SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hocalı Katliamı Kınandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:05
Hocalı Katliamı Kınandı
A- A+ PAYLAŞ

 Hocalı katliamının 22’nci yıl dönümü nedeniyle fotoğraf sergisi açılıp, mevlit okutuldu ve basın açıklaması yapıldı.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği etkinlik Soykan Meydanı Yeni Cami yanında gerçekleştirildi. Hocalı katliamının 22’nci yıl dönümü nedeniyle fotoğraf sergisi açılıp mevlit okutuldu.

Daha sonra basın açıklaması yapan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadir Şahhüseyinov, “26 Şubat 1992 yılında Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamının üzerinden 22 yıl geçti. Hocalı katliamı Türk dünyası için hala kabuk bağlamış bir yaradır. Ancak Türkiye her zaman Azerbaycan halkının yanında olmuştur. Bu, bizim bir millet iki devlet olduğumuzu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Alperen Ocakları'ndan Öneri

Alperen Ocakları Malatya Şubesi İş Dünyası Masası Başkanı Hacı Bayram Nalçacı, “Türkiye, Hocaali katliamını soykırım olarak kabul etmelidir” dedi.

Hocaali Katliamı’nın 22’nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada katliamı kınayan Alperen Ocakları Malatya Şubesi İş Dünyası Masası Başkanı Nalçacı, Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesinin Hocaali kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından önceden planlanarak yapılan soykırımın insanlık tarihi için büyük bir ayıp olduğunu, uluslararası hukuka ve sözleşmelere göre de insanlığa karşı suç kapsamında olduğunu ifade ettiği Hocaali katliamı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’ten fazlası ise ihtiyarlar olmak üzere 613 Azerbaycan Türkünün hunhar ve vahşiyane saldırılar sonucu katledildiğini, 487 kişinin ise ağır yaralandığı, bin 275 kişinin Ermeniler tarafından esir alındığı ve 150 kişinin ise kaybolduğunu hatırlatan Nalçacı, “TBMM, Türkiye 2014'de Hocalı olaylarını soykırım olarak tanımalıdır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız