SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmetlerine Teşekkürler.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:10:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür Yaşam Derneği (MAKÜYAD)'nin açtığı “Fotoğraflarla İnönü ve Malatya” sergisi sona erdi.

İsmet İnönü’nün 41. Ölüm yıldönümü nedeniyle 25 Aralık’ta Malatyapark AVM’de açılan ve 9 gün süre ile açık kalan ve İnönü’nün, Ankara ve Malatya’da Malatyalılarla çektirdiği 50’ye yakın fotoğrafın yer aldığı sergiye Malatyalıların ilgisi büyük oldu. Sergiyi gezen vatandaşlardan bazıları, sergi anı defterine duygularını yazdılar. Vatandaşlar, İsmet Paşa’ya, Malatya’ya ve ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı övgü dolu ifadeler kullanırken, bazıları da Malatya’nın ve ülkenin gidişatı hakkındaki endişelerini dile getirerek Paşa’ya içini döktü.  Aile büyüklerini fotoğraflarda gören bazı ailelerin duygulanarak gözyaşı döktüğü fotoğraf sergisi için açılan anı defterinde yer alan yazılardan bazıları şöyle:

“Atatürk’ün silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Lozan Barış Antlaşmasının mimarı, Demokratik Türkiye’nin çok partili hayata geçişinin lideri İsmet İnönü’yü rahmet ve saygıyla anıyorum”,

“Malatya’nın yetiştirdiği, cumhuriyetin temel taşlarını M.Kemal Atatürk’le birlikte atan büyük insan İsmet İnönü’yü ölümünün 41. Yılında saygıyla anıyorum” 

“Malatya denilince akla gelen en önemli isimlerin başında gelen İnönü’yü ölümünün yıldönümünde minnet ve saygıyla anarken, ülkemize yaptığı sayısız hizmetlerinden dolayı yürekten teşekkürü bir borç olarak bilirim. Silah arkadaşı olan ulu önder Atatürk’ü de saygı ve rahmetle anıyorum” 

“Saygıdeğer Atatürk ve yakın arkadaşı İsmet İnönü’ye Malatya’mıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı büyük şükran borçluyuz. Tekel Fabrikası, Şeker, Sümer Fabrikalarını yaptıran ve ilimiz eğitimine verdiği özel önemden dolayı vatana büyük işadamları ile ilim adamlarının yetişmesine ve Turgut Özal gibi bir değerin kazanılmasına neden olan bu iki güzide insanı rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyorum. Ne yazık ki 75 yıllık cumhuriyette edindiğimiz kazanımlarımızı son 10 yılda kaybetmiş durumdayız. İnşallah bizden sonra gelen gençler kaybettiklerimizi geri getirirler. Ruhları şad olsun”

"Gururumiz İsmet İnönü. Seni hiç unutmadık, yerinizi kimse dolduramaz. Ah keşke kalsan da bize emanet ettiğiniz Türkiyemizi görsen. Sizin kurduğunuz medeniyetimizi ne hale getirdiler. Sizlere ve sizin gibi bu vatan için ömrünü verenlere Allah'tan rahmet dilerim. Mekanın cennet olsun."

"Yapmak, yıkmak.. Yıkmak kolay yapmak zor. Kurtuluş Savaşı'nda yeniden bir ülke inşa etmek, yeni sistemler kurmak. Herkesin harcı değil.. Size ve silah arkadaşlarınıza minnettarız. Ruhun şad olsun. Mekanınız cennet olsun. Herşey için TEŞEKKÜRLER"

"Bugün burada huzurlu ve mutlu dolaşıyoruz. Demek ki biz size çok şey borçluyuz. Saygı, şükran ve hürmetlerimizle."

"Türk milletine hizmette bulunan bu değerli devlet adamına Allah'tan (c.c.) rahmet niyaz ederim"

"İkinci Adam, Malatya'dan çıkmış, haram yememiş, hırsızlık yapmamış, vatanı satmamış, yürekli büyük devlet adamı.."

"Sayın Paşam, liderliğin, askerliğin ve başkanlığının dönemi çok iyiydi. Babamın çok değerli bir arkadaşıydın. Malatya'ya geldiğin zaman birlikte olalım diye babama telefon ederdin. Bugün ziyaret ettiğim fotoğraf sergisinde çok duygulandım. Allah'tan dilerim."

"Sevgili İsmet İnönü. K.Çarşı'da senin heykelin var. Orada sana çok benzetmişler. Bilmiyorum bizi görüyonmu. Ben seni tam tanımıyom ve ne icatlar yaptığını bilmiyom.."

"Sevgili İsmet İnönü. Resimlerini gördüm. Akıllı adamsın. Seni fazla tanımam. Saygılarımla."

"Sevgili İsmet Paşam. Öncelikli olarak senin en büyük hayranınım. Deniz Gezmiş'in idamına red oyu kullandığın için sana ayrı bir teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın halkların kardeşliği"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız