SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hocaların Hocasıydı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:50
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Üyesi, basın şeref kartı sahibi gazeteci Hasan Yılmaer son yolculuğuna uğurlanıyor.

19 Ekim'de hayatını kaybeden Yılmaer için, meslek hayatının son 15 yılını geçirdiği Dünya gazetesinde tören düzenlendi. Törene, eşi Naime, oğulları Esat ve Galip, gelini Yasemin, torunu Sedef Yılmaer ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve mesai arkadaşları katıldı. 

Hasan Yılmaer'in oğlu Esat Yılmaer törende yaptığı konuşmada, "Babamdan öte dostumdu. Mesleğe onun yanında başlamıştım. Meslek büyüğümdü. Ondan aldığım bayrağı en iyi şekilde taşımaya çalıştım. Ustaydı, babaydı... Fakat gururluyum. Ne mutlu bana ki böyle bir babam vardı. Nur içinde yatsın" dedi.

Galip Yılmaer ise üzüntüsünü dile getirirken, babaları Hasan Yılmaer'i uğurlamadığını, kalbine gömdüğünü ifade etti. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da, çok değerli bir usta olduğunu belirttiği Hasan Yılmaer'in, 212 Sayılı Yasanın çıkması için büyük çaba gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Hasan Yılmaer'in cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada Yılmaer'in ailesinin ve iş arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Yılmaer'in cenazesi araca konulurken mesai arkadaşları da tabutun üzerine karanfiller attı. 

Yılmaer'in cenazesi daha sonra Levent Camisi'ne getirildi. Katafalta konulan Yılmaer'in cenazesinin Türk bayrağına sarılı olduğu görüldü. 

Levent Camisi'ndeki törene, Yılmaer'in ailesinin yanısıra CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazeteciler Halit Kıvanç, Enis Berberoğlu, Haluk Şahin, Faik Çetiner gibi birçok isim katıldı. 

- "Çok dürüst bir insandı"

CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Hasan Yılmaer'in "hakkı verilmeden gazetecileri çalıştırma" politikasına karşı savaştığını, ölümünün Türk basını için önemli bir kayıp olduğunu ifade etti. Ekşi, Yılmaer'in çok dürüst bir insan olduğunu ve hayatı boyunca başarılı bir gazetecilik sergilediğini de sözlerine ekledi. 

Mehmet Atalay da Yılmaer'in Türk basının önemli isimlerin olduğunu belirterek, "Herkesin hocası, hocaların hocası kabul edilebilecek bir değeri kaybettik. Sendikacılığın önemli bir ismi oldu. Fikir işçilerinin bu hakları elde etmesinde çok katkıları oldu. Allah rahmet eylesin. Türk basının başı sağolsun" dedi.

Ali Şen de Hasan Yılmaer'in büyük bir Fenerbahçeli olduğunu ifade ederek, "Çok kibar, nazik, beyefendi bir insandı. Benim de çok yakın arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin" diyerek duygularını ifade etti.

Gazeteci Halit Kıvanç ise çok üzgün olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hasan ideal bir gazeteciydi. Çok insan yetiştirdi. Kavga etmeden, gülerek eleştirirdi. Dürüst bir insandı. Gerçekten şu anda bir kolu kopan insan ne hissederse ben de öyle hissediyorum. Nur içinde yatsın diyorum. Türkiye'ye hep Hasan Yılmaer gibi gazeteciler gelsin. Örnek bir isimdi."

Kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Gasilhanesine götürülen Hasan Yılmaer'in cenazesi, yarın Marmaris'te toprağa verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız