SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hocalarımız Malatya'yı Önerdi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:44:29
A- A+ PAYLAŞ

Tayvanlı Tıp Fakültesi öğrencileri Pang Shuo Pang ile Kwan Ting Chen, staj yapmak üzere Malatya İnönü Üniversitesi’ne geldi. 

Ulusal Cheng-Kung Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören, her ikisi de 23 yaşındaki öğrenciler hocalarının tavsiyesi üzerine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ettiklerini belirttiler. Öğrencilerden Pang Shuo Pang, “Tayvan’daki hocamız buradaki okulun kardiyolojinin yanı sıra organ nakli, özellikle karaciğer nakli alanında sadece Türkiye’de değil Avrupa ve Asya’da öncü olduğunu söyleyip stajımızı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmamızı tavsiye etti” dedi.

Diğer öğrenci KwanTing Chen ise, arkadaşının söylediklerini tekrarladıktan sonra, “Malatya’da bulunmaktan dolayı mutluyuz. Hocalarımız bize çok yardımcı oluyor. Eğitimimizi en verimli şekilde tamamlayıp ülkemize dönmek istiyoruz. Uçakta gelirken Malatya’nın kayısısıyla ünlü olduğu bize söylendi. Yaşadığımız ülke olan Tayvan çok rutubetli, Malatya’nın havası tahminimizden daha kuru ve serin. Ayrıca güneşin doğuşu ve batışı çok güzel” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Ramazan Özdemir de, “Hastanemizin kurulmasında büyük emeği bulunan merhum Turgut Özal’ın en başta çizdiği hedef, hastanemizin sadece Türkiye sınırları içinde değil uluslararası arenada söz sahibi olmasıydı. Bugün bu hedefe ulaştığımızı sevinerek görüyoruz. Daha önce Bosna, Azerbaycan, Çin ve Afrika ülkelerinden eğitim için gelen öğrenciler olmuştu. Şimdi Tayvanlı öğrencilerimizin stajını hastanemizde yaptırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Özdemir, stajyer öğrenciler Pang ve Chen’in hastaneye uyum sağladıklarını, disiplinli ve istekli bir şekilde eğitim aldıklarını, Türk öğrencilerle aralarında ayrım olmadığını ve visitlere katıldıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız