SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hobi Olarak Başladı, Sonra..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:23:51
Hobi Olarak Başladı, Sonra..
A- A+ PAYLAŞ
Hobi olarak başladıkları elektronik sektöründe 13 metrekarelik küçük bir tamir dükkanıyla iş hayatına atılan Aslan ailesi, Çin'in de aralarında bulunduğu çeşitli dünya ülkelerine elektronik devre elemanları satan firmanın sahibi oldu. 
     
Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Aslan Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin Genel Müdürü Arif Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimine devam ettiği süreçte tekstil üzerine eğitim almasına karşın elektroniği bir hobi olarak yaptığını anlattı. 
     
Bir yakınlarının işi için akşamları evde kardeşleriyle elektronik devre elemanları yaptıklarını anlatan Aslan, daha sonra iş hayatına girmeye karar verdiklerini ve bir tamirci dükkanı açtıklarını söyledi. 
     
İstanbul'daki 13 metrekarelik dükkanlarında televizyon, beyaz eşya gibi ürünlerin tamirini yaparak sektöre girdiklerini kaydeden Aslan, ancak bu alanda özellikle de elektronik devre ekipmanları konusunda sektörde eksiklikler olduğunu gördüklerini belirtti. 
     
Bunun üzerine ailece elektronik devre elemanları yapımı işine girme kararı aldıklarını söyleyen Aslan, ''Tamircilik yaparken bu sektörü daha da yakından tanıma fırsatımız oldu. Bu alanda üretimin talebi karşılamakta çok yetersiz olduğunu görünce imalat yapma kararı verdik. 25 yıldır bu işi yapıyoruz. Basamak basamak geldik buralara. Şu anda Türkiye'de bu işi yapan önde gelen sayılı firmaları arasına girdik'' diye konuştu. 
     
-6 milyon avroluk ihracatla Çin'e de satış yapılıyor- 
     
Zamanla işlerini daha da geliştirerek Türkiye'deki özellikle telekomünikasyon ağırlıklı firmalarla çalışmalar yapmaya başladıklarını ve aralarında otomasyon, beyaz eşya, elektrik elektronik ve otomotiv sektöründeki ihtiyaçları karşılamak için üretim yapmaya başladıklarını kaydeden Aslan, Türkiye'de 500'ün üzerinde üretim yapan firmaya ürün sattıklarını söyledi. 
     
Yurt dışına açılmaya karar verdikleri 1990'lı yıllarda birkaç kez Almanya'daki fuarlara katıldıklarını dile getiren Aslan, 1995 yılında ihracat yapmaya başladıklarını belirtti. 
     
Almanya'da anlaştıkları bir firma aracılığıyla ürünlerinin dünyanın dört bir yanında satılmaya başlandığını kaydeden Aslan, ''Yaptığımız ürünler Almanya üzerinden Avrupa, Amerika kıtası, Çin başta olmak hemen hemen bütün ülkelere gönderiliyor'' dedi. 
     
Yıllık 5-6 milyon avroluk ihracat yaptıklarını ifade eden Aslan, bir o kadar da iç piyasaya üretim yaptıklarını vurguladı. 
     
Ar-Ge çalışmaları kapsamında firmaların ürünleriyle ilgili yapacakları yenilikleri kendileriyle istişare ettiklerini anlatan Aslan, bu çerçevede yeniliklere uygun elektronik devre elemanlarını geliştirdiklerini de ifade etti. 
     
Fabrikalarındaki makine parkuruna göre 200'e yakın işçi çalıştırabileceklerini, ancak 80 işçiyle üretim yaptıklarını dile getiren Aslan, kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hakan (5 yıl önce)
    Vallaha bilmiyomda . Ben elektronik .ciyim .TV tamir .elektrikli cihaz tamir .oto ses sistemleri tamir montaj yapıyorum ...ustalık belgesi var . Şu an kendi işimi yapmaya çalışıyorum ...ama isterim benimle aynı mesleği yapmış Allah'ta o işi abime nasip etmiş .ona hem yardımcı .hemde çalışarak destek olmak isterim .kendileri de arzu ederse .Telf 5442698717
    0
    0
    Yanıtla