SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Horata Vadisi' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, kente soluk veren doğal dokulardan biri olan Horata vadisinde çarpık yapılaşmayı önlemek, kentin Konak (Banazı) yönünde gelişmesini sağlamak ve bölgenin rekreasyon alanı gereksinimini karşılamak amacıyla hazırlanan Horata Vadisi Projesi, Belediye meclisin onayını bekliyor. 

Teknik uzmanların ‘Eksiz uygulanırsa Malatya’nın kurtuluşunu başlatacak proje olur’ dediği Horota Varisi Projesi, Malatya Belediyesi’nin son yıllarda hayata geçireceği en akıllıca ve en çılgın proje olacağı değerlendiriliyor. 

Belediye Meclisi, onay verirse, vadideki betonlaşma izni iptal edilecek ve Malatya’nın nefes alacağı yeşil doku sosyal tesislerle süslenerek Malatyalıların hizmetine girecek. 

Öte yandan projeye teknik uzmanlar destek verirken, inşaat sektörünün aktörleri yapılaşmayı engellediği için karşı çıkıyor.

Mayıs ayı meclis toplantısında gündem dışı verilen ve incelenmesi için komisyona havale edilen Horata Vadisi düzenleme önergesi ile ilgili çalışmalar son aşamasına geldi. Konak mahallesinde bulunan ve Horata Çayı’nın kaynağından başlayarak İsmet Paşa caddesine kadar uzanan ve aralarında Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün de bulunduğu 1.500 dönümlük alanı kapsayan Horata Vadisi Projesi hazırlanarak meclisin onayına sunulma aşamasına geldi.

Malatya’ya nefes aldıracağı düşünülen ve bu nedenle kamuoyunun da destekleyeceğine kesin gözüyle bakılan Horota Vadisi Projesi’nin, önümüzdeki ay yapılacak Belediye Meclis toplantısında kabul edilmesi bekleniyor.

PROJEDE YER ALACAK ÜST YAPILAR..Malatya Belediyesi Proje geliştirme grubu tarafından hazırlanan ve Derme Kanalı üzerinde  yer alan 400 dönümlük arsanın konut, geri kalan 1.100 dönülük alanda ise Arberetum (Botanık bahçe) mini hayvanat bahçesi, yapay gölet, sosyal tesis, kafeterya, gezinti ve yarı kapalı sergi alanları, butik otel gibi üst yapıların yer alacağı Horata Vadisi Projesinde  teleferik sisteminin kurulması da yer alıyor. 
Proje ile Malatya’da kalan son yeşil alan olan Horota Vadisi’nin betonlaşmasının da önüne geçilmiş olacak. 
UZMANLAR İHTİYATLI..Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz, mimar, şehir plancıları ve mühendis gibi teknik uzmanlar projenin mecliste değişikliğe uğramadan kabul edilmesi ve eksiksiz uygulanması halinde Malatya’nın kurtuluşunu başlatacak bir proje olduğunu belirterek “ Malatya’nın çılgın projesi demek daha doğru olur. Bu şekliyle yani özgün şekliyle Mecliste kabul edilir ve uygulama aşamasında projeye uyulursa gerçekten çılgın proje olur. Ama, gerek meclis gerekse de uygulama aşamasında projenin çarpık yapılaşmasının endişesini taşıyoruz” görüşünde birleşirleşiyor.

MÜTEAHHİTLER KARŞI ÇIKIYORRant kaygısından uzak, iyi niyetle hayata geçirilmesi durumunda Malatya’ya hayat katacak bir proje olarak değerlendirilen Horata Vadisi Projesi’ne bölgeyi gözlem altında tutan müteahhit ve arsa spekülatörlerinden oluşan kesim ise karşı çıkıyor.

Bölgeye verilen imar izninin iptalinin Malatya’nın da bir nebze kurtuluşu için önemli bir adım olarak değerlendirildiği projeye karşı çıkan müteahhitler ise vadi tabanındaki yeşil dokuyu yok edecek yapılaşmaya bölgenin gelişmesi! için izin verilmesi gerektiğini savunuyor.

Müteahhitler ‘Bölge yapılaşmaya ve gelişmeye açık bir bölge. Bölgenin daha hızlı gelişimi için kanalın altına da yapılaşmaya izin vermeleri gerekir” diyerek projeye karşı çıkıyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız