SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hocalar Günü'' Tutmadı!..

A- A+ PAYLAŞ

Camideki vaazlarını internet bağlantılı laptop bilgisayarıyla veren Malatya'nın renkli simalarından Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, kendisinin geçen hafta ilan ettiği "Hocalar Günü"nde sadece 2 tane hediye alınca, hediyenin kazası olabileceğini belirterek, cemaatin hediyeleri haftaya verebileceğini söyledi.

Malatya Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, bu haftaki cuma vaazında yine esprileriyle cemaate tebessüm ettirdi. Laptopunu her zamanki gibi kürsüye yerleştirerek vaaz veren İmam Celal Tilgen, geçen hafta verdiği vaazında, "Önümüzdeki Cuma, Hocalar Günü'nü kutlayalım. Eli boş gelmeyin. Öbür Cuma Hocalar Günü, ben ihdas ediyorum. İlla Amerikalı mı gelip ihdas edecek. Öbür cuma dolu dolu hediyelerle gelin, Hocalar Günü'nü kutlayalım" demiş ve cemaate parmaklarını kaldırtarak, oylandırmaya sunmuştu.

Bu hafta Cuma vaazında konuşan İmam Celal Tilgen, "Şimdi muhterem müminler bugün ne haftasıydı?" diye sordu. Cemaatten bazı vatandaşlar, "Bayram haftası" diyence, Celal hoca, "Ne bayram haftası. Kurban Bayramı mı kaldı. Kurban Bayramı'na daha var. Hocalar haftasıydı" dedi.

Daha sonra kürsüsünden bir dosyayı çıkartan İmam Celal Tilgen, "Bakın vali bey ilk hediyesini gönderdi, takdirname gönderdi. Bir de bana kitap gelmiş, 'Hocalar Günü' nedeniyle" diyerek elindeki kitabı gösterdi.
"Patenti bize ait olan bir günümüz 6 Ocak 'Hocalar Günü'. Unutmayın, bir yere yazın" diyen Tilgen, cemaatten bir kişi, "Hediye alacak mıyız?" diye sorunca, "Almadınız mı daha, eli boş mu geldiniz? Allah ıslah etsin sizi. Hediyesiz gün olur mu? Kazası da olur" diye konuştu.

Vaazında Malatya Valiliği görevinden merkez valiliği görevine atanan Vali Osman Derya Kadığoğlu'ndan da bahseden İmam Celal Tilgen, "Vali bey yarın ayrılıyor. Bizde adettir. Birisi öldüğü zaman 'Bu adamı nasıl bilirsiniz' diye sorulur. Şimdi vali bey burada 3 yıl hizmet verdi. Vali bey vekaletini bana verdi, öyle sanıyorum, vali beyden hakkı hukuku, alacağı olan burada istesin. Hemen verelim. Şimdi vali beyden hakkı hukuku olan var mı? Vali beyi nasıl bilirdiniz? Aslında bu sadece ölüler için söylenmez, diriler için de söylenir. Ben çok iyi biliyorum. Bunu bana takdirname verdiği için söylemiyorum" diye konuştu.

Cemaati bayram trafiği konusunda da uyaran Tilgen, "Hız yapmak günahtır, haramdır. Kırmızı ışıkta geçmek günahtır, haramdır. Uykulu araba kullanmak günahtır, haramdır. Zaten alkolü katmıyorum, alkollü araç kullanılmaz. bunları rica ediyorum yapmayasınız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız