SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hizmetlerimi Burada Sürdüreceğim'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın yeni Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Devrim niteliğinde olan Sağlıkta Dönüşüm Politikaları'nın neticesinde Türkiye genelinde yapılmakta olan yeniliklerin Malatya'da da bir an önce hayata geçirilmesi için gayret edeceğiz" dedi.

Makamında düzenlediği basın toplantısında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Görev yaptığım zaman süresince Malatya halkının kaliteli, güvenilir, ulaşılabilir sağlık hizmetine kavuşması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bakanlığımızın devrim niteliğinde olan Sağlıkta Dönüşüm Politikaları'nın neticesinde Türkiye genelinde yapılmakta olan yeniliklerin Malatya'da da bir an önce hayata geçirilmesi için gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Zengin, "Koruyucu sağlık hizmetlerinde 2008 yılı bizler için atılım yılı olacaktır.Personel dağılımını adil bir şekilde düzenleyerek Malatya halkının sağlık hizmetlerinden mümkün olduğunca eşit şekilde faydalanmasını sağlayacağız.Sağlık kurum ve kuruluşlarını en etkili şekilde hizmet verir hale getireceğiz.Sağlık hizmeti veren kamu ve özel kurumlarda vatandaşın çile çekme yeri değil, hizmet aldığı, dertlerine derman bulduğu, aldığı hizmetten tatmin olup, mutlu olduğu sağlık kuruluşları olması için gayret göstereceğiz.Sağlık hizmetleri verilirken polemiklerden uzak durup, ilimize faydalı olan ne ise ortak aklı ve birlikte çalışmanın verdiği sinerjik güç ile yapılması için gayret edeceğiz. İlimizde sağlık hizmetleri sunumunda vatandaşlarımız eğer herhangi bir olumsuzluğa maruz kalırlarsa müdürlüğümüze bildirmeleri halinde ivedilikle bu tür olumsuzlukların üzerine gidilecek ve en kısa zamanda çözümlenmesi için gerekli işlemler yapılacaktır"dedi.

Zengin, kısa vadede yapacakları projeleri ise şöyle dile getirdi:

"Aile hekimliği uygulamasının bir an önce ilimizde aşlatılması.Evde sağlık hizmeti ve bakım çalışmalarına başlanması, bakıma muhtaç ve bir başkasının yardımı olmadan sağlık hizmetine ulaşamayan insanlarımıza Mobil Sağlık Hizmetinin sağlanması, ilimizde yeni kurulan Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin çok yönlü hizmet vermesi ve tam teşekkülü hale getirilmesi için gereken her türlü gayreti göstereceğiz.

İlimizde ve çevre illerde bulunmayan Yanık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni en kısa zamanda kurmayı düşünüyoruz.Her türlü tahlil ve tetkiklerin yapıldığı ve otomasyon ağıyla tetkik sonuçlarının aynı anda tüm birinci basamak sağlık kuruluşlarına ulaştırabilecek donanım ve altyapıya sahip merkezi bir laboratuar kurulacağını da söyleyebilirim."

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Zengin, 'Devletten istifa edip özele geçtiniz, bugün tekrar devlete geçtiniz, bunu nasıl yorumluyorsunuz?' sorusuna karşılık, "Hizmetin kalitesinin rekabetle artacağına inanan bir kişi olarak Malatya'da özel hastane açılmasında önemli hizmetlerim oldu. 20 yıla yakın kamuda hizmetim oldu ve 1.derecede hizmete yükseldim ve bugün sağlık müdürlüğü görevi verildi. Şimdi burada hizmetlerimi sürdüreceğim"cevabını verdi.

Zengin, özellikle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Yanık Merkezi'nin Malatya'ya gerekli olduğuna dikkat çekerek, bu konuda etkin çalışma yapacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız