SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmetler İflas Eder"

A- A+ PAYLAŞ
 
"İl Özel İdaresi'nde çalışan işçilerin hakkını savunmak sendikamızın temel görevidir" diyen Yol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı İhsan Kalı, işçilerin başka kurumlara nakilinin çeşitli sıkıntılara neden olacağını belirtti. 
 
"HİZMETLER İFLAS EDER' 
 
Kalı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Karayolları Genel Müdürlüğü Malatya’daki ihtiyacı belirlemiş. Bunun dışında almam diyor. İl Özel İdaresi'nde çalışan işçiler hiçbir zaman mesai gözetmedi. Aksine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin işçiye ihtiyacı var. Sendikamızın üyeleri gerçekten mesai saati gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalışmışlardır. İzinli olmalarına rağmen, köylü vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamak için hastasını hastaneye getirmek, yolda mahsur kalanları kurtarmak için hiçbir karşılık beklemeden çalışmışlardır.Her yıl olduğu gibi bu yılda kış sezonuna hazırlık yapacak işçilerimizi Karayollarına göndermeye kalkmak demek,Malatya’nın yol,su ve alt yapı hizmetlerinin iflas etmesi demektir." dedi 
 
"SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ" 
 
İl Özel İdaresi'nde fazla çalışanın olmadığını iddia eden Kalı, açıklamasını şöyle sürdürdü. " Bu kurumda onlarca ağır iş makinesi vardır ve bu araçlarda operatörden hariç yağcısının da olması gereklidir. Ama çoğu iş makinesinin tek çalışanı vardır. Bunun yanında bakım evlerinde az sayıda çalışanlar hizmet vermektedir. Atölyeler ise az sayıda çalışanıyla çalışmaktadırlar. Demokrasinin en geniş uygulandığı kurumlardan biri de sendikalardır. Malatya’daki tüm köylerin eli, ayağı işçilerimizdir.Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ihtiyaç fazlası diyerek 346 işçiyi göndermeye kalkanlar, Malatya’mızın tüm köylerinin alt yapı hizmetlerini göz ardı edeceklerdir.Listeyi hazırlayanlar 16 bayan personelide Karayollarına göndermeye kalkmaktadırlar dedi.Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan Yol – İşin  taleplerine sessiz kalmayarak ilgili bakanlığa sorunun çözülmesi yönünde talimat verdi.Yol İş Genel Merkezi olarak işçilerimizin sorunlarını çözmek için büyük özen gösteriyoruz. Bu noktada genel merkez olarak işçilerimizi rahatsız eden bu husus hakkında gerekli girişimlerde bulunduk." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız