SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hollanda Katkılı Kadın Eğitim Projesi

A- A+ PAYLAŞ

KADER ve Hollanda ortak çabasının ürünü olan "Kadınları Siyasette Güçlendirme Projesi" kapsamında Malatya'da 5 gün süreli bölgesel bir seminer gerçekleştiriliyor.

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) ile Hollanda Kamu ve Politika Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütülen "Kadınları Siyasette Güçlendirme Projesi" kapsamında başlayan 5 günlük seminere Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Tunceli ve Sivas illerinden kadınlar katılıyor.

Proje koordinatörü İlkin Kılıç, projeyi 3 yıldan beri sürdürdüklerini belirterek, şimdiye kadar Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon'da sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kadınlara seminer verdiklerini söyledi.

Bu yıl özellikle yerel yönetimlere aday olmayı hedefleyen siyasi partilerde görev yapan kadınlara seminer verdiklerini belirten Kılıç, Malatya Aşar Otel'de 5 gün sürecek olan seminere Malatya, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Tunceli ve Sivas illerindeki çeşitli partilerde siyasetle uğraşan kadınların katıldığını kaydetti.

Hollanda Kamu ve Politika Enstitüsü'nde görevli Lisette Dekker ile birlikte Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Doç. Dr. İbrahim Mazlum, Yrd. Doç. Dr. Semra Cirit Mazlum tarafından verilen seminerlerde, siyaset bilimi ve Türkiye'nin siyasi kültürü, anayasa ve yasalar, Türkiye'deki seçim sistemleri, yasama-yürütme, kadın bakış açısı ve siyaset, yerel siyasete giriş, yerel yönetimler ve yeni yerel yönetimler yasası, erkeklerle nasıl çalışılır, kampanya ve adaylık süreci, kadın-erkek eşitliği için kota konularının ele alındığı kaydedildi.

Proje Koordinatörü İlkin Kılıç, projedeki amaçlarının kadınları seçimle ve atamayla gelinen bütün karar alma organlarına aday olmaya özendirmek olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız