SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmeti Her Yere Götüreceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:28:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Meclisi, ilk toplantısını, Çarşamba günü yaptığı ikinci oturumla tamamladı. 2 gündem maddesi ile yapılan toplantıda meclis üyeleri birbiriyle tanıştı. Eski Topsöğüt Belediyesi Hizmet binasında yapılan toplantıda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kapatılan Yakınca Belediyesi hizmet binasının geçici olarak başkanlık binası olarak, Yeşilyurt’ta bulunan hizmet binasının ise Fen İşleri Müdürlüğü olarak kullanılacağını, meclis toplantılarının ise geçici olarak Topsöğüt Belediye binasında yapılacağını söyledi.

Meclis üyeleri toplantının dilek ve temenniler bölümünde ise kapatılan beldeler ve statüsü mahalleye dönüştürülen köylerle ilgili sorunların gündeme getirilerek bir an önce çözümü için çalışmalara başlanılmasını istedi.  Yeşilyurt Belediye Meclisi, bundan böyle her ayın ilk haftası Çarşamba günleri meclis toplantısının yapılmasını kararlaştırdı.

Toplantının ikinci gündem maddesi ise yeni oluşturulacak olan belediye başkan yardımcılıklarına atama yapılmasına ilişkin kadro ihdası oybirliği ile kabul edildi. 

“Belediye hizmetlerini her yere götüreceğiz”

Meclis, Mayıs ayı toplantısının 7 Mayıs Çarşamba günü yapılmasını kararlaştırdıktan sonra dilek ve temenniler bölümünde üyeler kendilerini tanıttı. 

Meclis üyelerine hitaben konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, meclisin birikimli üyelerden oluştuğunu belirterek “İş ve sosyal yaşamlarında başarılar kazanmış bir meclise sahibiz. İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonları icra komisyonları olarak görev yapıyor. Belediyemizin çalışmalarına yön verecek olan komisyonlar olan; Gençlik ve Spor, Eğitim, Kadın ve Aile, Kent Kültürü ve Estetiği ile Meslek Odaları ve Sivil Toplum komisyonlarının çalışmaları ve hazırlayacakları raporlarla icra komisyonlarına ve belediyemiz çalışmalarına yön verecek ve ışık tutacak” dedi. 

Polat, şunları söyledi: “30 Mart geçti. Artık biz AK Partililerin belediye başkanı değil ilçede yaşayan tüm insanların başkanıyız. Hedefimiz, belediyenin hizmetlerini CHP’lisi, AK Partilisi,  MHP’lisi  hiçbir parti ayrımı yapmadan tüm hemşerilerimize ve her yere götürmek olmalı. Çünkü, hemşerilerimiz hizmet etmemiz için bizleri seçti. Bizlerde belediye olarak bu anlayışla hareket edeceğimizi söyledik. Meclis olarak da, iktidarı- muhalefeti bir bütün olarak Yeşilyurt’a hizmet edeceğiz.”

Polat’ın konuşmasının ardından meclis üyeleri; Horata Vadisi, Taftacık Deresi, tarımsal sulama sorunu, şuyulandırma ve muhtarlık seçimlerinde yaşanan sorunları dile getirdiler ve çözümü için bir an önce çalışma başlatılmasını istediler. 

Komisyonlara seçilenler

İmar Komisyonu:  Celalettin Gönültaş, Meltem Kavuk, Şahin Özer, Bekir Karakuş, Kadircan Esen

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ramazan Yakıcı, Hüseyin Selçuk, Ümit Dağılmışgül, Osman Coşkun, Ramazan Çetin

Eğitim Komisyonu: Ramazan Acar, Sadin Şahin, Ramazan Maden, Şükran Gönültaş, Ahmet Keleş

Kadın ve Aile Komisyonu: Zuhal Dişer, Suna Şekeroğlu, Göknur Karaca, Nurettin Durmaz, Mahmut Önder Öztürkoğlu

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu: Hüseyin Selçuk, Ramazan Çetin, Murat Karapınar, Orhan Yanartaş, İsmail Aydın

Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu: Abdülkadir Eyidemir, Ali Şeydi Ünlü, Dursun Cumali Sucu, Seydi Karakuş, İsmail Aydın

Gençlik ve Spor Komisyonu:  Dursun Cumali Sucu, S. Alparslan Zarıçlar, Ali Palancı,Mehmet Özen, Fadıl Çiçek isimlerinden oluştu.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, görüşmelerini her ayın ilk Çarşamba'sı yapma kararı aldı. Meclis toplantısı dilek ve temenniler ile sona erdi.

HABER: yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız