SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmetlere Katkı Sağlıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:47
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi bünyesindeki Esenlik Şirketi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. 
Daha önce Saray Mahallesi’nde kiralanan binada hizmet veren Esenlik Şirketi, 22 Ekim 2011’de Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Şehir Mezarlığı yolu üzerinde kendi idari binasında hizmet vermeye başladı. Yeni binanın açılışında Malatya Belediyesi Mehteran Takımı ile Esenlik Belediyespor Kick Boks takımı gösteri yaptı. Açılışta konuşan Vali Ulvi Saran, “22 yıl önce kurulan Esenlik’in fonksiyon hizmet anlayışı ile ciddi bir seviyeye geldi. Benim burada bulunduğum 3 yılda 13 süpermarketten 23 süpermarkete ulaştığını görüyoruz. Bu çalışmanın altında samimiyet, cesaret, fedakarlık ve dürüstlük olduğunu gösteriyor” dedi.
 
Devletin işletmecilikte başarılı olamadığını söyleyen Vali Saran, “ Devletin başarılı bir işletmeci olmadığı yerde ciddi bir yapı ile örnek olan Esenlik istihdam da meydana getiriyor. Devlet hizmet alan işletmecilikte başarılı olamıyor. Ekonomik, istihdam ve devletin işletmecilik mantığının ortadan kalkması gibi sebepleri var” diye konuştu. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya’nın değerlerini büyütmek için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Şirketlerimiz belediye hizmetlerine önemli katkıda bulunmaktadırlar. Sadece Malatya’ya değil, bölgeye açılan bir konuma geldi” ifadelerini kullandı.
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, “Malatya her geçen gün büyüyor. Ancak yapacağımız daha çok işin olduğunun da farkındayız. Hizmet sektöründe belli bir yere gelen Esenlik örnek olmuştur” dedi. “Başkalarının değil, kendi ürettiklerimizi satmak zorundayız” diyen Erkoç, el birliği ile Kayısı Konsantre Fabrikası’nın kurulması gerektiğini kaydetti.
 
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz ise, “Esenlik, Malatyamızın lokomotif kuruluşu haline gelip, Anadolu’nun gücü olarak ilerlemektedir. Esenlik, 28 süpermarket şubesiyle Malatya ve bölgemizin en çok tercih edilen markası haline gelmiştir” diyerek, market, inşaat, şehirler arası otobüs terminali işletmeciliği, yemek, temizlik, et entegre, canlı hayan pazarı, beton elemanları ve sosyal tesisler işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren şirket bünyesinde bin 400 civarında eleman çalıştığını kaydetti.
 
Konuşmaların ardından Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Ahmet Temelli, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir plaket verdi. Daire müdürleri, oda, dernek, vakıf, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarların da katıldığı açılış töreninde Müftü Hacı Yusuf Gül’ün dua etmesi ve kurdele kesilmesiyle yeni binanın açılışı gerçekleştirildi. Bin 550 metrekare yapı oturum alanı ve 6 bin 100 metrekare toplam yapı alanına sahip idari binada birimler ayrı ayrı ele alınarak tasarlandı. Çelik konstrüksiyon olarak tasarlanan çatı katı ve 266 metrekare yemekhane, 9 dükkan, çok amaçlı salon, aile hekimliği ve idari kısım, 505 metrekare süpermarket yeri bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız