SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmetleriniz Bize Numune Olsun"

0
Güncellendi - 2016-02-25 18:47:30
A- A+ PAYLAŞ

‘Hocalı Soykırımı’ Paneli’ne katılmak üzere Malatya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseyinov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Malatya’ya ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini söyleyen Azeri Milletvekili Aydın Hüseyinov, güleryüzlü ve samimi karşılamadan dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Malatya’nın çok temiz ve gelişmiş bir şehir olduğunu, bunun da Belediyenin hizmetlerinden kaynaklandığını kaydeden Hüseyinov, Azeri-Türk kardeşliği ve Ermeni halkı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluğu büyüktür

İnönü Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenciler Topluluğu tarafından  düzenlenen Panel’de Türk ve Azeri gençlerinin anlatılanları çok esaslı ve dikkatli bir şekilde dinlediklerini bunun da kendisinde gurur hissi doğurduğunu söyleyen Hüseyinov, özetle şunları söyledi:

“Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluğu büyüktür. Yeni nesil, Türkiye ve Azerbaycan meselelerine bilgece yanaşıyorlar. Gençlerdeki bu hissiyat ve istek çok önemli. Türkiye'nin özü ve Azerbaycan’ın özü olarak birbirimizi seven milletleriz. Azerbaycan ve Türkiye, demokratik prensipleri seviyor. İşgalciliği ve terörü sevmiyor. Bizim dünyadaki siyasetimiz bu tarzdadır. Birimizin problemlerini öbürünün de görmesi lazım.

Ermenilerden kaynaklı sorunlar var. Onlar, hem Azerbaycan, hem de Türkiye’ye karşı toprak iddiasındalar.  Bu toprak iddialarına karşı, soykırım ve terör oluşturuyorlar. Bunu dünya bilmelidir. -Ki Azeriler de Türkler de yüzyıllarca Ermenilerle bir yaşadılar. Hiçbir baskı etmediler. Sadece bazılarının beyninde bir hastalık var. Birileri başkaldırıp, toprak iddiasında bulunuyorlar. Soykırımı hayata geçiriyorlar. Dünya bilmelidir ki bu soykırım tekrar olmasın. Ermenilerin siyasi dairelerinin iç yüzünü bilmeliler. Bugün Sarkisyan’ın siyasetini Ermeniler de kabul etmiyor. Ermeniler bugün Ermenistan’da göçüyorlar. Rusya’ya gidiyorlar, diğer ülkelere gidiyorlar. Ermenistan’da Ermeni kalmıyor. Sarkisyan yaptığı siyasetle, Azerbaycan ve Türkiye’ye karşı düşmanca tavırla, öz Ermeni halkına zulmediyor. Esas mahiyeti odur ki biz bunu dünyaya anlatmalıyız.”

Malatya çok güzel

Her iki milletin kalbinde birbirine karşı sevgi olduğunu belirten Aydın Hüseyinov, “Birbirimize karşı olan bir muhabbet ve maneviyat var. Ben bunu gördüm. Büyük ve kalabalık olan yerlerde samimiyeti göremiyorsunuz. Ama ben Malatya’da bir samimiyet gördüm. Bu da çok hoşuma geldi.

Yol boyu gelince öğrenciler anlattı. Çok güzel hizmetleriniz var. Şehir çok temizdir. Malatya’yı başkaca tasavvur ediyordum. Bir dağlık olarak tasavvur ediyordum. Şehriniz çok güzel. Elbette bu da Belediyenin hizmetleri sayesinde oluyor. Burada belediyelerin üzerine büyük işler düşüyor. Bu konuda bizim en büyük tecrübe alacağımız yer Türkiye’dir. Sizin Belediyecilik faaliyetiniz bize bir numune olsun. Malatya’yı ben heyecanla anlatıyorum. Sevmediğiniz yerde bir çay içer gidersiniz. Ama ben uçağımı erteledim. Sevdiğim için bir gün daha kalacağım. Bizi güleryüzle, güzel kalple karşıladınız. Size minnettarım” şeklinde konuştu.

Çakır: İki devlet tek milletiz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini söyledi. Azerbaycan ile Türkiye’nin bölgede huzur ve barış için çaba sarfettiğini kaydeden Başkan Çakır, “Ama buna rağmen, bölgesel aktörlerin bölgenin huzurunu kaçırdığını biliyoruz. Neticede biz hiçbir oyuna gelmeyeceğiz. Bizim hem ülkemizin gelişmesi anlamında, hem ilişkilerimizin gelişmesi anlamında bu tür ziyaretlerle kardeşliğimizi, dostluğumuzu daha da pekiştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla herşeyin başında kalkınma geliyor. Ekonomik işbirliğiyle birlikte kültürel işbirlikleri de çok çok önemli” dedi.

Karşılıklı hediyeler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret sırasında Azerbaycan Milletvekili’ne kuru kayısı ve kayısı kristali hediye ederken, Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseyinov ise Başkan Çakır’a Bakü’nün simge yerlerinin işlendiği minyatür halı, Plaket ve Hocalı filmini hediye etti.

REKTÖRÜ ZİYARET..

dedabba8-5b41-4ab1-8d73-22928dd2a840“Hocalı Soykırımı” başlıklı panelin davetlisi olarak İnönü Üniversitesine gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseynov, konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, konuk milletvekiline İnönü Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. İnönü Üniversitesinin birçok açıdan gelişmiş bir üniversite olduğunu belirten Milletvekili Aydın Hüseynov ise, böylesine güzel bir üniversitede ağırlanmaktan şeref duyduğunu ifade etti.

Ziyaret anısına Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseynov’a plâket ve hediye paketi veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e konuk Milletvekili tarafından Azerbaycan’ın Kız Kalesi ve dokuma motifi işlemeli minyatür halısı hediye edildi.

Ziyaret sonrası Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile beraber “Hocalı Soykırımı” paneli için Hoca Ahmet Yesevî Salonu’na geçildi. Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseynov’un yanı sıra İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Teymuraz Abbasov ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel’in de konuşmacı olduğu panelde Hocalı Soykırımı ele alındı. Hocalı Soykırımı hakkında bilgiler veren konuşmacılar, bu katliamı gerçekleştiren ve insanlık namına utanç verici olayları yaşatan Ermenistan’ın dünya ülkeleri tarafından hak ettiği bir şekilde cezalandırılamadığına vurgu yaptılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız