duvarları ve yol yapımına harcanmasına karar vermiştir.

İl Genel Meclisi’nde konu müzakere edilirken bazı AKP’li İl Genel Meclis üyelerinin Taftacık Projesi’ne karşı çıktıklarının ve bu kararın doğru olmadığını belirttiklerinin meclis tutanaklarına geçtiği söylenmektedir.

Bu arada bunu duyan köy muhtarları Vali ile görüşerek , AKP İl Genel Meclis Üyelerini ve AKP milletvekillerini de arayarak köylerin bu kadar sulama projesi varken Yeşilyurt’a ayrılan paranın başka projelere neden harcanacağını sormuşlar ve tepki göstermişlerdir.

Bu projeye Yeşilyurt AKP İl Genel Meclis Üyelerinden birisi de Sulama Projeleri ödenekleri neden başka projelere harcansın diye red oyu vermiştir. Olayın farkına varan AKP’li Yeşilyurt Meclis üyesince yapılan itiraz üzerine Vali Saran’ın bu ödeneği imzalamamasının faturasını CHP’ye çıkarmak istiyorlar. İlçemize getirilmek istenen her türlü hizmetin yanındayız. Bu söylentiler tamamen karalamadır, iftiradır.

Buna rağmen Yeşilyurt’ta Belediye Başkanı ve Yönetimi projeyi sanki CHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığı’nın engellediği yönünde kamuoyunu yanlış bilgilendirmişlerdir. Yeşilyurt Belediye Başkanı CHP Yeşilyurt İlçe Örgütünü bu konuda suçlayarak CHP üzerinden siyaset yapmaktadır.

Halbuki İlçe Başkanlığımız tarafından bu süre içerisinde bu konu ile ilgili siyaseten yanlış olacağı düşünülerek hiçbir yetkili ile görüşülmemiştir ve taraf olunmamıştır.

Biz CHP Yeşilyurt İlçe Örgütü olarak Taftacık Yol yapımına veya hiçbir hizmete karşı değiliz. Ancak yapılacak olan hizmetlerin öncelik sırasına göre yapılmasını gerektiğini düşünmekteyiz.” iddiasında bulundu.

Mahalle temsilcileri de “İlçemizin sulama suyu problemi sanıldığından fazladır ve bu doğrultuda 28’e yakın proje hazırlanmıştır. Bu kadar önemli sorunumuz dururken ve ödeneklerin de bu projelere tahsis edilmesi Vali tarafından da özellikle istenmişse grup yollarının yapılmasını isteyen ve ödeneğin çıkarılmasını sağlayan AKP’lilerin bir açıklaması vardır. 8 yıldır hem yerel yönetimde hem de genel yönetimdeler, yani bütün güç ellerinde, isteselerdi yolları şimdiye kadar yaparlardı. Kavuk gibi güçlü bir Belediye başkanları var. İlçemize hizmetin gelmemesi için oynadıkları oyunun faturasının CHP’ye çıkartmak istiyorlar. Bunu kamuoyuna çok iyi duyurmamız gerekir” diye görüş belirtiler.

İlçe Danışma Kurulu karşılıklı görüş alışverişinden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız