SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Horata Operasyonunda Tutuklu Sayısı 20

A- A+ PAYLAŞ

Polisin “Horata” kod adlı operasyonunun ikinci bölümünde yakalananlardan 11’i daha tutuklandı ve tutuklu sayısı 20’ye yükseldi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, 6 ay önce, okul gençliğini uyuşturucuya alıştırdıkları, uyuşturucu pazarladıkları, silahlı çete oluşturdukları gerekçesiyle bir suç grubuna yönelik olarak başlatılan “Horata” kod adlı operasyonun ilk bölümünde 9 kişi tutuklanmıştı.

Polisin, operasyonun ikinci bölümüyle ilgili olarak, Hacıabdi Mahallesi’ndeki evinde 1 adet 7.65 çaplı ruhsatsız tabanca ve İ.Y. adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanıp mahkemece tutuklanan 32 yaşındaki İ.Ö.’den sonra, yakalanan 11 kişi de dün adliyeye sevkedilmişti. Bu şahıslardan 18 yaşındaki F.C. serbest bırakılırken, 32 yaşındaki A.K., 29 yaşındaki H.Ş., 26 yaşındaki E.E., 24 yaşındaki A.A., 22 yaşındaki A.A., 22 yaşındaki M.G., 28 yaşındaki Y.Ö., 29 yaşındaki İ.K., 27 yaşındaki M.B. ile 28 yaşındaki T.Y.’nin de “İştirak Halinde Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Ruhsatsız Silah Bulundurmak” suçlarından tutuklandıkları, operasyonun bütününde tutuklananların sayısının 20’ye ulaştığı bildirildi. Ayrıca, olayla ilgili olarak 37 yaşındaki İ.M. ve 25 yaşındaki S.Y. adlı zanlıların da arandığı öğrenildi.

Son operasyonla ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğü’nün bülteninde de şu bilgiler yeraldı:

“11.09.2006 ile 20.03.2007 tarihleri arasında ilgili birimimizce uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik ilimiz genelinde yapılan çalışmalar neticesinde, uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli extacy madde ticareti yaptıkları ve il dışında ve çeşitli yerlerde temin ettikleri uyuşturucu maddeleri ilimizde pazarladıkları tespit edilen yukarıda açık kimlikleri yazılı şüpheliler, 20.03.2007 günü başlatılan “HORATA” kod adlı operasyonla, 2 kilo 849 gram esrar maddesi, 507 adet extacy hap, 2 gram Crack, 5 gram kenevir tohumu, 3 adet ruhsatsız tabanca, 54 adet fişek ve kullanmış oldukları 14 adet cep telefonu ile 20 adet sim kart ile birlikte ekiplerimizce yakalanmışlar, olay sonrası yapılan tahkikatın ardından 22.03.2007 günü adli mercilere çıkarılan şüphelilerden F. C. serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise tevkif edilmişlerdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız