SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Horata Vadisi Projesi'ne Onay

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı, Meclis Başkan Vekili Dr. Mehmet Şehitoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Toplantıda, gündem ve gündem dışı maddeler görüşülürken, imar konusundaki gündem dışı maddelerin, gündeme alınanlardan fazla olması dikkat çekti. Bu arada, Horata Vadisi de bu konuda hazırlanan proje doğrultusunda “Kentsel Dönüşüm, Değişim ve Rekreasyon Alanı” olarak ilan edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 14, İnsan Kaynakları Müdürlüğünün ve Yazı İşleri Müdürlüğünün 1 er olmak üzere 16 önergenin okunarak gündeme alınması   ve geçen ayın meclis  karar özetinin oylanarak kabul edilmesiyle başlayan toplantı Şehir Şantiyeciliği yönetmeliğinin görüşülmesi ile devam etti.

Belediye Encümen üyesi Mimar Hasan Atay tarafından, Malatya’nın çağdaş bir kent haline getirilmesi sürecinde alınacak önlemler, denetimler, yaptırımlar, koordinasyon konusu ile ilgili hazırlanan yönetmelik hakkında bilgi verildi. Bu aç ıklamada,  “Yükleniciler, belediyeden atık taşıma ve kabul belgesi alacaklar. Hafriyat ve atıklar belediye çevre müdürlüğü tarafından belirlenen geri kazanım veya depolama tesislerine taşınacak

Aynı şantiye bölgesinde farklı birimlerce yapılacak işler birbiriyle koordineli yapılmasını ve denetim altında tutulmalarını sağlamak için ilgili müdürlük şehir şantiyeciliği veri tabanına kaydettirmekle yükümlü olacaktır.

Bu kayıttan sonra idare tarafından valilik, askeriye, sağlık, itfaiye, emniyet ve eğitim birimlerine, idarenin yatırımcı birimlerine, medya kuruluşlarına gönderilecek ve internet ortamında vatandaşlara sunulacaktır.

Şantiye güvenlik alanının etrafı  2 metre yüksekliğinde prefabrik elemanlar ya da sac levha ile ihata edilecektir.

Şantiye güvenlik alanında vinçlerin dönme yarıçapı içinde kalan alanlara yaya ve araç girişi kesinlikle önlenecektir.

Şantiye aktif çalışma sahasının etrafındaki ihata üzerine bilgilendirme veya reklam afişleri konulabilir Şantiye konusu, işi anlatan imalat projesi, teknik emniyet çizimleri buralarda sunulabilecektir.

İdarenin logosunun yarısından büyük boyutta olmamak kaydıyla yüklenici kendi logosunu da bu panolar üzerinde bulundurabilir.” bilgisi verildi.

CHP’li üye  Doğan Ağdaş “ Malatya Belediyesi dolgu malzemeleri kullanılmasına izin veren makamdır. Dolgu malzemelerinin gerekli işlemden geçirilmeden imalatlarda kullanılması doğru değildir.” derken, başkan vekili Şehitoğlu “Şehirlerde yaşamanın kuralları olduğu gibi, inşaatların yapımı ve hafriyatların dökümü kurallara bağlıdır. İnsanların bu kurallara uyması gerekir”diye konuştu. AKP’li encümen üyesi Atay “ İnşaatlarda kullanılan malzemelerin hepsi dolgu malzemesi değildir.” sözleriyle araya girerken, AKP’li  meclis üyesi ve Belediye başkan yardımcısı  Selim Pilten “Yapılan inşaat ve yolların dolgu malzemesi ile yapıldığını ima etmek doğru değil. Yıkılan binalar ile yapılan yollara bakarsak bunları net olarak görürsünüz” diyerek yapılan imalatlarda dolgu malzemelerinin kullanılmadığını vurguladı.

Bu tartışmalardan sonra şehir şantiyeciliği yönetmeliği oylanarak kabul edildi

BELEDİYE TİYATROSUNA KABUL..

Belediye Şehir tiyatrosu yönergesi, kültür ve sosyal işler  müdürlüğü yönetmeliği, kadro iptal ve ihdası ile sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi önergeleri ilgili dairelerin kararı doğrultusunda kabul edilmesinden sonra imar maddelerine geçildi.

Gündemin ilk iki maddesi olan Tecde ve Samanköy ‘le ilgili önergeler ertelendi

HORATA VADİSİ KONUSU..

Aşağıbağlar bölgesi Horata Vadisi ve çevresinin “ Kentsel Dönüşüm- Değişim ve Rekreasyon alanı olarak ilan edilmesi oylanarak kabul edildi.

Daha önceki meclis toplantılarında geniş tartışmalara neden olan fakat son mecliste tartışılmayan Horata Vadisi Projesine, meclisin teknik üyelerinin çekinceleri de kulislerde konuşuldu. İsim verilmemesi kaydıyla çekincelerini dile getiren teknik adamlar “Kentsel dönüşüm, daha çok yapılaşmanın olduğu alanları kapsar ve alanda çarpıklığın giderilmesini sağlar. Ama Horata Vadisi ve çevresinde yapılaşma yok ki. Tamamen bakir alan. Kentsel dönüşüm ve değişim ibaresi tuzak gibi geliyor” diyerek çekincelerini dile getirdiler.

Malatya Belediyesi Proje Geliştirme birimi yöneticileri, teknik adamların bu çekincelerine “Kararın meclisden nasıl geçtiğini bilmiyoruz ama kentsel dönüşüm – değişim ve rekreasyon alanı ibaresini kullandık.  Biz burada olduğumuz sürece o bölgeye proje dışında tek bir çivi bile çaktırmayız” ifadelerini kullandılar

DİĞER KONULAR..

Zemin katları dükkan yapılması halinde yapılara 1 metre ek yükseklik verilmesi önergesi oylanarak kabul edildi.

Karakavak’ta eski plana göre döşenen doğalgaz şebekesinin yeni plana göre uyarlanması önergesi görüşülürken ilginç diyaloglar yaşandı. CHP’li Ağdaş “ Doğalgazın ilk döşendiği bölge Karakavak. Buranın da imarı daha bitmedi. Bu değişiklik neden?” diye sorarken,  AKP’li imar komisyonu başkanı Nevzat Aslan, “İmarı bitti. Devam ediyor.” Yanıtını verdi. Ağday ise, “Uygulamaya itiraz edilir ve bozulursa ne olacak?” diye sordu. Bu tartışmalardan sonra önerge oylanarak kabul edildi.

Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 3 Ağustos Çarşamba günü yapılması kararıyla, Temmuz toplantısı sona erdi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız