SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hodri Meydan! Hangi Partiden Kime Dokunuyorsa.."

0
Güncellendi - 2016-09-28 04:48:33
A- A+ PAYLAŞ

  • 15 Temmuz’dan iktidarın ders çıkarmadığını savunan Ağbaba, FETÖ mücadelesinde örgütün siyasi ayağına girilmemesine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba, yedek vekilliğe ilişkin olarak, “Futbolcu mu seçiyorsun ki onun yedeğini alıyorsun. Milletvekili seçiyorsun. Milletvekilinin yedeği olur mu?” dedi.

Parti il binasında gazetecilere açıklamada bulunan Ağbaba, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde bulunanların en büyük amacının laik demokratik cumhuriyeti ve parlamenter demokrasiyi yok etmek olduğunu söyledi.

Ağbaba, “Bu darbe cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk’ün kurmuş olduğu ilkelere karşı bir cemaat örgütü tarafından yapıldı. Bu cemaat, on yıllar boyunca din maskesini kullanarak devlette kadrolaştı. Amacına ulaşmak için kumpas davaları gibi birçok siyasi davaya imza attı ve birçok insanı yaşamdan koparttı. Tüm bunlar olurken iktidarın sahipleri defalarca uyarıldı ama onlar aynı ideolojiye ve aynı amaca hizmet ettikleri için bu konuda ses çıkarmadılar, tedbir almadılar” iddiasında bulundu.

“İKTİDAR 15 TEMMUZ’DAN DERS ÇIKARMADI”

15 Temmuz’dan iktidarın ders çıkarmadığını savunan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlayış 15 Temmuz’da Türkiye’yi kan gölüne çevirdi. Şimdi hükümet ve kuruluşları sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi bir aymazlık içerisindeler. Diyanet, cemaatleri bir zirvede ağırlamayı düşünüyor. Türkiye’de maalesef bu anlayış cemaatleri bir kurum olarak görmektedir. Bu anlayış, darbenin gerçekleşmesini sağlayan, darbenin önünü açan anlayıştır. Sen bir cemaati devletten uzaklaştırıyorsun, bir başka cemaati devletin kadrolarına sokuyorsun. Elimizde bir resim var, bir bakanın bir cemaat şeyhinin önünde diz çöküp oturduğunun resmi, sosyal medyada yaygın olarak geziyor. Sağlık Bakanlığı’nda örgütlü olduğu iddia edilen bir cemaat şeyhinin önünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı diz çökmüş vaziyette önünde bekliyor. Bu görüntüler çok. AKP milletvekillerinin, belediye başkanlarının hatta AKP başbakanının cemaat şeyhlerinin önünde diz çöken görüntüleri çok. Bu görüntüler Türkiye Cumhuriyetine yakışmıyor. Böyle devam ederse, Türkiye’deki darbelerin önüne geçmeniz mümkün olmaz.

“FETÖ’YLE İLGİLİ TEK BİR KELİME SÖYLEMEDİ”

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhurbaşkanı Amerika’ya Birlemiş Toplantısına gitti. Amerika’daki yetkililerle ne görüştün? Burada yaygara koparıyor ya ‘FETÖ iade edilsin’ diye, FETÖ’yle ilgili tek bir kelime konuşulmuyor. Kim konuşuluyor? Rıza Sarraf konuşuluyor. Niye? Çünkü Rıza Sarraf ile bağları var. Çünkü Rıza Sarraf eş başbakan idi. Fakir fukaraya ‘FETÖ’ diyorlar, Amerika’da FETÖ’yü unutuyorlar. Amerika’da Cumhurbaşkanı FETÖ ile ilgili bir tek kelime söylemiyor” iddiasında bulundu.

“AKP, GRUP KURACAK ÇOĞUNLUĞU ELDE EDEMEZ”

FETÖ’yle mücadelede siyasi ayağına da girilmesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, “Siyasi ayağına girilmediği sürece, FETÖ’yle mücadelenin bir anlamı kalmaz. Hodri meydan diyoruz, gel hangi siyasi partide kaç tane FETÖ’yle ilişkili olan varsa, kaç kişi Pensilvanya’ya gidip, FETÖ’nün önünde diz çökmüşse ortaya çıkar. Bununla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif edeceğiz. Hangi siyasi partide varsa, ucu kime dokunuyorsa hodri meydan diyoruz. AKP’nin böyle bir şey yapması mümkün mü, mümkün gözükmüyor. AKP’de böyle bir soruşturma olursa bilin ki bakanlarından milletvekillerine kadar AK grup kuracak çoğunluğu elde edemez” görüşünü ileri sürdü.

“VEKİLİN YEDEĞİ OLMAZ”

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi olarak yedek milletvekilliğine karşı olduklarını ifade etti.

Vekilin vekili olmayacağını dile getiren Ağbaba, “Yedek milletvekilliğinin amacı, AKP’nin kendi içindeki FETÖ’cü milletvekillerini temizlemek istemesidir. Bu konuda Cumhurbaşkanı ortaya bir tartışma attı. AKP kendi açığını kapatmak istiyor. Bu doğru bir uygulama değil. Aslı var, bunun birde yedeği olmaz. Biz buna karşıyız. Vekil diyoruz, vekilin vekili olmaz. Vekilin yedeği olmaz” diye konuştu.

Ağbaba, milletvekilinin yedeğinin olmayacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Futbolcu mu seçiyorsun ki onun yedeğini alıyorsun. Milletvekili seçiyorsun. Milletvekilinin yedeği olur mu? Ölünce mi alacaksın? Bunun kriteri ne? Sakatlanınca mı alacaksın? Lifi kopunca mı alacaksın? Nasıl alıp, devreye sokacaksın? Veya bir devre biri bir devre öbürü mü çalışacak? Bunlar Türkiye’nin gündemini değiştirmeye yönelik şeyler.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    Terörist belediyelere atanan kayyumların iptali için anayasa mahkemesine başvuran chp zihniyeti değil mi? Kime ne söylüyorsunuz.Daha düne kadar milletin yanın da olan parti şimdi amerikalılarla bir olmuş. Bir şeyler mi hissettiler yoksa. amerika kılıçdaroğluna cumhurbaşkanlığı sözü mü verdi.?
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah argan (7 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Osloda pişirip, Haburda yediren. şivanla konser verip tabelalardan T.C. yi söken. Açılım ihanetinde operasyonları yaptırmayıp, hendeklere bomba döşenirken izleyen. Ordusuna kumpas kurulurken savcı, muhterem fetöcüler eleştrilirken avukat olan........... kim ? Bin dereden su getirse aklanamayacak olan zihniyet ne yaparsa yapsın aklanamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif (7 yıl önce)
    evet abi bu partinin içi boş muhalefetten başka yaptığı bir şey yok zaten. Aklı sıra tüm cemaatleri fetöcü sanıyorlar ve öyle algı yaratmaya çalışıyorlar bu emri nerden aldıysalar acaba. Kendilerin unutturmaya çalıştığı dini değerlerimizi cemaatler yaşatmaya çalışıyor ve ayakta tutuyor. Milletin inancına saygıları yok bunların.Allah inançsızların yönetiminden korusun bu milleti.Amin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Tuncay arkadışım, Veli ağbaba diyor ki; sorun siz ve sizin gibi düşünenlerde! Parti kuruldu kurulalı hep doğruları savundu, Cumhuriyet ve Atatürk çizgisinden, milli birlik ve beraberlikten hiç çıkmadı. Siz ne yaptınız, dün Amerikancı bu gün Rusyacı. Dün bütün kurumlardan TC yi indirmek isterken şimdi TC ye sarıldınız. Dün açılım-saçılım dediniz, bu gün kandırıldık, beraber yürüdünüz siz o yollarda, 17-25 de ayırdınız. Ekonomi zaten sıkıntıda, aç biraz TUİK istatistiklerini oku, sonra eleştir. daha düne kadar işçiler BİN Lira asgari ücret alıyordu zaten AÇ bu millet, AÇ da kalsak, TOK da... ONURLU da kalalım diyor kısacası!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Yav siz nesiniz kimsiniz derdiniz ne açık açık neye kime hizmet ediyorsunuz söyleyin olsun bitsin bu parti kurulduğu günden beri ülkeye sorun olmaktan başka hiç bir şeye yaramadı içinde olduğumuz şu durumdan bile kendilerine malzeme arayan çözümler üreteceğine sorun üreten başka nesiniz siz yarın seçim olsa 400 vekil çıkarır ama şu ara ekonomi sıkıntıya girer oturun iş yapın şov yapmayın ağır olun biraz komik olmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay bey, "kurulduğu günden beri ülkeye sorun olmaktan başka hiç bir şeye yaramadı" diye belirttiğiniz parti Atatürk' ün kurduğu bir parti. Tabi bunu biliyorsunuz. Kasıtlı söylüyorsunuz. Neden objektif olmuyorsunuz. Neden takım tutar gibi parti tutuyorsunuz. Neden doğrulardan kaçıyorsunuz. Neden yanlışa yanlış demiyorsunuz. AKP' de içindeki fetöcüler den arınsın demek kötü bir şey mi? Asıl bu arınma olursa ülke selamete gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani Atatürk kurmusa ne olmuş eleştirilmez mi Allah kelamını
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Bir aydır havuz medyası ve sosyal medya trol ve troliçeleri CHP de fetöcüler var diye boy boy yazsın. Cevap verince siz kimsiniz? Asıl siz kimsiniz? CHP demek bu ülkenin küllerinden yaratılması demek, yokluk içindeki Anadolu'da fabrikalar demek, AB ülkelerimden önce kadına seçme seçilme hakkı demek, petrolü olmazsa acından ölecek uluslara varoluş kaynağı demek, emperyalizme ve faşizme karşı verilen savaş demek, Kayseri'de uçak fabrikası demek, okul demek , aydınlanma demek. Anaduluda birlik ve beraberlik içinde ülküsü olan bir devleti anlayamayan kişi Nasıl bu fabrikaları satan , rantıcı, parsel parsel götüren, açılım ihanetini, Ergenekon kumpası ile milli Ordu'sunu tasviye eden , Bop rüyası ile komşularını ateşe çeviren ve her defasında mağdurumda mağdurumu oynayan gayet saf politikaları anlıyor. Olağan üstü durumdan geçtiğimizi söylemeseydiniz CHP bunu anlamayacaktı öyle mi? Tuncay bey 14 yıldır yapılan hatalar söylendiğinde sizin gibi SİZ KİMSİNİZ kibirli lügatı ile cevap verilirken, Meclis komisyonlarında tekmeler uçuşurken, ülke bütün teröristlere ev sahibi olurken siz neredeydiniz. Şov muş. Hadi oradan şov görmek istiyorsan TÜRKİYE BAĞIRSAKLARINI TEMİZLİYOR diye sevinç çığlıkları atan abilerinizi hatırlayın. Yav işlet mantığı ile köprü, yol v.s yaptınız eyvallah. Kardeşim üretim yok üretim. Eğitimi kendi elleri ile bu hale getirdiler. Söyleyen din düşmanı ilan edildi. Zorunuza iğden aslında şu " BU CENNET VATANI BU HALE GETİRİRKEN BEN NASIL KANDIRILDIM? Kanmayın kardeşim. CHP size destek verdi nerede bir terörist varsa inine girin, bayrak düşmanlarını Nil e kadar kovalayın, fakat sizden farklı düşünenleri bu hali bahane edip ayar vermeye çalışmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zamanın da rahmetlik ADNAN MENDERES fabrika temelleri atarken arkasından kuyu kazan asılmasına sebep olan chp zihniyeti değil mi.?Vecihi hürkuş ilk uçağı yapıp uçtuktan sonra 15 gün hapis veren zihniyet kim di.?Her defasın da kendi ülkesini dışarıya şikayet eden kim.Teröristlerle bir olup bu seçim de iyi salladık diyen kim.?Devletin sırtın da kambur olmuş devlet kuruluşları sattı diye neden kızıyorsun ki.Kim zarar eden bir kuruluşu himayesin de bırakır.SSK'yı batıran üç kuruşluk ilaçları devlete milyonlarca liraya fatura eden kemal kılıçdaroğlu değilmiydi.Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.DHKP-c militanlarını polis kovalayınca gelip CHP'ye sığın dı ve chp bunlar benim misafirim deyip polislere teslim etmedi daha dün gibi aklım da.daha neleri yazayım chp yıllardır Türkiye için ayak bağı olmaktan başka bir şey yapmıyor.Atatürkçülük adı altında ülkeyi dışa bağımlı hale getirdiler.Gölge yapma başka ihsan istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla