SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hodri Meydan'' Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da AKP ile Anavatan Partisi arasında "Hodri Meydan" kavgası çıktı. ANAP İl Başkanı Soner Gökçe'nin AKP'lilere, "Hodri Meydan" çağrısında bulunmasına, AKP İl Teşkilatı, "Meydan erenlerindir" cevabını verdi. Bu arada, ANAP il başkanının "bir Malatya milletvekilinin daha ANAP'a geçeceği" yolundaki sözleri de ilgi uyandırdı.

AKP İLE POLEMİK..
Anavatan Partisi Malatya İl Başkanı Soner Gökçe'nin TV Malatya'da katıldığı "Basın Gözüyle Malatya" adlı programda, "AKP il başkanını ve AKP Milletvekillerini açık oturuma davet ediyorum. Hodri Meydan. Malatya'ya çaktıkları bir çivi varsa buyursun göstersinler" ve İnönü Üniversitesi'nin kadro sorunu ile ilgili ifadelerine, AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Huzeyfe Karaaslan düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Huseyfe Karaaslan, "Şu bilinmelidir ki meydan okunuyorsa, bizde şunu söylüyoruz, meydan erenlerindir" dedi.

Karaaslan, ANAP İl Başkanı Soner Gökçe'nin asılsız ve yersiz açıklamalarda bulunduğunu ileri sürerek, "Üstelik hodri meydan diyerek meydan okumuştur. Şimdi bir kere meydan okuyabilmek için öncelikle yapılan açıklamaların çok tutarlı olması gerektiği, tutarlılıkla birlikte, gerçek anlamda yüreklilik olması gerektiği kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

ANAP İl Başkanı Soner Gökçe'nin "İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki kadro sorunu tartışmalarında rektör ve AKP de haksızdır. Rektör ile AKP arasındaki çekişmede Malatya zarar görüyor. Rektör siyasete girmemeli, AKP ise bir kişinin yüzünden Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kadro sorununu askıya almamalı" ifadelerine ise, AKP İl Başkan Yardımcısı Huseyfe Karaaslan, "ANAP'ın başta bizim yanımızda tavır koymasını beklerdik. Oradaki sorun tamamen, verilecek kadronun amaç dışında, şahsi görüş ve amaçlar doğrultusunda kullanılmaya çalışılacağıdır" karşılığını verdi.

"BİR MALATYA MİLLETVEKİLİ DAHA ANAP'A GELECEK.."
Bu arada, ANAP İl Başkanı Gökçe, şu anda 2 olan ANAP Malatya milletvekili sayısının önümüzdeki dönemde 3'e çıkacağını belirterek, "Anavatan Partisi önümüzdeki seçimlere Malatya'da 3 milletvekili ile girecektir" dedi. Gökçe, hangi milletvekilinin Anavatan'a geçeceğini söylemedi.

Gökçe, TV Malatya’da yayınlanan Basın Gözüyle Malatya adlı programda ilginç ifadelerde bulundu Gökçe, "Yakında Malatya'da 3. milletvekilimiz olacak. Malatya'da seçilmiş olan bir milletvekilimiz önümüzdeki seçimde Anavatan Partisi milletvekili olarak seçime girecektir" dedi. Gökçe, "Bu bir beklenti değildir. Malatya'da 3. milletvekilimiz olacaktır" ifadesinde bulundu.

Erkan Mumcu'nun Anavatan Partisi'ne geçmesi ile birlikte AK Parti Malatya milletvekillerinden Miraç Akdoğan ile Süleyman Sarıbaş partilerinden istifa ederek, Anavatan Partisi'ne geçmişlerdi. Anavatan Partisi İl Başkanı Gökçe'nin isim vermediği, partiye geçecek milletvekilinin 2 milletvekili bulunan CHP'den mi, yoksa 3 milletvekili bulunan AKP'den mi olacağı merak konusu.

"BENİM MUHATABIM O DEĞİL.."
Öte yandan, ANAP İl Başkanı Gökçe, AKP İl Başkan Yardımcısının basın toplantısında kendisine yanıt vermesinin ardından, bir basın toplantısı düzenleyerek, "Benim muhatabım o değil. Benim muhatabım 3 milletvekili ile il başkanı.." dedi ve AKP başkan yardımcısının "hem yetkisiz, hem anlamsız bir yanıt" verdiğini öne sürdü. Gökçe, eleştirilerine ilişkin olarak çeşitli gazete kupürlerini de gösterdiği basın toplantısında, birbirleriyle uyumsuz AKP'li milletvekilleri, "parti binasına sıkışmış il yöneticileri"nin sorunların çözümünde etkisiz ve yetersiz kaldıklarını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız