SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hocalı Katliamı'na Kınama

0
Güncellendi - 2016-02-26 20:45:46
Hocalı Katliamı'na Kınama
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen'den, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla birer kınama açıklaması yapıldı.

AKP İL KADIN KOLLARI..

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, "Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır” dedi.

AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı, Hocalı Katliamını andı. AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, parti binasında yaptığı açıklamada 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerinin, Sovyetler Birliği’nin desteği ile yüzlerce Türk’ün katledildiğini söyledi. Oğuzhan, “Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3 bin civarı Azeri bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birliği’nin yaptıkları insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur” şeklinde konuştu.

26 Şubat 1992 tarihinde yaşanılanların görmezden gelindiğini ifade eden Oğuzhan, Azerbaycan’da insanlara yönelik uygulanan işkencelerin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Oğuzhan, “Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı’ da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar ‘Bir Ananın İki Oğlu’ olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. AK Parti İl Kadın Kolları olarak, yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te, Türkmen dağında yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla, asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycan halkına tekrar başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM BİR SEN..

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Hocalı Katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yıldırım, “Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Hocalı Katliamını anmak için bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım, Ermeniler tarafından Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 600’den fazla insanın katledildiğini, yüzlercesinin yaralandığı ve binlercesinin de rehin tutularak her türlü zulmün uygulandığını hatırlatarak, katliamın üzerinden 24 yıl geçtiğini söyledi. Katliamı gerçekleştirenlerin halen cezalandırılmadığını kaydeden Yıldırım, “Katliamı gerçekleştirenler, Cumhurbaşkanlığı da dahil Ermenistan’ın en yüksek makamlarına kadar çıkarıldılar. Katliamı intikam almak için yaptıklarını göğüslerini kabartarak söylemek küstahlığında dahi bulunmuşlardır. Aradan neredeyse bir çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen katliamın acıları tazeliğini korumakta, Karabağ halen Ermenistan’ın işgali altında bulunmaktadır. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cür'etini gösterebilmiştir” şeklinde konuştu. Yıldırım, Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanların, bugün aynı acımasızlıkla Gazze’de, Bayırbucak’ta, Irak’ta ve Suriye’de de katliam yaptığına vurgu yaptı. Yıldırım, “Gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları ve masum insanları öldürüyorlar. Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir. Ermenistan, işgal ettiği tüm topraklardan geri çekilmeli, katliamın sorumluları, işledikleri insanlık suçunun hesabını uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, Hocalı katliamını yapanları, Orta Doğu’da katliam yapmaya devam edenleri lanetliyoruz. Hocalı katliamı ve Karabağ’ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyor, dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmaması için vicdan sahibi herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız