SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HKP'nin Suç Duyurusunda Vali Baruş da Var

A- A+ PAYLAŞ

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Covid-19 salgınıyla ilgili, aralarında Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı ve Malatya Valisi'nin de bulunduğu yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri, Malatya Valisi Aydın Baruş ve 80 İl Valisi hakkında, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Maddelere Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma (TCK M. 257)” suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

“BİNLERCE İNSANIMIZIN HASTALANMASINA, VEFAT ETMESİNE SEBEP OLMUŞLARDIR”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “TCK 257 maddeye aykırı hareket ederek binlerce insanımızın hastalanmasına, vefat etmesine, açlık ve yoklukla baş başa kalmalarına sebep olan şüpheliler ki buna gerçek bilim insanı namusuna sahip olmayan, önerilerinin hayat bulması konusunda siyasi iktidara gücü yetmese bile, gerçekleri açıklamaktan imtina ederek, siyasi iktidarı teşhir ederek istifa etmek vb. bir çok yaptırım olanağını kullanmaktan imtina eden Bilim Kurulu Üyeleri de dâhildir, soruşturma başlatılmasını talep etmek zorunlu olmuştur” iddialarına yer verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Malatya valimiz Sayın Aydın BARUŞ iddia ediyorum 81 vali içerisinde kesinlikle 1 NUMARADIR ne Malatya ne türkiye böyle bir vali görmedi tarafsız herkese eşit mesafede devlet olduğunun bilincinde her vatandaş kendisine ulaşıp derdini anlatabiliyor anında yerinde çözüm üretiyor beyefendi saygılı mütevazi bir insan devletin 1 kuruşunu kimseye yedirmiyor hesabını soruyor malatyaya geldiği günden beri de deprem ve salgın hastalık gibi iki büyük afetle mücadele etmek zorunda kaldı Malatya için gecesini gündüzüne katıyor ALLAH RAZI OLSUN kendisinden
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylü (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    En önemlisi yaptığı çok güzel şeyler var reklam yapmıyor allah rızası için yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (3 yıl önce)
    Dünyayı etkileyen bir hastalık için keyfinden ödün vermeden normal yaşantısına devam edip, düğünden düğüne koşan bir halkın ne o şehrin valisine ne de diğer mülki amirlerine laf söyleme hakkı yoktur. Uzaktan sallamak çok kolay tabiki. Pozitif adam her yere girip çıkarsa, 65 üstü sabahtan akşama kadar anlamsız bir şekilde ortalarda dolaşırsa. Yasaklar gelince oynamalara düşülürse bu işler bitmez arkadaşlar. Herkes kendi önüne başını eğip düşünsün bakalım. Kim doğru yolda.
    0
    0
    Yanıtla
  • M44 (3 yıl önce)
    Babamın testi maalesef bugün pozitif çıktı, bunun sorumlusu başta vali ve emir aldığı insanlardır
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)M44 isimli kullanıcı yorumuna
    Neden? babanın ve ya ona bulaştıran çevresinin hiç mi suçu yok. Devlet tüm imkanlarıyla bu mücadeleyi veriyor. Devlet bunu yaparken siz ne yaptınız elinizi vicdanınıza koyarak düşünün...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler (3 yıl önce)M44 isimli kullanıcı yorumuna
    Vali gece gündüz sokakta seni ve baban gibi sorumsuzlari uyarmaktan bitap düştü siz de düğün Mevlüt sünnet yemek çarşı pazar gezip şifayı kaptiniz sorumlusu vali öylemi allah önce akıl fikir sonra da şifa versin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    sayın valim mütevazi çalışkan tam bir devlet adamı kendisine başarılar diliyorum, saygılarımı arz ediyorum, bazı il müdürlerine mülki amirlerini örnek almalarını tavsiye ediyorum. İl milli eğitim müdürü gitti ilimiz kurtuldu, darısı bazı il müdürlerinin başına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    kendi seçtiğim vekillerin yanına yaklaşamazken , devletin atadıgı vali sıradan bir vatandaş olarak elinden geleni yapıyorsa başımın üstünde yeri vardır.boyle vali gelmez birdaha tecrübe ettim yasadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Koyunoğlu (3 yıl önce)
    Ya Malatyahaber ben sizden bir şey anlamadım. Bir haber başlığı sanki valilerden sadece bizim valimiz varmış gibi algı yaratmaya çalışıyorsunuz.Haberleri bu şekilde yapmak size yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sehitfevzi mahallesinide bu virüs de evleri bosaltmak istiyorlar adaletmi kaldi ülkede insanin degerimi kaldi bin yere muracat ediyoruz secimlere yetistirmek icin mahallenin yarisi virüs lu ama cikin kapi kapi gezin hastaligi yayin umrumuzda degil diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuryazar Mustafa (3 yıl önce)
    Bu nasıl habercilik malatya haber. Tüm illerin valilerini mahkemeye vermişler. Ama siz sadece Malatya valisi Aydın Baruşu mahkemeye vermiş gibi algı yaratıyorsunuz. - haberciliği doğru yapmıyorsunuz. Siz operasyon yapıyorsunuz, algı yaratıyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla