SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmette Ayrım Yok"

A- A+ PAYLAŞ
 
İl Genel Meclisi toplantısında, Musiki Cemiyeti'nin Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'ne taşınması konusunda karar alındı. Geleneksel ve Kültürel Sanatlar Fuar ve Sergi Alanı düzenlenerek "Turizm Cazibe Merkezi Oluşturulması '' projesinin tüm değerlendirme süreçlerini başarı ile geçerek hibe almaya hak kazandığı bildirildi. 
 
İl Genel Meclisi Salonu'nda Ocak ayı toplantılarına devam edildi. Toplantıda, daha önceki meclis toplantılarında da taşınmaları yönünde karar alınan ancak uygulanmayan Musiki Cemiyeti'nin İl Genel Meclisi binasından taşınması konusu yine gündeme geldi. İl Genel Meclisi binasında İl Genel Meclisi komisyonlarına yer ihtiyacı olduğu dile getirilip, Musiki Cemiyeti'nin Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'ne taşınması konusunda karar alındı. 
 
Toplantıda, Arguvan ilçesine gerekli hizmet yapılmadığı, hizmette ayrım yapıldığı iddiasıyla ilgili soru önergesi sonrasında yapılan araştırmada, Arguvan ilçesine yapılan hizmetler hazırlanan rapor şekilde okundu. Bunun üzerine söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç söz alarak, mezraların yol ve içme suyu problemleri olduğunu dile getirdi. 
 
AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, meclisin ne de partilerinin hizmette ayrım yapmadığını dile getirip, "Mustafa bey mezralardaki eksikleri dile getirdi. Başka ilçelerin köylerinde yol ve içme suyu problemleri var. Demek ki Arguvan'ın köylerinde fazla sorun yoktur" ifadelerini kullandı. 
 
Toplantıda alınan kararların uygulanmamasıyla ilgili sorunlar da tartışıldı. Geçen yıl ve önceki yıl düzenlenen İl Genel Meclisi toplantılarında alınması için karar alınan sondaj makinesiyle ilçelere haşere ilacı atılması için makine alınması konusu da tekrar gündeme geldi. 
 
Merkeze haşere ilacı atılması için makine alındığı ancak, özellikle ihtiyaç duyulan, Kale, Battalgazi ve Yazıhan ilçelerine de haşere ilacı atılması için makine alınması gerektiği dile getirildi. 
 
Bu arada, Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından ulusal düzeyde yürütülen Güdümlü Proje Desteği hibe programı kapsamında, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak sunulan ''Geleneksel ve Kültürel Sanatlar Fuar ve Sergi Alanı Düzenlenerek Turizm Cazibe Merkezi Oluşturulması '' projesinin tüm değerlendirme süreçlerini başarı ile geçerek hibe almaya hak kazandığı bildirildi. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edilerek, sözleşmenin yasal süresi içerisinde imzalanması için, Program Uygulama Birimi (PUB) Fırat Kalkınma Ajansına gönderilen '' 2010 Yılı Güdümlü Proje Desteği-Destek Sözleşmenin'' imzalanması hususunda , İl Özel İdaresini temsilen Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya'ya yetki verilmesi, anılan projenin yapım ve uygulamasını yürütmek üzere Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya ve Proje Koordinatörü Süleyman Şahin'e imza yetkisi verilmesi uygun mütalaa edildi. Toplantıda ayrıca, bazı talepler de incelenmek üzere komisyona gönderildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız