SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hocalı Katliamının Yıldönümü

0
Güncellendi - 2019-02-27 00:22:59
Hocalı Katliamının Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Hocalı Katliamının 27.’nci yılında fotoğraf sergisi açıldı.

Soykan Parkında düzenlenen Hocalı Katliamı fotoğraf sergisi vatandaşların yoğun ilgisi ile açıldı. MHP Malatya İl Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek, resim sergisi açılışında yaptığı konuşmada, 26 Şubat 1992 tarihinde bir insanlık suçunun işlendiğini dile getirerek Hocalı katliamının tarihe yazılan en kanlı katliamlardan biri olduğunu dile getirdi.

Bu katliamla birlikte 613 Azerbaycan Türkünün katledildiğini belirten Çiçek, “Hocalı katliamı üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen yüreklerdeki acı iki günkü gibi tazeliğini koruyor. Ermeniler tarafından Rusların yardımıyla işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında gerçekleştirilen katliamda çocuk, yaşlı, genç demeden katledilen soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ AVŞAR’IN HOCALI KATLİAM MESAJI

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar da, 26 Şubat 1992'de yapılan 'Hocalı Katliamı'nın, Ermeniler tarafından kardeş Azerbaycan'a uygulanmış soykırım olduğunu söyledi.

Başkan Avşar yayınladığı mesajda yüzlerce kişinin katledildiğini belirterek şöyle dedi:

"83 çocuk, 106 kadın, 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 insan katledilmiş, 487 kişi de ağır yaralanmıştır. Bin 275 kişi rehin alınmış, bunlardan 150'si kaybolmuştur. Bu vahşeti 24 yıl önce kardeşlerimize yaşatan Ermeniler, açıkça soykırım suçu işlemişlerdir. Bu suçlarının içerisine de insanların yüreğinin dayanamayacağı vahşetleri, Azeri kardeşlerimize yaşatmışlardır. Biz Azeri yurttaşlarımızın 27 yıl önce yaşadıkları bu acıya ortak oluyoruz. Bu yapılanları kendimize yapılmış olarak atfediyoruz. Hocalı Katliamı, tarihe atılmış en kara lekelerden biridir. Bu anlamda 26 Şubat 1992 yılında Ermeni zulmüne muhatap olan Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki özellikle Hocalı'daki katliamda can veren, şehit olan soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Günün birinde mutlaka bu acılarımızın sebebi Karabağ'ın, Azerbaycan yurdu olarak, mutlulukla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı ülke olarak tekrar tarihteki yerini alacağına inanıyorum."

EKİNCİ'NİN AÇIKLAMASI

İyi Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, Hocalı Katliamının 27’inci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Şehit edilen 613 kardeşimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, 1992 yılında Ermeni kuvvetleri tarafından 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gecede Hocalı kasabasında 63’ü çocuk, 106’sı kadın ve 70'den fazla yaşlı insanın dahil olmak üzere toplam 613 Azeri Türkünün katledilmesinin üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen acıların halen dünkü gibi taze olduğunu söyledi.

Azerbaycan Dağlık Karabağ’ın Hocalı Kasabasında bütün dünyanın görmezden geldiği bu katliamda masum insanların Ermeniler tarafından zalimce katledildiğini anımsatan Ekinci, “Aradan 27 yıl geçmesine rağmen bu acı dün gibi hala yüreğimizi dağlamaktadır. Hocalı’da yaşanan katliamı bir kez daha kınıyorum. Türkiye olarak, Hocalı’daki katliam karşısında Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan’ın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız