SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmetten Mahrum Kalacaklar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:45
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Büyükşehir yasası kapsamında hem bütün köylerimiz köy tüzel kişiliğini kaybediyor, hem de İl Genel Meclisi ortadan kaldırılıyor. Böylece köylerimiz hizmetten daha da mahrum kalacaklar” dedi.

CHP İl Genel Meclisi Üyeleri ile bir toplantı yapan Kiraz, İl Genel Meclisi Üyelerinin seçildikleri ilçe ve köylerdeki sorunlar hakkında bilgiler aldı. Kiraz, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. İl Genel Meclisi Üyeleri’nin ilçe, köy, belde ve mezralarda yaşanan sorunları yerinde tespit ettiklerini kaydeden Kiraz, İl Genel Meclisi üyelerinin sorunların çözümü noktasında büyük bir gayetle çalıştıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyeleri Yasası kapsamında İl Genel Meclisi’nin kapanacağını anımsatan Kiraz, bu uygulamanın köylüleri hizmet alımından mahrum bırakacağı görüşünü savundu.

Kiraz, köyde ikamet eden vatandaşların daha da yoksullaştığını öne sürerek şunları ifade etti: 

“İl Genel Meclisi Üyelerimiz, seçildikleri ilçenin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirme adına büyük bir özveriyle çalışmalarını yürütüyorlar. Malatya’nın köy ve benzeri yerleşim yerlerinde hiçbir ayrım gözetmeden, hizmetin öncelik sırasına göre, hizmetin adaletli bir şekilde dağıtılması için büyük bir mücadele veriyorlar. Köylü de, hizmetin ve çözüm ilk adresi olarak, kendi temsilcisi olarak seçilen İl Genel Meclisi Üyelerini görüyor. Ama Büyükşehir yasası kapsamında hem bütün köylerimiz köy tüzel kişiliğini kaybediyor, hem de İl Genel Meclisi ortadan kaldırılıyor. Böylece köylerimiz hizmetten daha da mahrum kalacaklar. Sorunlarını anlatacakları muhataplar bulamayacaklar. Fakat diğer taraftan devlete daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Köylülerimiz artık Malatya’nın göbeğinde oturuyor gibi emlak vergisi, çöp vergisi ve su parası ödemek zorunda kalacak. Ürettiği ürünü para etmeyen, bunun yanında hiçbir destek alamayan kendi kaderine terk edilmiş olan ve yoksullaştıkça yoksullaşan köylü, elinden alınan meralarıyla, hazine arazileriyle ve kaynak sularıyla sefalete daha da mahkum hale gelecek.”

Kiraz, birçok köy ve grup yollarının henüz yapılmadığını da iddia ederek, “Birçok köyümüzün altyapı sorunu çözülmemiş ve yolları yapılmamıştır. Tarımsal sulama sorunu çözülmeyen yüzlerce köyümüz bulunuyor. Bu sorunlar yıllardır var” dedi.

CHP'YE ÜYE OLAN VATANDAŞLARA ROZET TAKILDI

Öte yandan parti binasında, CHP’ye üye olan 6 vatandaşa rozet takıldı. Rozet takma töreninde konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız