SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hizmetinizden Gurur Duyuyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:03
'Hizmetinizden Gurur Duyuyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık alanındaki ilerlemeyi değerlendiren Valisi Vasip Şahin, “Son yıllarda vatandaşların hastanelerden ve doktorlardan memnuniyeti çok yükseldi” dedi.

Vali Şahin, şeker arazisinde yapımı tamamlanarak hizmete alınan yeni Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şükrü Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Alican Bozkurt ve Hasan Atay, Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Abdulvahap Boztepe, Başhekim Op. Dr. İrfan Özer ve hastane yetkilileri tarafından karşılanan Vali Şahin, hastane içerisinde poliklinikleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Hastalarla görüşerek ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Şahin, hastaların hastane hakkındaki görüşlerini aldı. Hastanenin giriş ve çıkış yolları ile ilgili olarak Başkan Yardımcısı Bozkurt ve Genel Sekreter Özdemir ile görüşerek sorunun çözümü amacı ile istişarelerde bulundu.

Acil servis içerisinde ve ambulans giriş bölümlerinde de incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şahin, incelemeleri esnasında trafik kazası neticesi ambulansla getirilen yaralıların acil servise naklini ve burada yapılan müdahaleleri de gözetleme imkanı buldu. Vali Şahin yaralılara ‘geçmiş olsun’ diyerek hastanenin ameliyathane bölümüne geçerek yapılan ameliyatlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Vali Şahin, “Gerçekten olağanüstü bir gayretle buraya taşınma işinde çalıştınız. Her bir ekip doktorundan hemşiresine, ebesine, hastabakıcısına, başhekimine, hastaneler birliği genel sekreterimize kadar her biriz ayrı ayrı ve çok dikkatli bir çalışma yürüttünüz. Çok özverili bir çalışma yürüttünüz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum. Hep söylüyorum; Allah’a şükür son yıllarda vatandaşların hastanelerden ve doktorlardan memnuniyeti çok yükseldi. Sağlık hizmetlerine ulaşma noktasında oradaki hizmetin kalitesi, o kalite ve duyarlılık, sizlerin gösterdiği hassasiyet son yıllarda sizler de yaşıyorsunuz. Bizler de bunu görüyoruz ve sizlerin verdiği hizmetlerden çok gurur duyuyoruz. Sizler de bunun zevkini, hazzını ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Görevimiz hepimiz insana hizmet etmek, vatandaşımıza hizmet etmek, biz işte bulunduğumuz toplulukta elimizdeki yetkiler doğrultusunda hizmet yapıyoruz. Bu işlerden herhangi biri bir arızaya uğradığı zaman tüm sistem durabiliyor. Dolayısı ile bizim hiçbir görevi hiçbir vazifeyi hiçbir kurumu veya hiçbir kişiyi daha az önemseyerek ya da onları önemsizleştirerek hizmetlerimizi yürütme şansımız yok. Tabi ki sağlık hizmetlerimiz doğrudan insanlarla ilgili olduğu için eğitim hizmetlerimiz doğrudan insanlarla ilgili olduğu için çok daha ön planda insanların mutluluk ya da mutsuzluk ölçümlemelerinde onlar çok etkili ya da etkin oluyorlar. Gerçekten buradaki çalışmalarda sizlerden her birinizden ayrı ayrı memnunuz. Zaman zaman belki bir takım sıkıntılar yaşanmıyor değil bir takım eksikliklerimiz olmuyor değil. Bunlar da inanın iyi niyetli olanlarla olabildiğince korumaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın o gün çıkan eksiklik ya da yanlışlığını olabildiğince düzeltmeye çalışıyoruz ama çok mecbur kaldığımızda zaman zaman müeyyide uygulamak zorunda kaldığımız durumlar oluyor ama bu bizim en son başvurduğumuz, başvurabildiğimiz yol oluyor. Buna da dikkat ederseniz olabildiğince istisnai yapmaya çalışıyoruz. Burada bu millet bu devlet bize güzel bir imkan tanıdı. Aslında bu kadar geniş imkanlara ve kaynaklara sahip değiliz ama bunlar içerisinde bizim hastamızı, bizim insanımızı, çalışan doktorumuzu, sağlıkçımızı, sağlık hizmetçimizi rahat ettirebilecek olabildiğince en iyi imkanları sunmaya çalışıyoruz. Dolayısı ile bizim görevimizde bize bu fedakarlığı yapan millete bizde hizmetle en iyi şekilde onu mutlu etmeye çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özdemir ise şunları söyledi:

“Bu taşınma süreci içerisinde hemşire arkadaşlarımızın, diğer çalışan arkadaşlarımızın kucağında bir şeyler taşırken görmemiz bizim gözlerimizi yaşarttı. 27 gün içerisinde böyle bir devasa hastaneyi taşıyıp hizmete sokabilmek takdire şayan bir hadise. Ben bu konuda emeği geçen herkese ve tüm arkadaşlarıma bende teşekkür ediyorum. Elbette noksanlarımız var onları da en kısa zamanda gidereceğimizi sizlere belirtmek istiyorum.”

Vali Şahin, bir süre hastane çalışanları ile sohbet ederek yapılması gereken çalışmalar hakkında hastane yetkililerine gerekli talimatları verdikten sonra hastaneden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız