SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'HORATA' Operasyonuna 9 Gözaltı Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polis, özellikle okul gençliğine yönelik faaliyet gösteren 21 kişilik "silahlı" uyuşturucu çetesine yönelik "Horata" adlı operasyonun ikinci aşamasında 12 zanlı daha uyuşturucu ve silahla yakalandı.. 6 ay süren operasyonun 1. aşamasında da yakalanan 9 kişi mahkemece tutuklanmıştı.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerimizce, ilimiz genelinde, gençlerimiz için özellikle okul gençliğimiz için bir tehdit unsuru olarak değerlendirilen uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik, sokak satıcılarını yakalamayı, bunların hedeflerine ulaşmadan gençlerimizin zehirlenmelerini önlemeyi kapsayan ve yaklaşık 6 ay süren HORATA isimli planlı operasyona başlanmıştır.

HORATA isimli operasyon kapsamında yaklaşık 21 kişiden oluşan bir suç grubunun bazı elemanlarının başta İstanbul ve Mersin illeri olmak üzere diğer illerden EXTACY isimli hap getirerek ilimize pazarladıkları, bazı elemanlarının ise yine diğer illerden ve Malatya ili kırsal alandan temin ettikleri ESRAR maddesini il merkezinde pazarladıkları bu grubun elemanlarının silahlı oldukları, özellikle okul gençliğini hedef alarak elde ettikleri uyuşturucu maddeleri gençleri pazarlamak istedikleri şeklinde bilgiler elde edilmiştir. Bu şahıslara yönelik değişik tarihlerde gerçekleştirilen 12 ayrı operasyonda;
Toplam 2141 (İkibünyüzkırkbir) Gram ESRAR maddesi, toplam 507 adet EXTACY isimli uyarıcı nitelikli hap, 2 (iki) gram kokain türevlerinden Crack maddesi, 1 adet tabanca, 19 adet fişek ele geçirilmiş, konu ile ilgili olarak gözetim altına alınan şahıslardan 9 u çıkarıldığı adli makamlarca TUTUKLANMIŞLARDIR.

Operasyonun devam eden sürecinde ilgili C.Savcısından alınan izin doğrultusunda, 20.03.2007 günü operasyonun son aşamasına geçilmiş, toplam 12 şahıs yakalanmış, şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda;
Bir araç içerisinde, her biri 15-20 gramlık paket halinde satışa hazır hale getirilmiş 48 poşet içerisinde toplam 744 (Yediyüzkırkdört) gram ESRAR maddesi, ile diğer ikametlerde 15 gram ESRAR maddesi, 5 gram KENEVİR BİTKİ TOHUMU, 3 adet değişik çap ve markalarda olmak üzere tabanca, 35 adet değişik çaplarda fişek ele geçirilmiştir.

Sokak satıcılarını hedef alan HORATA kod adlı operasyonun genelinde, 21 şahıs yakalanarak gözetim altına alınmış, şahıslardan toplam 2900 ((İkibindokuzyüz) Gram ESRAR maddesi, Toplam 507 (Beşyüzyedi) adet EXTACY isimli uyarıcı nitelikli hap, 2 (iki) gram kokain türevlerinden Crack maddesi, 5 (Beş) gram Kenevir bitki tohumu, 4 adet tabanca, 37 adet 7,65 mm çapında fişek ve 28 adet 9 mm çapında fişek ele geçirilerek yüzlerce gencin zehirlenmesi engellenmiştir.

Operasyonun son aşamasında, yakalanan toplam 12 şahıs “İŞTİRAK HALİNDE UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ YAPMAK” suçundan haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 22.03.2007 günü adli makamlara sevk edileceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız