SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hocaları Dışarıya Göndereceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan AKŞAM'a açıkladı: 'Hayatında bir kere bile yurtdışına gitmemiş rektör adaylarımız var. Tüm hocalarımızı araştırma yapmaları ve yabancı dillerini geliştirmeleri için 1 yıllığına yurtdışına yollayacağız'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde devrim yaratacak kararı AKŞAM'a açıkladı. YÖK'ün yakın bir zamanda hayata geçmesi beklenen projesi ile Türk üniversitelerinde görev yapan tüm profesör ve doçentler, yurtdışına gönderilecek. YÖK; ABD New York merkezli üniversiteler ağı olan SUNY kapsamında ABD'deki 64 üniversite ile, İngiltere ve Almanya'daki bazı üniversiteler ile anlaşma imzaladı. Bu ülkeler dışında Fransa ve ABD Kaliforniya'daki 200 üniversite ile de görüşülüyor. Bu üniversitelerle de anlaşma sağlandıktan sonra, öncelikli olarak talepte bulunan öğretim üyeleri, daha sonra da tüm profesör ve doçentler yurtdışında gönderilecek. Türk öğretim üyeleri gittikleri ülkede1 yıl kalacak. Bu süre içinde alanlarıyla ilgili araştırmalar yaparak tecrübelerini artıracaklar ve yabancı dillerini geliştirecekler. Özcan, 'Bu proje ile Türk akademik hayatına kültürel olarak önemli bir gelişim sağlayacak' dedi.

HİÇ YURTDIŞINA ÇIKMAMIŞ REKTÖR ADAYI
ÖĞRETİM üyelerinin yurtdışına gitmeme, gidememe gibi ciddi bir sorunu var. Rektör adayı olup da yurtdışına gitmeyenler bile var. Rektör adayından bahsediyorum, hoca, yurtdışına çıkmıyor, diline güvenmiyor. Söyleyecek bir çalışması yok. Geçen yıl master için müracaat eden herkesi 3 ay yurtdışına gönderiyorduk. Yolladık da ne oldu? Başlayalı 9 ay oldu, 409 kişi anca gitti.

ÖSYM'DEN GELEN 180 MİLYON LİRA
Geçen dönem master için geliştirdiğimiz programın benzerini şimdi de doçent ve profesörler için yapıyoruz. Tüm üniversite hocalarımızı kendilerini geliştirmeleri için ÖSYM'den aldığımız 180 milyon TL ile yurtdışına göndereceğiz. Anlaştığımız üniversitelerin hepsi çok üst düzey iyi okullar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız