SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Hoca Beklemiyordu Ama Anlayışla Karşıladı”

0
Güncellendi - 2020-01-16 20:50:25
“Hoca Beklemiyordu Ama Anlayışla Karşıladı”
A- A+ PAYLAŞ

GEVREK, "HIZLI KARAR VERMEYİP BEKLEYECEĞİZ".. Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının yankıları sürüyor.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor’un sezon başında anlaştığı teknik direktör Sergen Yalçın ile Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile oynanan ve 4-0 kaybedilen karşılaşma sonrası yollarını ayırması şok etkisi yarattı.

 Farklı kaybedilen karşılaşma sonrası acilen toplanan yönetim kurulu, tecrübeli hocanın geleceğini masaya yatırdı. Takımın hedefi, şuana kadar olan sürecin değerlendirilmesinin ardından teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasına karar verildi.

 Kulüp başkanı Adil Gevrek, yönetim kurulu toplantısında alınan karar sonrası Yalçın ile bir görüşme yaptı ve kendisiyle devam etmek istemediklerini iletti. Yalçın, bu karara şaşırsa da anlayışla karşıladı ve yollar ayrıldı.

 EROL BULUT’TAN SONRA TAKIMI YALÇIN’A EMANET ETTİ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde yer aldığı üç sezonda oraya koyduğu performans ve elde ettiği başarılar adından söz ettirdi.

 Sarı kırmızılılar, Süper Lig’de 2017-2018 sezonuna ilk olarak Ertuğrul Sağlam ile çalıştı. Sağlam’ın sezonunu dördüncü haftasında deplasmanda Kasımpaşa karşısında alınan 3-2’lik mağlubiyetin ardından görevi bırakmasıyla takım sportif direktör Ali Ravcı’ya teslim edildi.

 Bu arada teknik direktör arayışına giren sarı kırmızılılar, bir dönem kulüpte yardımcı antrenör olarak çalışan ve o dönemde de Medipol Başakşehir’de Abdullah Avcı’nın yardımcılığı görevinde bulunan Erol Bulut’u takımın başına getirme kararı aldı.

 İlk teknik direktörlük deneyimini BtcTurk Yeni Malatyaspor’da yaşayan Erol Bulut, sarı kırmızılı takımla 43 puan topladı ve sezonu 10.sırada tamamladı.

 2018-2019 sezonunda teknik direktör Erol Bulut ile devam edilip edilmeyeceği kesin değildi ancak taraftarla bir kez daha masaya oturup anlaşma sağladı. Bu kez sezon başında takımın başına geçen Bulut, aldığı sonuçlarla sarı kırmızılı takımı bir anda zirveye taşıdı.

 Sezonun 29.haftasına kadar 38 puan toplayan Bulut, Ziraat Türkiye Kupası’nda sahalarında Galatasaray’a farklı kaybetmelerinin ardından istifa etti.

 Teknik direktör Erol Bulut istifasının ardından takımın başına bir kez daha sportif direktör Ali Ravcı geçti. Sarı kırmızılılar, Ravcı yönetiminde 9 puan daha topladı ve ligi beşinci sırada tamamlayarak, Avrupa’ya gitme hakkını kazandı.

 Ravcı nezaretine UEFA Avrupa Ligi Ön Elemelerine kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor’da bir kez daha teknik direktör arayışı başladı. Sarı kırmızılılar, Avrupa’ya gidecek olmanın da hesabıyla Alanyaspor ile yollarını ayıran teknik direktör Sergen Yalçın’ı takımın başına getirme kararı aldı. Kulüp, takımı Sergen Yalçın’a emanet ederken, ofansif gücü yüksek futbolcuları da kadrosuna dahil etti.

 UEFA Avrupa Ligi Ön Elemlerinde 4 karşılaşma oynayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı ve ilk deneyimini iyi bir şekilde geçirmiş oldu. Sarı kırmızılılar, bu performansla ülke puanına da katkı sağladı.

 SORUN TRANSFER OLABİLİR Mİ?

UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme maçları nedeniyle sezonu erken açan sarı kırmızılılar, sezona da galibiyetle başladı. Herkesin beklediği hücumcu futbol bir anlamda Sergen Yalçın ile hayata geçerken, ortaya konulan futbol ise herkes tarafından takdir topladı.

 Sezonun ilk yarısında 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2018-2019 sezonunun ilk yarısına göre başarısızdı. Takım Antalya’da kamp çalışmasını gerçekleştirirken, bir yandan da transfer konusu masaya yatırıldı. Kulüp başkanı Adil Gevrek, sportif direktör Ali Ravcı ve teknik direktör Sergen Yalçın kampta transferle ilgili bir toplantı yaptı. Takıma bir stoper alınacağı konuşulurken, bir orta saha oyuncusunun ise takımdan gidecek futbolcuya göre alınacağı açıklandı. Ancak teknik direktör Sergen Yalçın, devre arasına girilirken en az 3 oyuncu istediğini açıklamıştı.

 GUİLHERME TRANSFERİ AYRILIĞA SEBEP Mİ?

Guilherme’nin Beşiktaş’a transfer olup olmayacağı yılan hikayesine dönerken, bu transfer netlik kazanmadı. Başkanından yönetim kurulu üyesine, teknik direktöründen medyasına kadar herkes Guilherme’nin transferiyle ilgili yorumda bulundu. Brezilyalı oyuncunun transfer söylentileri gündemdeki sıcaklığını korurken, sarı kırmızılılar Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. İki takımın kadrosunu görenler teknik direktör Sergen Yalçın’ı eleştirmeye başlamıştı ki olanlar oldu ve Malatya temsilcisi sahadan 4-0’lık mağlubiyete ayrıldı.

 Sivasspor deplasmanında alınan farklı mağlubiyet bir anlamda ayrılığın fitilini de ateşlemiş oldu. Yönetim kurulunda bazı isimlerin daha önceden de alınan sonuçlardan dolayı teknik direktör Sergen Yalçın’dan rahatsız olduğu iddia edilirken, ayrılık kararı resmiyete bindi. Sezonun ilk yarısında beklenen puanı toplayamayan ve Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor’a farklı mağlup olan sarı kırmızılı takımda teknik direktör Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

“İYİ BAŞLADIK AMA İSTEDİĞİMİZ OLMADI”

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasıyla ilgili TRT Spor’a şu açıklamada bulundu: “2019-2020 sezonuna Sergen hocayla başladık. İyi de başladık. Son zamanlarda biraz istediğimiz olmadı. Kötü değildik ama son 3 maçta gidişatımız işin açıkçası bizim tarafımızda çok da olumlu değildi. İlk yarıyı 24 puanla kapattık. Daha öncede beyanda bulunmuştum; kötü değildik ama daha iyi olabilirdik. Hocamızla birkaç defa görüştük ama son Sivasspor maçı sonrası yönetim kurulumuzca yola devam etmeme kararı aldık. Bunu da hocamızla görüşüp, paylaştık. Tabi hoca biraz beklemiyordu ama o da sonradan anlayışla karşıladı. Futbolun içerisinde böyle şeyler var iki taraf içinde hayırlı olsun. Sergen Yalçın ve ekibine teşekkür ediyorum. Dostça ayrılmakta önemli çünkü futbolun içerisinde bu tür şeyler olabilir.”

 Gevrek, teknik direktör Sergen Yalçın ile bir dostluklarının olduğunu ancak iş ve dostluğun ayrı olduğunu kaydederek, yolların ayrıldığını tecrübeli hocaya direkt kendisinin söylediğini belirtti.

 Dostluklarının kalıcı olduğunu dile getiren Gevrek, “Ayrılık kararını bizzat ben konuştum, izah ettim hocam da anlayışla karşıladı durumu” dedi.

 Gevrek, Guilherme konusunun hocanın gidişiyle alakası olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Aldığımız kararın Guilherme’yle alakası yok. Guilherme durumundan rahatsız olduk. Kupa maçı oynadık, Cumartesi günü deplasmanda bir maç oynayacağız. Bir oyuncunun kafasının karışması hoş değil. Bu durum bizi rahatsız etti, rahatsızlığımızı da belirtti. Ama bunun hocayla ya da hocanın gidişiyle bir alakası yok. Transfer olabilir, Beşiktaş tarafında bir şey varsa bizi aramaları gerektiğini de söyledim. Daha sonrada bunu oturduk ve başkanla (Ahmet Nur Çebi) yüz yüze konuştuk. Onlarda bize net bir şekilde söylediler ve bize hak verdiler. Tabi hoş, doğru olmadı. Bunu başkan da söyledim. Oyuncunun kafası karışıyor. Guilherme artık bizim oyuncumuz. Burada devam edecek. Hocamıza da teşekkür ediyoruz ama bu durumla alakası yok. Sergen hocanın ‘Guilherme’nin Beşiktaş’a gitmesi yararlı olur’ demesi bizi rahatsız etmedi. Bizi rahatsız eden taraf Beşiktaş tarafında oldu.”

 Gevrek, yeni teknik direktör ile alakalı ise “Olay biraz taze. Hocayla yolları ayırmadan öncede bu tür planları çok fazla yapmam. ‘Yollayayım da şunu getireyim, bunu getireyim’ diye bir şeyin içerisine girmem. Bir takımda hoca varken o gitmeden bir başka hocayla görüşmem. Şimdi hızlı bir şekilde karar vermeyeceğiz biraz bekleyeceğiz. Bir oturup istişare yapacağız ondan sonra karar vereceğiz” dedi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)

FOTO: Arşiv (13 Haziran 2019)

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Bu zamana kadar giden hocalar transferde anlaşamadığı için ya gitti ya gönderildiler.Yönetim bence yeni bir hoca aramasın yani dışarıdan hocaya gerek yok ali'de gelse,veli'de gelse yönetim bu olayını değiştirmeyecektir yani transferde özgüveni olmayan,vizyondan tamamı ile uzak bir yönetimimiz var bunu sağır sultan bile biliyor.En iyisi eldeki isimlere yönelmek ali ravcı,hayati palancı,hakan çalışkan,sinan alkış gibi isimler aklıma gelen isimler bunlarla devam edilse daha mantıklı olacaktır.Dışarıdan getirdiğin kim olursa olsun aynı şeyleri yaşayacaktır ya erol gibi kaçacak,yada sergen gibi gönderilecektir işin sonunda en iyisi en mantıklısı bu vizyona uygun,dokuları uyuşan yönetimin her dediğine evet diyecek isimleri bu takıma getirmek çok daha mantıklıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (4 yıl önce)
    Hocayı kovmak çözüm değil ligde kalmak çözüm. zor dostum zor 1. ligde başarılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    Ne sergen hocanın sizin 500 bin tlsine nede meşhur olmaya ihtiyaci var. Sen ligde kalıyoruz şampiyon da olamayiz de transfer yapma hocayı kovduk de vay canına.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (4 yıl önce)
    Son maçlarda teknik heyetin vurdum duymazlığı bizlere saç baş yolduruyordu iyice çığırından çıkıyordu işler Adil başkan çok isabetli bir karar aldı kalben destekliyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (4 yıl önce)
    Böyle bir hoca birdaha zor bulunur. Düşme potasında olan kayseri bile transferleri patlatıyor üstelik bayan bir başkan ile. Faturayı hocaya kesmek kolay.Tahtın sallanıyor adil başkan sende farkındasın.Ünal karaman diyen akıllılar unutmayın ki takımda futbolcu yoksa eğer jurgen kloop’u da getirsen olmaz bu iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    Adil gevrek kendini kurtarmak için yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir44 (4 yıl önce)
    SON DAKİKA....Malatyada Jose Mourinho sesleri... Malatya da Mourinho ya karşı sesler yükselse de Başkan Gevrek Mourinho ismini yönetime kabul ettirmeye çalışıyor. Mourinho Fahri Kayahan da ev bakmaya bile başladı haberleri gelmeye devam ediyor...Taraftar Mourinho için temkinli davranıyor... Taraftarlar bu konuda sosyal medya da Mourinho gelsin gelmesin anketleri yapıyor.Futbolculardan Gol kralı Bifouma bu konuda benim için Mourinho yada başkası farketmez ifadelerini kullanırken. Ahmet İldiz hayırlısı neyse o olsun ifadelerine kullanmaktan geri kalmadı.Mourinho konusunda Malatyada sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor... Çay ocaklarında gündemin ilk sırası Mourinho olurken kayısı fiyatları,hızlı tren Malatya ya gelmeden Elazığ'a gidermi Kuzey çevre yolu 20 yıl sonra bitermi bitmez mi tartışmalarını şu an için ikinci plana attı.Bu arada Malatyada ki kebapçılarda ise Mourinho için acaba kuyruk yağlı kebap yermi yemez mi tartışmalarının ardı arkası kesilmiyor... Birazda gülelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Sergen hoca maç sonu konuşmalarında açıkça hedefi olmayan yalnızca takımı ligde tutmak olduğu görülen heyecanı olmayan sinerjisi az olan bir hocaydı.Birde bu camiaya litre kalmanın yeterli olduğu düşüncesi ile Malatyamızı da küçümseme havasında idi.Bazı taraftarlarımızın vizyonsuzlukla suçladı başkan bu durumu görerek yolları ayırdı.İnşaallah hayırlısı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • aydoğan (4 yıl önce)
    sayın başkan ve yönetim kuruluna taraftar olarak açık çağrıda bulunuyoruz. trabzonspor hocasını degiştirdi özüne döndü hüseyin cemşire takımı emanet etti. biz neden özümüze dönüp yıllarca bu takımda emek veren ve alınan başarıda yönetim, futbolcu, teknik ekip, gibi payı olan hocamız ALİ RAVCI ya takımı emanet etmiyoruz. kendisine gerek Ertugrul un ayrılması gerek erol bulut un ayrılmasından sonra takım emanet edilmiş ve takıma oynattıgı güzel futbolla puanlar toplayıp avrupa kupalarına gidilerek başarılı sonuçlar alınmıştır. kulüp bütcesi için her kuruşun önemli oldugu bu dönemde yeni maceralara atılmaktansa futbolcularını, kulübü tanıyan tarftarlarca begenilen Ali Ravcı hocamıza uzun süreli bir anlaşma yapılarak takımın teslim edilmesinin yerinde olacagı açıkça görülmektedir olası bir başarısızlık uyumsuzluk durumu ortaya çıkarsa zaten kulübe zarar vermemek adına ali ravcı geregini yapar diye düşünüyorum sözleşmede buna göre hazırlanabilir. . bu basiret gösterilerek malatyasporun uzun vadeli hoca sorunu çözülebilir. neden ali ravcı da ileride malatyasporun özkan sümer i olmasın. biraz güven biraz cesaret ve basiret malatyasporda hoca sorununun çözümü saglayacaktır. takıma yönetime futbolculara taraftarlara teknik ekibe öncelikle centilmence ve başarılı bir 2.yarı geçirmesini temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat Yamacı (4 yıl önce)
    Acelemiz yok. Ligin başlamasına daha çok var. Uzun uzun düşünüp, istişare yapabiliriz. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Bence giden hocaların hiç suçu yok. adamlar transfer istiyor, yönetimde tık yok. En çok da Erol hoca'nın gidişine üzüldüm. en iyisi oydu. onun istediği transferler yapılsaydı şimdi biz de sivas gibi olabilirdik. bu kadroyla buralara gelmemiz bile mucizedir. çoğu futbolcumuz bırakın süper ligi ptt'de 1. ligde bile oynayamaz. yönetim beleş diye çöpleri takıma topladı. iyileri verdi, sakat, çöp ve emekliliği bekleyen isimleri aldı. bu kadroya kimse gelip de kariyerini riske atmaz. en iyisi benceMalatyanın öz çocukları ali ve hakan hocalarla devam edilsin. fedakarlık ve cefakarlık onların işi ne de olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİLİ (4 yıl önce)
    Sergen hocaya yanlış yapıldı. Adam ne yapsın,malzeme bu işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Atabey (4 yıl önce)
    Adil gevrek başkanım siz bence bu işi beceremiyorsunuz , siz kendi İkitelli de tekstil işinize odaklanmış olsanız daha isabetli olur ? İrfan buz hocadan beri sürekli hoca değiştiyorsunuz , emek sarfeden hocaların emeklerini bir çırpıda silip atıyorsunuz ah alıyorsunuz ? Para harcamadan ikinci lig kalitesinde ucuz topçularla kaliteli üst düzey futbol bekliyorsunuz ? Ucuz etin yahnisi bu kadar olur? Sergen hoca da EROL bulut hoca da kendini geliştirmiş on numara hocalar gittikleri her takım da kendilerini farkettirirler ? Acaba siz hiç kendinizde problem arıyor musunuz? Siz bence kendi işinize dönün! ekmeği ekmekçiye vermek gerek bu işlerde artık yetersiz kalıyorsunuz koskoca MALATYA ilinin gurbette yaşayan yüzbinlerce insanın moralini alt üst ediyorsunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Sergan Yalçın'nın Ayrılığın perde arkasındaki detaylara ise Buna göre Sergen Yalçın, devreyi 24 puanda bitiren takıma takviye istedi. Mehmet Ekici ve Oğuzhan Özyakup’un alınmasını talep etti. Ancak yönetim, “Ligde kalma sorunumuz yok, şampiyon da olamayız” diyerek oyuncuları veto etti. Bu anlaşmazlıkla başlayan süreç Sivas karşısında ağır yenilgiyle son buldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (4 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    Küme düşme korkumuz nasıl yok Kayseri’den sonra düşecekler belli değil Kayserispor bile çok takviye yaptı.3 maç alsa o bile ümitlenir. Bizim ilk 3 Mart’a puan almamızda zor allah sonunu iyi getirsin ama bu kafayla zor. Ligin en kazma takımıyız Sergen hoca hücum oynattığı için bazı maçlarındaki farklı kazandık ama çoğu maç seyirci hop oturup hop kalktı. Bu yönetim gelen paralar nereye harcar bilen de yok aldıkları adamlar ortada. Erol hoca giuereme ile aleksıç ben aldım dıyor Ertuğrul hocada chake ben istedim demişti o zaman kalan odunları Ali ravcı ile başkan almış oluyor zaten Erol Hocanın açıklanasını yalanlayanda olmadı.
    0
    0
    Yanıtla