SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hocalı Katliamının Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:27
Hocalı Katliamının Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ
 
MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Aksoy, Hocalı katliamı ve Afganistan'da Müslümanların değerlerine yapılan saygısızlığın hesabının bir an önce sorulmasını beklediklerini belirtti. 
     
Aksoy, Hocalı katliamının 20. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 26 Şubat 1992 yılında Ermeni birlikler tarafından kuşatılan Hocalı'da, bir katliam gerçekleştirildiğini ifade etti.
     
3 bin Azeri'nin yaşadığı Hocalı'da kadın çocuk demeden 613 sivilin katledildiğini, bin 275 kişinin kaçırıldığını, kaybolan 150 kişiden de o günden sonra hiç haber alınamadığını hatırlatan Aksoy, katliamın seyrine bakıldığında, bölgenin silahsızlandırıldığını, sonra Ermenilerin katliamı gerçekleştirdiğinin görüldüğünü ifade etti. 
     
Katliamı yapanlardan hala hesap sorulamadığını kaydeden Aksoy, BM ve Avrupa ülkelerinin, bir yandan diğer devletlere insan hakları karneleri dağıtırken, diğer taraftan kendi gibi olmayan, yaşamayan ve inanmayan insanlara yaşam hakkını bile tanımayacağını açıkça deklare ettiklerini savundu. 
     
Aksoy, ''Şube olarak olarak Hocalı katliamının 20. yılı dolayısıyla dünya devletlerine ve bu devletlerin üst kuruluşlarına unuttuklarını düşündüğümüz Hocalı katliamı ve güncelliği koruyan Afganistan'da Müslümanların değerlerine yapılan saygısızlığın hesabının bir an önce sorulmasını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız